525tds проблем!
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
525tds проблем!
Колеги от около две седмици постепенно колата загуби мощност и вчера както си карах започна да придъпва.Понеже ми беше светнала лампата за нафтата и карах малко така реших че проблема е от това.Заредих запалих и продължих и не след дълго колата съвсем умря започна да пуши и двигателя да се тресе адски много съпроводено със силно чукане.Отбих загасих колата и започнах да гледам масло си имаше на макс антифриз и т.н всичко беше ок реших да я запаля но неможах въртеше неравномерно опитваше се да припали но не успя и се наложи да я издърпам.Днес успях за я запаля макар и трудно и започнах да отвивам тръбичките за нафтата оказа се че три цилиндъра неработят!Ориентирайте ме къде да търся проблема аз съм се насочил към главата според мен нещо е станало или с клапаните или веригите... 

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- marto_sv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525TDS E34
- Мечтае да кара: BMW 525TDS E34
Re: 525tds проблем!
смени си първо горивния филтър и я остави да работи така защото според мен,е засмукала боклуци от филтъра след като сия карал до последно без нафта!!!при мен така се оправи след същата грешка която си допуснал ти!
дано се оправи и се окаже само това но според мен преди да се хващаш за друго направи първо тази профилактика и се огледай някъде за течове около помпата 

BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!
Филтъра е сменен,нямам течове от никъде и нищо не свети по таблото!Като свалих маркуча от турбото към смукателния колектор през него връща обратно явно от някой клапан..
- marto_sv1
- кандидат ентусиаст
-
сега след като не е филтър гледай за ценртовка,докарай на белези и я върти поне 2 пъти на ръка да видиш дали пак ще си дойде на белезите.ако си и я палил на скорост има вероятност 1:1000 да е прескочила.провери си и дюзите и свещите,макар че ако са свещи след запалване и известна работа на мотора трябва да се оправи(да изчисти работата на мотора),до следващото палене.какво започна да пуши отзад и на какво миреше!!!! 

BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!
- marto_sv1
- кандидат ентусиаст
-
първо свщите си виж и след това си прави профилактика на дюзите!!!95% ще е от това 

- marto_sv1
- кандидат ентусиаст
-
пиши какъв е резултата после!!
Свещите са наред плюс това стана в движение при напълно загрял двигател!Ще видя центровката, дюзите и най лошото е ако нещо е станало в главата!
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Колега кво се плашиш от тая глава твойта кат гледам нали си е на мястото . Ако е избегала центровката от примерно прескочил зъб да не е по-добре щот то за плашене освен в парично изражение няма кво не налиташ на обратен завой с двеста и без спирачки . Та твойта работа отива на проблем с ангренажа или липса на достатъчно гориво щот то няма само филтър дет е в коша ами и цедката на помпата в резервоара си оказва 100%-во влияние , на мен ми умря така един ден съвсем от задръстена такава , бръкни в резервоара и изкарай помата ако не помогне поне е добра профилактика. А центровката не знам за кви белези можеш а гледаш ама най-добре махаш капака на главата и там проверяваш центровката като защифтиш предварително коляновия вал ( има едина единствена вдлъбнатина ) което ти осигурява положение ГМТ на първи цилиндър. След това ти трябва едно шаблонче да го поставиш на една засечка на разпределителния вал ( има теми по въпроса ) и да видиш правилно ли е центрован той спрямо коляновия обаче това не отговаря на въпроса за центровката на ГНП ( момент на впръскване ) където ти трябва диагностична апаратура да я прочете . Направи това което можеш добре ( прочиатване на горивни пътища откъм резервоара ) и ако няма промяна отивай на доктор за центровката . Успех.
Последна промяна vladobate на 18 Дек 2011, 0:30, променена общо 1 път
махни помпата дето е в резервоара и изчисти цедката аз съм сигурен че цедката е цялата във слуз
- marto_sv1
- кандидат ентусиаст
-
отваряй капака на клапаните провери,центровката и сваляй дюзи за профилактика!!!
fatix написа:Пробвах директно гнп-то да смуче от шише промяна никаква!
То не смуче доколкото знам . Това че постепенно е загубила мощност води до някакво запушване наблегни на това , че избегала центровка може би щеше да я усети компа от разлика в данните на умна дюза и датчик кол. вал и щеше да светне лампата на таблото . Ама това е предположение. Може и задръстване в остта на палеца на ГНП и оттам и аномалии .Сложи добавка и малко масълце в горивото може и да се размине и ако е да мисли за профилактика на ГНП , че горивата са ни ла.на . Това при положение че си сигурен в горивоподаването до ГНП .
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2