Липсваща ролка на мотора
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Липсваща ролка на мотора
Колеги, губи ми се една ролка на двигателя..
Имам само обтяжна, и тъй като ми е за смяна разгледах схемите и там са две. Губи ми се паразитната между шайбата на водната помпа и алтернатора. По принцип двигателя е сменян и вече 20к+ км уж всичко работи добре. Та въпроса е дали да я слагам тая ролка или май не е толкова фатална.

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
Re: Липсваща ролка на мотора
Така и така пуснах тема, кажете и колко вървят тоя ролки от читава марка.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
То добре колега,ама е хубаво да кажеш колата ти с какъв агрегат е? бензинов ли? дизелов ли?от совалката Челинджър ли? Коя година е колата?какво е правено по нея?
Има и друг вариянт-смилянски или обикновен бял БОБ да хвърлиме за да разберем всичко това
Има и друг вариянт-смилянски или обикновен бял БОБ да хвърлиме за да разберем всичко това

- Николов
- кандидат ентусиаст
-

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Николов написа:Колеги, губи ми се една ролка на двигателя..Имам само обтяжна, и тъй като ми е за смяна разгледах схемите и там са две. Губи ми се паразитната между шайбата на водната помпа и алтернатора. По принцип двигателя е сменян и вече 20к+ км уж всичко работи добре. Та въпроса е дали да я слагам тая ролка или май не е толкова фатална.
Щом водната помпа и алтернатора, при това 140A с голямата шайба, се въртят нямаш проблем.

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
Ето и снимка отпред на мотора:
http://images.bimmers.no/files/2lem8a9fhehwzb1xwtfh.jpg
Не се вижда много добре, но мисля че е точно ванос и алтернатора е с голямата шайба. Ремъка си е стандартния 1555мм. Аз си мисля че паразитната ролка дава по-добро сцепление на ремъка с алтернатора и дотам.
При мен амортесьорчето на обтяжната ролка си държи добре опънат ремъка и като гледам ще карам така.
http://images.bimmers.no/files/2lem8a9fhehwzb1xwtfh.jpg
Не се вижда много добре, но мисля че е точно ванос и алтернатора е с голямата шайба. Ремъка си е стандартния 1555мм. Аз си мисля че паразитната ролка дава по-добро сцепление на ремъка с алтернатора и дотам.
При мен амортесьорчето на обтяжната ролка си държи добре опънат ремъка и като гледам ще карам така.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега, може да си спокоен, нямаш липсващи ролки.
Е като изключим на компресора на еъркандишъна, но като се има в предвид, че и него го няма... 

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
Заблудил си се колега, това е снимка от интернет, не на моя мотор. На моя хуйовината дето натиска ремъка между виското и алтернатора просто я няма.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Николов написа:Заблудил си се колега, това е снимка от интернет, не на моя мотор. На моя хуйовината дето натиска ремъка между виското и алтернатора просто я няма.
Така, кажи колега- реших, че това е твоят двигател преди монтажа, но имаш някои съмнения.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Ако не ти създава ядове си карай така. Но както казва колегата, ремъка е по-къс. При смяна трябва да посочиш неговия размер, а не да купуваш по каталог.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Карай си така колега!Ако тръгнеш да го сменяваш,или взимаш пак къс ремък,или нормален ремък и ролка,но цената ще е друга! 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
Ремъка е слаган лично от мен след слагането на мотора, защото стария беше много напукан. Тогава не знаех за проблема с ролката и купих каквото пишеше в каталога. Логичното обяснение според мен е че обтяжната ролка има достатъчен ход за да държи опънат ремъка.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Николов написа:Ремъка е слаган лично от мен след слагането на мотора, защото стария беше много напукан. Тогава не знаех за проблема с ролката и купих каквото пишеше в каталога. Логичното обяснение според мен е че обтяжната ролка има достатъчен ход за да държи опънат ремъка.
Не е толкова голям хода- колкото да извадиш без проблем ремъка, когато има две ролки.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
такава ролка от колегата лавиатан си купих за 40 лева по спомен. Паза си старата ако искаш, леко вие
После ще трябва и ремък друг да търсиш обаче.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:такава ролка от колегата лавиатан си купих за 40 лева по спомен. Паза си старата ако искаш, леко виеПосле ще трябва и ремък друг да търсиш обаче.
По-добре така да кара, че тези ролки имат свойството да се разпадат.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2