Подгряващи огледала-Въпрос?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525d

Подгряващи огледала-Въпрос?

Мнение от black hawk » 24 Фев 2013, 20:35

Здравейте колеги. Имам колата от 2 дни и се появи първия въпрос. Тази вечер времето беше мъгливо и влажно, и като се качих в колата страничните огледала бяха мокри. 3-4 мин след потеглянето ми направи впечатление, че огледалото от моята страна изсъхна, а другото остана мокро. Незнаех, че колата има подгряващи огледала и се изненадах, но ми стана любопитно защо само това от моята страна изсъхна. Въпросът ми към вас колеги е:
Възможно ли е само огледалото от шофьорската страна да е отопляемо? И каква може да е причината другото да не работи? Да допълня, че огледалата са фейслифтови ако има значение. Колата е Е34 седан 95год. М50 Ванос. Очаквам мненията Ви. Поздрави ;)

Потребител
Аватар

Re: Подгряващи огледала-Въпрос?

Мнение от Naftalino » 24 Фев 2013, 22:01

Подгряването работи постоянно на Е34, не е свързано с бутона за подгрев на задното стъкло. Неработещото може да е по различни причини, като почнеш от вероятността да е сменено с обикновено, неоригинално най-вероятно, без подгряване...и стигнеш до прекъснати кабели.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 25 Фев 2013, 2:57

Често гори подгрева на огледалото.Свали го хем ще разбереш дали е с подгрев хем дали му е наред нагревателя .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от black hawk » 25 Фев 2013, 3:35

Благодаря Ви колеги. Като ми остане свободно време ще го сваля да го разгледам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 25 Фев 2013, 10:28

При мен има нещо интересно, но не знам дали така е със всички. Шофьорското огледало топли постоянно, а пасажерското само като е под 3 градуса... :conf:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Фев 2013, 10:54

KPETEH написа:При мен има нещо интересно, но не знам дали така е със всички. Шофьорското огледало топли постоянно, а пасажерското само като е под 3 градуса... :conf:

Тия със зимния пакет се командват май от борда и пускат под 3 градуса..отоплението на дръжките на вратите и чистачките . На мойта мисля е така , ама с огледалата не съм забелязал да ти кажа...постоянно топлят и двете.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 25 Фев 2013, 12:57

Лятото лявото ври а дясното не. Иначе си прав, че имам подгрев на пръскалките и на ключалките - зимен пакет.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 25 Фев 2013, 17:30

Аз имам зимния пакет,но за огледалата сте прави;и двете се нагряват постоянно.Без значение борда и нагревателя на задното стъкло.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от black hawk » 25 Фев 2013, 17:52

Значи няма вариянт само шофьорското да е отопляемо? Освен ако другото не е сменено разбира се. Ще следя и за температурата евентуално ако пасажерското се включи да не е като на колегата по-горе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Фев 2013, 19:40

Няма такива филми с температурата - винаги работят. Който не вярва да прегледа схемите. 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 25 Фев 2013, 20:11

Свали го, и ако е отопляемо му замери съпротивлението. Провери и дали достига захранване до него.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Назад към E34