Нивомер
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Нивомер
Здравейте. Проблема с нивомера е следния... Сипвам 50лв примерно и стрелката седо доло.. Спирам колата на една страна и стрелката отива на 20литра и след 10-20км пак е доло а има бензин и то повече от 20литра а не го показва реално.. или както си карам и ми светва лампата а знам,че имам 15тина литра примерно... Някой дали се е сблъсквал с този проблем и дали е намерил решение ?
Благодаря.
Благодаря.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- biem_w
- ентусиаст
-
Re: Нивомер
Здравейте.... трябваше преди да пусна темата да отворя поплавака....
почистих го понеже вътре беше пълно с тиня .. и сега стрелката е ок... за мене лично извода е да не се сипва за по 10-20лв бензин и да искаме колите ни да са перфектни ... на този голям резервоар 10лв са като капка в морето
преди малко сипах 40литра и стрелката си се мрадна точно колкото предположих,че има .... 

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Мишо, я да не пускам тема сподели къде е тоя пуст поплавък при тая машина, че оня ден извадих помпата барабар с 3 метра маркучи вътре в резервоара и нищо не открих, а чух че нямало нищо общо с 36-цата

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- biem_w
- ентусиаст
-
да.. това точно така... Не се вади помпата за тоя нивомер пуст... като отвориш "помпата" и първото което излезна е едно дълго като пура... е то е поплавака вътре.. една файда като поничка и се разхожда на една струна нагоре надоло и накрая на тая пура има една пишка .... при мене това вътре беше задръстено.. отпуших го и сега си показва реално..
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:Олеле майчице, тва ли било. Добре, а от любопитство тия маркучи вътре за какво са?
По принцип стигат до потопяемата помпа

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Само информативно !! Преди и аз бях същия "мизерник" от по 10-20лв. ... на 40 ми беше апогея !! Стрелката правеше същите номера!! Но в момента стрелката седи на 0 без да свети резервата !! Дори след като се изръсих да заредя 42 литра, стрелката пак си остана на същото положение !!? Да разбирам ли че трябва да пробвам да "позачистя" основно или как !? 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
DekeR написа:Само информативно !! Преди и аз бях същия "мизерник" от по 10-20лв. ... на 40 ми беше апогея !! Стрелката правеше същите номера!! Но в момента стрелката седи на 0 без да свети резервата !! Дори след като се изръсих да заредя 42 литра, стрелката пак си остана на същото положение !!? Да разбирам ли че трябва да пробвам да "позачистя" основно или как !?
Да почисти, но бих ти препоръчвал 1-2 резервоара до горе да пробваш, преди да пипаш каквото и да било. Смятам че самия бензин би поразтворил боклуците, и нивомера би тръгнал.

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
аз пълня до горе, но като слезне под 20 литра и почва играта. Не мисля, че само с пълнене ще се оправи. но и доколкото имам впечатления това си е "нормално" за наште баби. ако толкова те притеснява, че ще ти свърши бензина и ти е кеф да зареждаш по 10лв - дръж си една тубичка 2-3 литра в багажника и си джиткай спокойно 

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Бе аз държа една от 5, амаа си я държа празна
та като свърши бензина, си се поразхождам....заа разнообразие !!
Ще се чисти и най накрая трябва да прежаля един резервоар да го напълня, та после само да доливам на пълен....ама кога ли ще е незнам !!

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
и аз така си мислех. е напълних догоре, ма като дочуя мощния звук на засмукване в резервоара и като видя как стрелката на бензина видимо се мести като я подкараш юнашката и си викам - за кво ли ми требвА 

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Ахахаха, много си си прав !! 

14 мнения
• Страница 1 от 1