метан
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- p.zh.p
- Потребител
-
- Кара: M50B20
- Мечтае да кара: s38b38
метан
здравеите колеги.
от 3 години съм с газов инжекцион реших да пробвам на метан.Вече ми дадоха няколко идеи и незнам кои вариянт да ползвам.Газовия инжекцион можел да се нагажда на метан само се сменяли някои неща и ботилката и работата идвала на около 600лв с трудъ.Ако продам газовата система закоято вече имам пазар за 600лв. и ми сложат обикновен метак които с трудъ излизал 700лв.съм добре с парите но незнам как ще се даржи колата , да не вземе да гарми постояно.Въпроса ми е има ли някои колега на обикновена метанова уредба , има ли някакви номера при поставянетои.А и още нещо търся ботилка за метан която да е поне 60л.
от 3 години съм с газов инжекцион реших да пробвам на метан.Вече ми дадоха няколко идеи и незнам кои вариянт да ползвам.Газовия инжекцион можел да се нагажда на метан само се сменяли някои неща и ботилката и работата идвала на около 600лв с трудъ.Ако продам газовата система закоято вече имам пазар за 600лв. и ми сложат обикновен метак които с трудъ излизал 700лв.съм добре с парите но незнам как ще се даржи колата , да не вземе да гарми постояно.Въпроса ми е има ли някои колега на обикновена метанова уредба , има ли някакви номера при поставянетои.А и още нещо търся ботилка за метан която да е поне 60л.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: метан
_65536_kb_sec_ написа:По-добре си карай на газ, и не се занимавай с метан, който е по-ниско калоричен и вървежа е по-малък
Вървежа е по-малко и защото бая си тежи бутилката. Вярно, че Е34 е яка кола, но не е лошо да се помисли за смяна на амортисьори и пружини.... и вече става много играчка

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
ако ще слагаш обикновена уредба за метан, задължително се оборудвай със ламбда контрол който има и стъпков мотор за количеството подава газ към двигателя, върши идеална работа за газ и метан, няма проблем с ниските обороти, дори да изключиш от скорост и се спускаш нямаш грижи. Скоро ще инсталирам ламбда контрол на Ланди Ренцо А1/ v.5, имам си софтуера, хардуера го спретнах оня ден, щот му искат едни 90 лв. за БГ и 140 лв. за Италиано кабел, просто няма да получат и 1 стотинка от мен за тоз кабел 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
И аванс процесор на датчика на вала щото нема да отлепи с тоя метан.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Имах и такова животно, но го подарих, както и емулатор за 4 цилиндров мотор - заминаха за подаръци 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
една м30б30 комби на метанец и ще си в рая. Ще е все едно караш читава 520ка на бензин, пък ще гори по-малко.

- p.zh.p
- Потребител
-
Благодаря ви колеги за инфото за тези неща като ламбда контрол и аванс процесор на датчика на колянович вал , но и представа си нямам как изглеждат.Някои може ли да ги снима и да ги качи и да ми кажере за какви цени става вапрос.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: Комбинезон
Колеги вие хубаво го съветвате да не се занимава с глупости,ама хайде да не се патронеем много,в този форум има BMWентусиасти които нямат много големи финансови възможности(жена,деца или пък нещо друго) и единствения вариант да се кара нашата марка е пропан-бутан или метан.Все пак живеем във времена на криза,а не когато бензина беше 1,20лв,а това,че има хора с по-големи финансови възможности или мама и татко са им купили колата и им дават парички за бензин(не казвам,че има нещо лошо в това) не означава,че всички са в това състояние.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Ако си със сименс електроника се откажи.Защото за сименса няма аванспроцесор, а с тоя метан и без аванспроцесор се превръща в мъртвец.
- p.zh.p
- Потребител
-
LiTtLeRoCk написа:Ако си със сименс електроника се откажи.Защото за сименса няма аванспроцесор, а с тоя метан и без аванспроцесор се превръща в мъртвец.
Мамка му все не ми варви с сименс съм.Тогава ми остава по скъпия вариянт да ми преправят газовия инжекцион на метан доста ми се оскапява така но няма начин,аз всеки ден я карам тая кола.Мамкаи ако небеше толкова здрава досега отдавна да съм я дал на вторични суровини но преди време не превключвах скоростити докато не влезе в 6.5оборота и ништо и няма даржи оште сякаш по хубаво и става като я помпиш как да я оставя.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
p.zh.p написа:LiTtLeRoCk написа:Ако си със сименс електроника се откажи.Защото за сименса няма аванспроцесор, а с тоя метан и без аванспроцесор се превръща в мъртвец.
Мамка му все не ми варви с сименс съм.Тогава ми остава по скъпия вариянт да ми преправят газовия инжекцион на метан доста ми се оскапява така но няма начин,аз всеки ден я карам тая кола.Мамкаи ако небеше толкова здрава досега отдавна да съм я дал на вторични суровини но преди време не превключвах скоростити докато не влезе в 6.5оборота и ништо и няма даржи оште сякаш по хубаво и става като я помпиш как да я оставя.
Няма проблем сименса , има аванс процесор , 150 лева е нов на AEB , скоро ссе продаде за 80 лева един.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4