Елиминиране на нивомат.
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Елиминиране на нивомат.
Така... след като едната сфера тотално сдаде багажа и реших че е финансово неоправдано да се възстановява въпросната система, а от друга страна ми изпадна супер изгодно комплект койлоувъри и в последствие при слагането на другия мотор няма да мисля въпроса с гласенето на помпата, реших да изхвърлям нивомата...
Всичко много хубаво, ама хидравлична помпа и казанче не ми се сменя, което значи че някъде назад трябва да се направи "бай-пас", на системата,
Въпроса е в това къде е най-удачно да се направи това?!
Обмислям следните варианти:
1:

Изолиране на системата непосредствено преди регулатора с маркуч.
2:

Изолиране на системата непосредствено преди/след изходния маркуч от помпата/входния маркуч на казанчето, чрез огъване на едната тръбичка(номер 6 на схемата).
Въпроса ми е към хора които са я правили тази галимация и карат/са карали колите си така и имат преки впечатления дали е имало някакви проблеми при такава интервенция.
Също приемам и други предложения при които казанчето и помпата не се сменят.
Всичко много хубаво, ама хидравлична помпа и казанче не ми се сменя, което значи че някъде назад трябва да се направи "бай-пас", на системата,
Въпроса е в това къде е най-удачно да се направи това?!
Обмислям следните варианти:
1:

Изолиране на системата непосредствено преди регулатора с маркуч.
2:

Изолиране на системата непосредствено преди/след изходния маркуч от помпата/входния маркуч на казанчето, чрез огъване на едната тръбичка(номер 6 на схемата).
Въпроса ми е към хора които са я правили тази галимация и карат/са карали колите си така и имат преки впечатления дали е имало някакви проблеми при такава интервенция.
Също приемам и други предложения при които казанчето и помпата не се сменят.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Елиминиране на нивомат.
Проблеми няма.
Ако разгледаш малко по внимателно отдолу снадките (ако е същото при Е34), може да намериш и друг начин да направиш байпаса.
Не си спомням конкретно при мен как беше направен, но не беше пипнато нищичко, освен че беше закачена една от тръбите на друго място.
Ако разгледаш малко по внимателно отдолу снадките (ако е същото при Е34), може да намериш и друг начин да направиш байпаса.
Не си спомням конкретно при мен как беше направен, но не беше пипнато нищичко, освен че беше закачена една от тръбите на друго място.

аз си разсъждавам без никакви наблюдения....
мисля си,че тъй като всяка ролка на вала преди трансмислия+пистовите такива намаляват КПД -то на един мотор.....диманото с повече консуматори,волан навит на макс.,климатичната система....
за това си мисля,че е най- добре ,ако ще го изолираш да е генерално,пък дори да рискуваш една хидравлична-друга помпа.....не струва нищо.
мисля си,че тъй като всяка ролка на вала преди трансмислия+пистовите такива намаляват КПД -то на един мотор.....диманото с повече консуматори,волан навит на макс.,климатичната система....
за това си мисля,че е най- добре ,ако ще го изолираш да е генерално,пък дори да рискуваш една хидравлична-друга помпа.....не струва нищо.

by ''kompleksa''
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Съгласен съм за това че е най-добре да сменя директно помпата, но честно да ти кажа нещо добре работещо не ми се пипа... там е и причината да не искам да сменям помпата...
VesoPesa написа:Съгласен съм за това че е най-добре да сменя директно помпата, но честно да ти кажа нещо добре работещо не ми се пипа... там е и причината да не искам да сменям помпата...
Може да ни радва факта,че такива перфектно работещи и почти не развалящи се помпи има за ''стотинки на пазара''...така,че давай смело.
п.п аз от 2001 год съм с Е34 и досега с хидравлични помпи ядове съм нямал

by ''kompleksa''
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ivan. написа:VesoPesa написа:Съгласен съм за това че е най-добре да сменя директно помпата, но честно да ти кажа нещо добре работещо не ми се пипа... там е и причината да не искам да сменям помпата...
Може да ни радва факта,че такива перфектно работещи и почти не развалящи се помпи има за ''стотинки на пазара''...така,че давай смело.
п.п аз от 2001 год съм с Е34 и досега с хидравлични помпи ядове съм нямал
3-та ще слагам, и то от глупости

6 мнения
• Страница 1 от 1