Въпрос BMW 524 td
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос BMW 524 td
Здравейте колеги
Весели празници !
Имам въпрос. Трябва ли да се сменя спирачната течност на колата. Става въпрос за E34 524 td. Защото приятели ми казаха, че на еди колко си време спирачната течност си променяла качествата и се замерва в някаква си температура. Ако паднела под 170 градуса бла бла...Еди си какво...Трябвало да се подмени изцяло... Та исках да попитам има ли такова нещо изобщо ?
Благодаря предварително
-------------------------
Колега, за 5 години във форума би трябвало да си срещал тема по тоя въпрос и да си чувал за търсачката
ЧНГ и успех
tsb_bg

Имам въпрос. Трябва ли да се сменя спирачната течност на колата. Става въпрос за E34 524 td. Защото приятели ми казаха, че на еди колко си време спирачната течност си променяла качествата и се замерва в някаква си температура. Ако паднела под 170 градуса бла бла...Еди си какво...Трябвало да се подмени изцяло... Та исках да попитам има ли такова нещо изобщо ?
Благодаря предварително

-------------------------
Колега, за 5 години във форума би трябвало да си срещал тема по тоя въпрос и да си чувал за търсачката
ЧНГ и успех
tsb_bg
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Въпрос BMW 524 td
Виж само до къде е нивото,ако няма проблем караи смело.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Това за градусите за 1-ви път го чувам, но спирачната течност се сменя на всеки 2 години по ред причини 

VesoPesa написа:Това за градусите за 1-ви път го чувам, но спирачната течност се сменя на всеки 2 години по ред причини

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Ако не я сменяш цялата, поне изкарай гнязта при цилиндрите, че мехурчетата не прощават и в един "прекрасен" момент спирачките може да ти изневерят.
Е, естествено най-добре е да я смениш цялата, спор няма.
Е, естествено най-добре е да я смениш цялата, спор няма.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Има си уред за измерване на спирачната течност
но по принцип на 2-3 години е хубаво да се сменя.
Спирачната течност е хигроскопична т.е. поема влага от въздуха и с течение на времето и се влошават характеристиките.
ако искаш звънни ще ти я сменя -0877717124

Спирачната течност е хигроскопична т.е. поема влага от въздуха и с течение на времето и се влошават характеристиките.
ако искаш звънни ще ти я сменя -0877717124
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бравос.Един човек да се сети че тая течност се сменя а не се долива докато е жива колата

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Благодаря много колеги. Еми значи ще се сменя ...(за съжаление)
Много мразя да барам нещо което си е наред да го разбутвам...
ама щом няма начин
Добре Стамбо ще ти се включа тези дни и да видим когато си свободен да я сменим
Благодаря отново
Много мразя да барам нещо което си е наред да го разбутвам...

Добре Стамбо ще ти се включа тези дни и да видим когато си свободен да я сменим

Благодаря отново

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Само не я вкарвай под налягане, че ще сринеш казанчето. На тия години се сещаш каква му е пластмасата.
Успех.
Успех.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

pastata написа:Именно ще аз точно затова не искам да барам работи , които са си наред
Колега не че нещо явно такава си ти е философията ама приятелски ти казвам 100пъти по-добре да го разбуташ отколкото да те остави на място дет с гаргите и на сентасе няма да може да играете

Да колега, обаче 1. Сигурно 1 път на 3 месеца ходя по места където има само гарги наоколу.
2. Специално за по-старите работи (като например 20+ годишна кола) е по-добре да не се разбутват стари работи. От личен опит го знам
и 3. Чувал съм, че оригиналната спирачна течност няма нужда от такива смени. Само се долива и така...Но не знам. На вас вярвам най-много затова ще я сменя 
2. Специално за по-старите работи (като например 20+ годишна кола) е по-добре да не се разбутват стари работи. От личен опит го знам

pastata написа:Да колега, обаче 1. Сигурно 1 път на 3 месеца ходя по места където има само гарги наоколу.
2. Специално за по-старите работи (като например 20+ годишна кола) е по-добре да не се разбутват стари работи. От личен опит го знами 3. Чувал съм, че оригиналната спирачна течност няма нужда от такива смени. Само се долива и така...Но не знам. На вас вярвам най-много затова ще я сменя
По трета точка тва или си си го измислил ей така по схемата че старите работи се не барали или някой ( без да обиждам говоря принципно ) ти пълни главата с буболечки и не е нужно да ни вярваш ами цъкни на Гугълчо и той ще каже . Ама помисли малко спирачната течност длъжността й в спирачната система е да предава спирачното усилие ( желание за спиране на водача чрез натискане на спирачния педал ) към накладките и оттам чрез слите на триене да се осъществи същинско спиране. В тая връзка тая течност е подложена на огромни налягания при което се отделя голямо количество топлина и течността се загрява доста . всяка течност си има температура на кипене при което започва да преминава в друго агрегатно състояние в случая газ демек появяват се мехурчета ( въдух ) , а доколкото знам въздухът е свиваем и в крайна сметка от всичкото това следва че идва неизбежния момент когато спирачките ( общо казано ) стават недостатъчно ефективни . Всички знаем ( и по-нагоре колеги писаха не еднократно ) ,че спирачната течност е хигроскопична което означава , че поема вода , увеличеното количество на тази друга течност ( поради несменяне , а само доливане щото колко да долееш аз за 2 години я съм долял нещо я не съм хич ) намаля температурата на кипене на новообразуваната обаща теност ( вода + стара спирачна течност ) до граници при които в един момент когато ти потрябва колата да спре по-бързо с 1 метър няма да имаш това удоволствие което в един момент ( не го пожелавам никому ) се превръща в авария , катастрофа , неспиране и т.н. кой как иска да си го нарича. Ей затова се сменя тая течност и някой си е определил нормално допустим срок на годност на използване в реални условия който срок е написан по-горе и много биха го потвърдили. това просто кат фасул ам ся че била оргинална течността ами по-лошо от това здраве брат сметни колко годинки е седяла в спирачната уредба и прецени.Живи и здрави и безаварийни .
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Към колегата с горния коментар. --> По-добре от това нямаше как да се обясни.
Смяната на спирачната течност е 20лв (труд) и самата течност 15-20лв. Не знам какви са притесненията отностно този разход и до какви проблеми може да доведе. Освен ако под по-добро спиране се разбира проблем?
Аз лично не бих се ограничил със смяна на спирачната течност, а бих сменил и маркучите (това при положение, че има пари)
Успех!
Смяната на спирачната течност е 20лв (труд) и самата течност 15-20лв. Не знам какви са притесненията отностно този разход и до какви проблеми може да доведе. Освен ако под по-добро спиране се разбира проблем?
Аз лично не бих се ограничил със смяна на спирачната течност, а бих сменил и маркучите (това при положение, че има пари)
Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Евала колеги. Найстина много изчерпателно обяснено. Убедихте ме категорично да я сменя. Не искам повече да ви занимавам с моите глупости. Много съм ви благодарен. 

15 мнения
• Страница 1 от 1