Счупена ЛОСТ - ВИЛКА, ОБТЕГАЧ РЕМЪК

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Счупена ЛОСТ - ВИЛКА, ОБТЕГАЧ РЕМЪК

Мнение от obsessed » 04 Юни 2012, 16:07

Колеги здравейте, счупи ми се вилката на обтегача на тдс-а, това добре ще се търси, но искам да питам малкият амортисьор който натиска вилката и опъва ремъка, когато е в добро здраве може ли да се прибере на ръка или е изключено защото от моят първо като го свалих и мръднах гумата изтече някакво масло но не иска да мръдне на никъде неговата мама до колкото видях вътре има една пружина която го опъва ама освен нея, има ли и още нещо. Нормално ли е да е толкова твърдо или е за смяна? Иначе мислех да го хвана на менгемето да видя дали ще се прибере на вътре, но не искам да рискувам.
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Счупена ЛОСТ - ВИЛКА, ОБТЕГАЧ РЕМЪК

Мнение от vladobate » 04 Юни 2012, 17:24

Не можеш на ръка да го прибереш , а маслото е да успокоява движенията ако е поизтекло сигурно няма да си върши добре работата , но дали е за смяна така трудно да се каже. По-скоро го наблюдавай при работа на двигателя и ако забележи повишена амплитуда в движението на вилката сменяй амортисьорчето има на приемливи цени.

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 09 Юни 2012, 15:57

След като монтирах ремъка и го опънах се оказа, че силата на опъване на ремъка ми се струва малко малка, мисълта мие, че като натисна ремъка между алтернатора и двигателя самият ремък има ход около 3-4 см. Също така при гасене на двигателя някой път прескърцва.
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 09 Юни 2012, 16:26

Защо направо не смениш обтегача, и да приключим с драмата.Ясно е, че обтегача си е заминал.

Назад към E34