датчик колянов вал
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- cilvaringz
- Потребител
-
датчик колянов вал
ходих на диагностика и ми излезе датчик колянов вал , човека рещи да замери съпротивлението с прост уред като гледа от аутодатата какви омове трябва да е и установи че не ми работи тоя датчик , колата си пали без проблеми какви са признаците на заминал такав датчик ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: датчик колянов вал
Трудно палене, нестабилна работа на двигателя, завишен разход. Малко е чудно да не работи и всичко да е ок.
- cilvaringz
- Потребител
-
възможно ли е компътара за диагностика нещо да бъгва защотот ми е стори че не отчита правилно работите на лаив данни оборотите на двигателя не се показваха ламбда сондата стоеще на 0 волта а като я измери доло с уред имаще волтаж също така ми и излезе че ъгъла на запалване бил променен ли нещо от сорта то тоя датчик не служили точно за това да прави центровката ?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
На първо място, върви много спънато, гасне от време на време и както каза колегата горе, трудно пали (не винаги), но зависи колко си е заминал, моя от време на време се бъгвъше яко, а след смяна има доста чувствителна разлика в работата на мотора
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
cilvaringz написа:ходих на диагностика и ми излезе датчик колянов вал , човека рещи да замери съпротивлението с прост уред като гледа от аутодатата какви омове трябва да е и установи че не ми работи тоя датчик , колата си пали без проблеми какви са признаците на заминал такав датчик ?
Не пишеш какъв е двигателя, но ако датчика е с полупроводникови елементи нищо не е премерил с омметър с изключение ако има разпаднала се изолация и проводниците са дали на късо. С интерфейс за диагностика може да се разбере чак когато напълно е заминал.Единственият начин да разбереш как работи в момента е с осцилоскоп- всичко останало е художествена измислица.

5 мнения
• Страница 1 от 1