AirBag-Симулатор за пасажерската седалка
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
AirBag-Симулатор за пасажерската седалка
Та намерих си салон от кола без пасажерски бег. И в пасажерската седалка няма системата, която отчита наличието на пасажер.
Намерих тази тема. Конкретния пимер е за Е36, но мисля, че и при Е34 е по същия начин.
viewtopic.php?f=8&t=75223&start=30
и по конкретно това
http://www.autopower.se/mekartips/mekar ... ?dokid=172
И понеже съм скаран с токовете като цяло, имам няколко въпроса.
Елементите нужни за изпълнението са следните:
70-003-75 1N4002 Diod 1A 100V
60-107-06 56kOhm motstånd 5% 1/4 watt
65-692-48 Kondensator ker.100pF/500V
Та какво да искам като вляза в магазин за електронни компоненти, понеже с така написаните ме гледаха така
в магазина.
След това ме интересува как точно трябва да са свързани. На тази снимка е показано и ми се вижда, че просто са пъхнати в клемата, ама все пак.

Мисля, че трябва да откача акумулатора, да махана буксата на пасажерската седалка, да сложа така наредените компоненти и би трябвало да няма проблем с бега.
Наясно съм, че след тази интервенция при удар (не дай боже) ще се отворят и двата бега, но това не е проблем. Деца отпред няма да возя.
Намерих тази тема. Конкретния пимер е за Е36, но мисля, че и при Е34 е по същия начин.
viewtopic.php?f=8&t=75223&start=30
и по конкретно това
http://www.autopower.se/mekartips/mekar ... ?dokid=172
И понеже съм скаран с токовете като цяло, имам няколко въпроса.
Елементите нужни за изпълнението са следните:
70-003-75 1N4002 Diod 1A 100V
60-107-06 56kOhm motstånd 5% 1/4 watt
65-692-48 Kondensator ker.100pF/500V
Та какво да искам като вляза в магазин за електронни компоненти, понеже с така написаните ме гледаха така

След това ме интересува как точно трябва да са свързани. На тази снимка е показано и ми се вижда, че просто са пъхнати в клемата, ама все пак.

Мисля, че трябва да откача акумулатора, да махана буксата на пасажерската седалка, да сложа така наредените компоненти и би трябвало да няма проблем с бега.
Наясно съм, че след тази интервенция при удар (не дай боже) ще се отворят и двата бега, но това не е проблем. Деца отпред няма да возя.
- astrix80
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: за каквото е мечтал си го кара
Re: AirBag-Симулатор за пасажерската седалка
както ги гледаш на снимката така се вързват
2. махни тия цифри отпред на елементите иняма да теб гледат 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
а няма ли начин да се прехвърли кантара с инсталацията му в твоята седалка?

- dan-dam
- ентусиаст
-
На по-късен етап и това ще стане. Просто сега нямам условия за тази интервенция.
- astrix80
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: за каквото е мечтал си го кара
Ето елементите, които се свързват вместо датчика в седалката:
диод 1N4002 1A 100V
кондензатор 100pF/100V
резистор 56kOhm на 250mw

диод 1N4002 1A 100V
кондензатор 100pF/100V
резистор 56kOhm на 250mw

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
daddy_ написа:На по-късен етап и това ще стане. Просто сега нямам условия за тази интервенция.
По принцип само, който не е свалял и слагал тапицерия на седалка е голям оптимист за подобна интервенция- правил съм го няколко пъти и без съответният инструмент за скобите е доста изнервящо.

Колега, като сложиш елементите имай в предвид, че след това не трябва да сяда повече малко дете на пасажерската седалка- това е и смисъла да сложат тензо съпротивлението, а не обикновен бутон в седалката- да се задейства пасажерският еърбек, само ако теглото на седящият е над 30-на кг.
- dan-dam
- ентусиаст
-
zvetiko написа:
По принцип само, който не е свалял и слагал тапицерия на седалка е голям оптимист за подобна интервенция- правил съм го няколко пъти и без съответният инструмент за скобите е доста изнервящо.![]()
daddy_ написа:Просто сега нямам условия за тази интервенция.

zvetiko написа:Колега, като сложиш елементите имай в предвид, че след това не трябва да сяда повече малко дете на пасажерската седалка- това е и смисъла да сложат тензо съпротивлението, а не обикновен бутон в седалката- да се задейства пасажерският еърбек, само ако теглото на седящият е над 30-на кг.
daddy_ написа:Наясно съм, че след тази интервенция при удар (не дай боже) ще се отворят и двата бега, но това не е проблем. Деца отпред няма да возя.

Благодаря на всички за помощта и съветите.

Не можах да намеря точните компоненти, а такива с близки показатели.
Салона е на колата, лампата на бег-а загасна и така. Притеснява ме само, че лампата и преди и сега гасне след 3-4 минути, а не веднага. Някъде четох, че при проблем с пасажерския бег се получава така. Та 100% тези дни ще се ходи на диагностика, за да се види дали всичко е наред. А междувременно ще търся точните компоненти. В два магазина на Елимекс нямаше точно това, което ми трябва. Тези дни ще се ходи до Пулсатор, че днес го изпуснах за 5 мин.
7 мнения
• Страница 1 от 1