Звънтене от двигателя М50Б20 - Решено

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Звънтене от двигателя М50Б20 - Решено

Мнение от NikiNikolov » 09 Авг 2012, 16:14

Звънка нещо от мотора като го сръчквам от време на време, звука наподобява звънкане на рибарски звънец когат се е хванал шарана :mhihi: , мам....му от онез знънци дет като малки си ги правихме от бушоните на таблото, едно нежно, но пък адски дразнещо. Имам чувстото, че някои сегменти са тотал щета и има заподозрян за случващото се. Нека само ме прибере утре, па ако трябва ще му хвърля ласото да го влачим, ама утре да става следобед квото ще става.
Последна промяна NikiNikolov на 16 Авг 2012, 8:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Re: Звънтене от двигателя М50Б20

Мнение от bmw55 » 09 Авг 2012, 16:17

Колега да не е смукнало нещо във входящите колектори и да потропва и още да не е стигнало да влезе в мотора. Точно така се чуваше и при мен когато беше паднала една гайка в колектора.
Бъди честен пък да става квото ще

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Авг 2012, 16:58

на ниски обороти самия колектор на М50 свири и леко звънка защото му е такава геометрията отвътре и въздуха го създава това
или пък е катализатора, той придрънква като прегори мрежата и дадеш газ
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Авг 2012, 21:17

По-скоро пак може да му е пуснал съседа нещо метално в мотора. Имаше вече такъв случай. Дано не е това, че вече ще трябва да има изплющяни.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 13 Авг 2012, 11:09

Здравейте колеги. Гайка няма от къде да падне щот няма такива в колектора, пък каква му е геометрията вътре незнам, катализатора са две тръбички лично поставени. Все още нямам време да огледам отдолу/отгоре какво може да е, карам докат издъхне, ако реши да не издъхва предсрочно ще му помогна, щот е толкоз зле тоз мотор вече, че сигурно няма и 100 магарета вече, отделно елементарния тест на аспуха с лист хартия или квото може да свърши работа, ходи вънка - вътре и гаранция отново има духнали клапани, само за година и половина след ремонт на кратуна. Ще се кара докато не му изтекат водите, маслата, бензин няма щот върви с газ за готвене, па нея няма да я пусна ей тъй да си хоси на вън. Поздрави и обръщайте повече внимание щот вече са стари наште кораби и всичко може да се случи.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Звънтене от двигателя М50Б20 - Решено

Мнение от NikiNikolov » 16 Авг 2012, 8:51

Оказа се, че изпарителя се по охлабил, де го чукаш де се пука. Моторедката е на 6, за четвърта поредна сутрин на Драгичевския баир удрям прекъсвач все на 6500, странна работа е това животно БМВ, корава работа е тоз мотор М50Б20. Поздрави.

Назад към E34