бензин в маслото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

бензин в маслото

Мнение от vin_diesel » 19 Фев 2013, 20:06

здравейте имам прятел с голям проблем според него.така колата е Е34 520 големия 150 кс от около месец колата вкарва бензин в маслото когато се кара,двигателят работи неравномерно има леко претрисване но не мени оборотите също така няма достатъчната мощност като за нормална Е34 ка.Така вси4ки датчици са проверени и са наред качвахме я на ел.стенд и компа показва че всичко е ок,кабели и свещите са нови колата е на реални 145000км,тъй като сме на Тенерифе тук няма много спецялисти по марката затова реших да попитам тук все пак има хора които разбират :)
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: бензин в маслото

Мнение от (bubsa) » 19 Фев 2013, 20:12

Да си смени дюзите и ще се оправи колата.Също така да не я кара така(с тези дюзи и масло) та да не прави мотор после!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 19 Фев 2013, 20:26

още 4 човека ми казаха за дюзите и съм склонен да вярвам но всичките ли :?: и защо елкона не показа нищо
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Фев 2013, 20:40

vin_diesel написа:още 4 човека ми казаха за дюзите и съм склонен да вярвам но всичките ли :?: и защо елкона не показа нищо

Ламбда или дебитомер също не са изключени варианти ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 19 Фев 2013, 20:45

Почнете от регулатора на налягането на горивото, сменете свещите, ако не сте го правили последните 20 000 км., бобините също могат да създават проблем, другите възможни причини колегите ги упоменаха.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 19 Фев 2013, 20:48

cod-cdbp написа:
vin_diesel написа:още 4 човека ми казаха за дюзите и съм склонен да вярвам но всичките ли :?: и защо елкона не показа нищо

Ламбда или дебитомер също не са изключени варианти ;)

тях ги изключвам напълно защото колата нито пуши,нито мирише на суров бензин а също така елкона не отчете грешки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 19 Фев 2013, 21:12

Вкарва бензин в маслото или просто маслото мирише на бензин?Не се бъзикам просто питам? :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 19 Фев 2013, 22:00

kikko написа:Вкарва бензин в маслото или просто маслото мирише на бензин?Не се бъзикам просто питам? :yes:

вкарва бензин в маслото дори източихме около половин литър през щеката направо си е на пикня маслото

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 19 Фев 2013, 23:41

Проверете излишното гориво...Понякога се пречупва маркуч или регулатора на налягането се ебава и това е резултата. И сменете маслото, че да не изтрака.

Другия вариант е Майстор Цветко да ви ошета с дилърската диагностика :winky: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Фев 2013, 11:51

Проверете с манометър налягането в нагнетателният горивопровод- този, който е от помпата до бензиновата рейка, разкачате го от рейката, закачете манометър между него и рейката и премерете налягането, на пръв поглед трябва да е около 2,5-3 бара. Ако е 5-6 е това, което казва Митко Стоянов. Ако всичко е наред може да се провери и състоянието на дюзите- може да има недобре затварящи дюзи.

Дилърската диагностика, съчетана с някои други неща е хубаво нещо, с която може да се решат проблеми, които не се решават с едно просто почесване зад врата и произнасяне на дълбокомисленото " Я смени това, а сега онова, е нямаше късмет и какво очакваш от кола на 20 години." ;)

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 20 Фев 2013, 13:47

В една друга тема ти зададох въпрос, ма не ми отговори, ще те питам и сега:
Усилено предлаганата от теб диагностика безплатна ли е или взимаш пари на колегите?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 20 Фев 2013, 17:49

Само ако Пепи разреши, ще се включа на въпроса от Митко :bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 20 Фев 2013, 18:07

http://vbox7.com/play:be5fb9ee

Като ти чета поста и за тоя клип се сещам цял ден :mhihi: !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 20 Фев 2013, 21:45

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:

аз пък кат ти глеам местоположението се чудя защо в такъв цигански град има квартал на името на най истинската българка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 20 Фев 2013, 22:13

vin_diesel написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:

аз пък кат ти глеам местоположението се чудя защо в такъв цигански град има квартал на името на най истинската българка :mhihi:

Виж ся , мое да сме цигани ама сме рокери :mhihi: , има и по цигански град. + това във всеки град най хубавото място е циганкския квартал. Кой квартал визираш точно? събориха ми блока вече 20ти и правя бмвтата на петрола :)

На коя планета живеем: А : Земята Б: Николай :)

А по темата : Ние в циганския град :mhihi: като имаме такива съмнения отиваме до бай Иван Циганина , взимаме един компресомер и мерваме компресията на студено .Ако някой цилииндър сутрин няма компресия работата е ясна коя дюза е .
пс. Бай Иван не е циганин , само баща му :driving:
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към E34