Проблем с кормилна уредба и студен старт

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Проблем с кормилна уредба и студен старт

Мнение от ивчо » 05 Дек 2012, 23:15

Колеги, малко ми треперят ръцете ... Не вярвах че на Е34 може да се случи нещо такова.
Преди малко се разминах с катастрофа ... Завих си волана както подобава и като че ли секторната превъртя ... Не знам как да го обясня точно. Все едно гребена прескочи няколко "навивки". Въпросното нещо го прави за първи път, и идея си нямам от какво може да е. Волана си седи центрован, гумите също. :paranoid:
Идей нещо ?
На място не усещам да го прави !
Все едно има изронени зъби някъде по механизма. Не знам как иначе да го обясня :help:
Последна промяна ивчо на 28 Яну 2013, 13:13, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Проблем с кормилна уредба

Мнение от cod-cdbp » 06 Дек 2012, 0:30

Ебаси, кажи реално какво се случи като поведение на колата?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 06 Дек 2012, 7:49

Колега, подобна ситуация съм виждал на един мерцедес. След разглабяне на ситуацията установихме, че на рейката има похабени зъбци.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 06 Дек 2012, 8:14

Какво реално се случи ли ? Ами на един десен завой си завих долана надясн, и като все едно не го завих ! В смисъл волана стана "тежък", и като че ли механизма прескачаше зъби ! Просто си представих Пежото стоящо на светофара, на какво щеше да стане :paranoid:
И за капак тази сутрин не запалихме :clap: :dunno:
Въобщееее, готина седмица :banghead: :ranting:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 06 Дек 2012, 8:29

А губи ли масло :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 06 Дек 2012, 8:59

Не, когато я купувах отворих казанчето - положението е същото и днес !
Сега единият от нашите монтьори ми сподели че предницата до толкова може да е разбита, че самите гуми да променят своята геометрия !
Така, каквото и да е няма да мине без сервиз, но как да се добера до сервиза, като не мога да запаля :mhihi: :ranting: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2012, 9:13

Вътре в кутията са 5 зъба, по няколко сантиметра, от които работят 3 и през, които трябва да мине влак за да се счупят ;) Нещо друго е. ;)

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 06 Дек 2012, 9:28

Другото за което се сещам е, че в пресования маркуч (този със серпентината) има клапан, който може да е фирясал и да не пропуска маслото както трябва. Може да е и от помпата. Това с разбитата предница, не че не е възможно, ама според мен няма как да не усетиш, та това си е в състояние на полуразпад, ако се стигне до там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 06 Дек 2012, 9:36

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да, знаех си че няма как стане фал там !
Ами само да запаля, и да я докарам до сервиза и споделям какво е :roll:
Извинявам се че пак ви занимавам с някакви такива "извънземни" теми :roll:
Бе и аз така си мисля за окачването, защото постоянно я чекна по павета и неравноси и гък не казва !
Колкото до клапана - не чувам помпата да "вие" !
Сега се сещам че има малък жокер - появи се когато мина през локва ... Два пъти минах вчера на същото място, и като мине през локвата го прави :roll:
Скоростта е около 20-25 км, не мисля че предницата поднася :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 06 Дек 2012, 9:40

Да не ти мокри ремъка и да приплъзва :?: :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2012, 9:49

Е, стига с това серво- и без него кормилното управление остава, волана се върти доста трудно, но в никакъв случай не изпуска. Кой знае коя гумено метална втулка по окачването е останала без гумата или някой ябълковиден болт без пълнежа си. ;) Като мине през локва водата улеснява приплъзването и от там проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 06 Дек 2012, 10:49

Zve е прав - и според моят колега е нещо по окачването ... Само да се добера до подемник, и споделям проблема ! :bchug:
Благодаря отново :bchug: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Дек 2012, 14:06

Кви шарнири кви фантастики . От шарнирна връзка ако ще само на метал да е останало няма как да недозавие толкоз, колко милиметра е дебелината на пластмасовата втулка вътре та да я няма никва и да даде такова голямо отклонение. Според обяснението на колегата става въпрос за кръстовище и завоя е 90градусов , еми няма вариант от предница да го прави . От двата поста нищо не разбрах в обяснението или поне си противоречи. Или е завъртян волана да речем повече от половин оборот поне за да направи завоя или се е втвърдил волана много и не е успял да го завърти достатъчно поради факта че сме свикнали на хидравлика и усилието е малко . На мен лично ми се е случвало да ми загасне кола на завой и волана става камък и естествено в първия момент недозавивам , чувството е все едно си върви направо колата докато се адаптираш и това са маскимум секунда което дори с 25км/ч пак са си няколко метра . ПС: Аз също съм за неработеща в един момент хидравлична помпа и оттам чувството за недозавиване поради тежък волан , демек субективно усещане .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 06 Дек 2012, 14:26

Уффф, как да го обясня ...
Да, че завоя е 90, така е ... Свикнах и на "тежкият" волан (в сравнение с Аудито, но там е рейка), но определено не е това !
Сякаш не може да захапе зъб ! Не мога по друг начин да го опиша. Просто все едно волана изпуска, и колата не иска да завива !
Определено не е нещо по самата секторна кутия, защото нищо не е разцентровано.
Пак казвам - да запаля и да се добера до сервиза :mhihi: , и ще споделя какво е.
Но определено не е нещо с което не съм свикнал преди колите които съм карал, а те не са били една и две.
Само да запаля ... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Дек 2012, 14:32

ивчо написа:Уффф, как да го обясня ...
Да, че завоя е 90, така е ... Свикнах и на "тежкият" волан (в сравнение с Аудито, но там е рейка), но определено не е това !
Сякаш не може да захапе зъб ! Не мога по друг начин да го опиша. Просто все едно волана изпуска, и колата не иска да завива !
Определено не е нещо по самата секторна кутия, защото нищо не е разцентровано.
Пак казвам - да запаля и да се добера до сервиза :mhihi: , и ще споделя какво е.
Но определено не е нещо с което не съм свикнал преди колите които съм карал, а те не са били една и две.
Само да запаля ... :mhihi:

АМи освен да си купиш нови предни гуми и да направиш реглаж на предницата че сигурно гумите стъпват само на ръба :)или да не ги помпиш на 4 бара :) друго не знам.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към E34