Теч на бензин от резервоара

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на бензин от резервоара

Мнение от vaico » 22 Яну 2013, 20:03

Здравейте колеги баварката е 525 и има теч от резервоара. Като го качих на канал видях че е олят в задния край. Отворих люкчето в багажника да огледам мъркучите на помпата и пластмасовата гайка но всичко е наред сухо е. Имате ли идея от къде другаде може да изтича бензин и трудно ли се сваля резервоара.
Предварително благодаря. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Re: Теч на бензин от резервоара

Мнение от Bavarishe » 22 Яну 2013, 20:35

отгоре му има едни тръбички и скобички.Свали задната броня и ще ти се открие перфектен извод.Моя съвет е да смениш всички тръби и маркучи :D
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Яну 2013, 9:28

Bavarishe написа:отгоре му има едни тръбички и скобички.Свали задната броня и ще ти се открие перфектен извод.Моя съвет е да смениш всички тръби и маркучи :D

Колегата ти дава добър съвет. Само да допълня- след като свалиш бронята провери за теч най- напред от дясната страна- има метални горивопроводи, които обикновено корозират и почва да тече. Маркучите, с които ще ги смениш естествено трябва да са бензиноустойчиви, нови и е хубаво да са маркови, за да не се подуят след една седмица. ;) Скобите, с които ще стягаш също е добре да не са китайски за да не си създаваш излишни емоции.

Потребител
Аватар

Мнение от vaico » 23 Яну 2013, 19:27

Колеги разбрах от къде тече, оказахте се прави тръбичките които са около резервоара са прогнили и тече от тях. Въпроса ми е какво да ги правя продават ли се такива като нови, могат ли да се изолират или да се заменят с маркуч. Нужно ли е да се сваля целия резервоар голяма кошия ще е да се свали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 23 Яну 2013, 20:16

тръби от газаджийте медни(има и с гумена обвивка),но не помня фи6 или фи8 ти трябват.Аз играем досега на 3-та 34-ка тея неща.Маркучи Гейтс бацам аз със скоби Вюрт
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от vaico » 23 Яну 2013, 22:12

Bavarishe написа:тръби от газаджийте медни(има и с гумена обвивка),но не помня фи6 или фи8 ти трябват.Аз играем досега на 3-та 34-ка тея неща.Маркучи Гейтс бацам аз със скоби Вюрт

Ясно колега и резервоара задължително се сваля сигурно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Яну 2013, 9:01

vaico написа:
Bavarishe написа:тръби от газаджийте медни(има и с гумена обвивка),но не помня фи6 или фи8 ти трябват.Аз играем досега на 3-та 34-ка тея неща.Маркучи Гейтс бацам аз със скоби Вюрт

Ясно колега и резервоара задължително се сваля сигурно.

Не се сваля- като свалиш бронята и ще видиш какво трябва да направиш. За тръби не трябва изобщо да помисляш- най-малкото защото нямаш нужните инструменти да направиш връзките, ще ти излезе по-скъпо и т.н. Режеш ръждясалата част от тръбите и слагаш качествен бензиноустойчив маркуч и стягаш с хубави скоби- колегата ти е дал един вариант.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 25 Яну 2013, 12:37

откачаш колега резервоара от 2-те шини и може да си мръднеш резервоара спокойно.И за тръбите съм ти писал какви,а снадките и т.н. им се правят адски лесно с маркуч и скоби.Просто годините си оказват влияние,а и там се събира много мизерия.На всяка 34-ка свалямброните и мия предната и задната маска,защото се събират адски много тиняци и загнивката е на лице
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 25 Яну 2013, 13:10

Аз за нивомата си купих 2 тръби от Дару за по 25 лева парчето, от регулатора до отпред - по 2 метра и кусур. Има и магазини дето продават на метър и ти ги правят с квито накрайници искаш, цената за мойте пак беше толков... Според мен ако цената на маркуча е сходна- по добре тръби, хем и на скобите отдолу на купето щи паснат и нема ги мислиш как да ги връзваш... Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар

Мнение от vaico » 25 Яну 2013, 21:09

Благодаря ви колеги полезните съвети сега трябва да се залавям за работа. Като гледам болтовете на скобите на резервоара са яко ръждясали бая зор ще е докато ги развия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 25 Яну 2013, 22:54

KPETEH написа:Аз за нивомата си купих 2 тръби от Дару за по 25 лева парчето, от регулатора до отпред - по 2 метра и кусур. Има и магазини дето продават на метър и ти ги правят с квито накрайници искаш, цената за мойте пак беше толков... Според мен ако цената на маркуча е сходна- по добре тръби, хем и на скобите отдолу на купето щи паснат и нема ги мислиш как да ги връзваш... Успех

току що много ме зарадва,защото нивоматката ми е рециклирана от до,но тръбите ми са леко корозирали и искам да ги сменя.Направо тия дни ще се пусна да напазарувам 2 :D
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Яну 2013, 9:38

Трябва да свалиш старите без да ги огъваш много, щото малко е филм с тях, - идват прави и ти треа си ги сгънеш с некво уредче, тъй че да ни ги спраскаш, ама ще се оправиш. Тарикатски са - с гума отвънка... :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар

Мнение от vaico » 10 Фев 2013, 9:22

040220131243.jpg

Ето и сваленият резервоар изгнили са тръбичките които са отстрани на резервоара. :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от vaico » 24 Фев 2013, 21:44

Колеги някои знае ли как бачка нивомера на бензина на баварката моя нещо е зациклил ипостоянно показва пълен резервоар.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Фев 2013, 22:48

Поплавък , лостова система и потенциометър. Може при монтажа да се е заклещил поплавъка с лоста към него и да дава грешни данни . Извади го и на контакт виж при преместване на лоста към потенциометъра ще имаш ли промяна в данните на таблото ( стрелката ще шавне ли ) .

Следваща

Назад към E34