Газ
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Газ
Колеги искам да си сложа газ,обаче ме притесняват пластмасовите колектори моята коле е е34 1993г 6-цилиндъра автомат.дайте съвет!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Re: Газ
Thug25 написа:Колеги искам да си сложа газ,обаче ме притесняват пластмасовите колектори моята коле е е34 1993г 6-цилиндъра автомат.дайте съвет!
1. Обикновена
Обикновената трябва да е с ламбда контрол, защото автомата държи много ниски обороти извън града и е почти невъзможно да върви в ниските на газ, а да не харчи. Най-важното за 20-ка автоматик е да си запазиш макар и скромния въртящ момент в ниските! Ако не сложиш ламбда контрол, а просто завъртиш клапата за "икономична настройка" на всеки по-голям баир ще слиза на 4-та предавка.
Много малко хора се навиват за инсталация на обикновена, а малко от тях знаят какво правят.
Изпарителя трябва да е под колекторите- при мен отскоро е така (голяма мъка беше докато го сложа) и това дава възможност за студени стартове на газ без да замръзва изпарителя.
За колекторите се слагат 6 кихалки на всеки по една и плочка-кихалка с предпазна клапа за дебитомера- така може да си киха докато си я настроиш ...после няма да киха.
2. Газов инжекцион
Газовият инжекцион е скъп, но за сметка на това, ако караш зимата на къси разстояния си караш на бензин

За мен правилно инсталирана обикновена газова с ламбда контрол е по-добрият вариант.

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
с тея колектори само газов инжекцион
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
anton mutafchiev написа:с тея колектори само газов инжекцион
Едно време и аз така мислех..обикновена с ламбда контрол Тартарини Теc99 , слагаш я на спортен режим и си караш , колата е сименс така че няма кво преебеш. ВИж да ти е здрава сондата , 6 свещи нови хубави и 6 лули и забравяш. АЗ в мойта кола разлика в разхода със ГИ и без почти нямам..дажеинжекнциона си е капризен та стой гледай....филтри дюзи клапани...
БРЦ 140кв под колектора , пло4ката на дросела се слага , маркуча е 20 санта 40 хил км не пукна нецъцна , не кихна , не смени обороти.
Цени - нов изпарител турски 70 лева , газова бутилка със сонда 60 70 лева втора ръка на около година , ламбда контрол 150 лева нов , + 100 лева тръби марку4и кихалка смесители и тва е .Другото е труд

Гадното на ламбда контрола е че е хубаво да позагрее колата ,иначе студена ако и нададеш газ се удавя понякога и въртиш 30 секунди...абе до синьото не е хубаво да я натискаш .
Прехвърля се на газ след 30 секунди на бензин сутринта , и я оставяш на място да поработи 3 4 минути ако е студено и си ти. Това е от мен , противника на газта

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dormikym
- Потребител
-
- Кара: E34 518
- Мечтае да кара: E34 518 turbo
- Детайли за колата: TURBO --- The Fun Starts Here !!!
е34 за части - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4&t=247983
На същото мнение съм. Ако се направи както са казали колегите горе няма да имаш проблем. 

TURBO --- The Fun Starts Here !!!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Са ако имаш 1100 1200 излишни лева в друга работата. Но разликата в разхода е 1литър градско и половин навън в полза на инжекциона.

Колеги благодаря ви за съветитено за газов инжекцион парички нямам така че оставам на варианта обикновенна газ!
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега извинявай, че ти побзвам темата но искам да запитам нещо! За обикновенна газова за Е34 М50Б20 всеки ми казва, че не става. Щом е с пластмасови колектори се получавали много детонации и се пукали. Поради тази пречина сега събирам за инжекцион колкото и да не ми се дават 1300 лева. Моля да ме насочите или да ми обясните за обикновенната газова. Мисълта ми е къде и кои може да ми сложи обикновенна газова качествено и колко пари излиза всичко? Сам не се наемам да слагам газ, защото не разбирам нищо от това. Всичко друго по колата си правя сам но от това не разбирам и не пипам. Другото е че всеки ми казва, че на мотор пълна инжекция само газов инжекцион. Твърденията с които си защитават тезата е по нисък разход, по добра работа на двигателя и по голяма сигурност. Вече незнам какво да правя не ми се дават 1300 лв. но всеки ми казва, че ще си ги избия с нисък разход. За това моля ако знаете в София човек, които може да ми сложи обикновенна газова и да го направи качествено с хубави матеряли нека сподели. Ако някои от вас може да го направи и то след това да нямам проблеми нека ми пише на лично. Ще си платя за труда като държа на качественото обслужване! Крайния варянт е газов инжекцион но газово ще се слага, защото не се издържа с тези цени на бензина. Не е оправдано да давам по близо 400-500 лв на месец за гориво. Просто е пълен абсурт подобре да давам по 250-300 лв. и другите да ги инвестирам за нещо друго по колата. Може да се зачудите защо толкова пари давам като карам основно градско, но аз не слизам от колата и си върша работата с нея. Сега идва лятото и ще се пътува повече несамо в града но и извън града. Та за това искам газова и не искам да сменям колата. Доста труд и нерви и пари налях внея за да е докарам до вида да ми хареса и да ми е удобна. От друга страна жената не дава да е продавам, защото е свикнала и се е привързала към нея както и аз! Ще се радвам ако получа точни и компетентни предложения и мнения!
Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви предварително!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Айде стига с тез глупости: на пластмасови колектори не ставало. Истината е, че става и няма проблем, мойта как е: най-обикеновена газова, няма гърмежи, няма проблеми, върви си доволно и това е.
- Kregec
- ентусиаст
-
Добре де несе нерви сега! Аз от де да знам казах, че съм много гол и бос в това отношение и пиша това което ми казват. В такъв случай ако можеш да се справиш кажи колко пари ако трябва на лични е всичко и монтажно време и да действаме!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Kregec написа:Добре де несе нерви сега! Аз от де да знам казах, че съм много гол и бос в това отношение и пиша това което ми казват. В такъв случай ако можеш да се справиш кажи колко пари ако трябва на лични е всичко и монтажно време и да действаме!
Добре бе , ти четеш ли мненията на другите или като едни други хора си четеш само твойто и задаваш въпроси?
Разлика в разхода ПОЧТИ НЯМА между обикновена и ГИ газова уредба. 8/100 извън града м50б20 няма , и 13 градско също в София.
Пиши на лично , на скайп на нензмам кво си ще ти измислим и ще ти кажем кво да направиш.

- Kregec
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Kregec написа:Добре де несе нерви сега! Аз от де да знам казах, че съм много гол и бос в това отношение и пиша това което ми казват. В такъв случай ако можеш да се справиш кажи колко пари ако трябва на лични е всичко и монтажно време и да действаме!
Добре бе , ти четеш ли мненията на другите или като едни други хора си четеш само твойто и задаваш въпроси?
Така първо БЕ ще казваш на баща ти а не на мен!!! Второ аз много добре чета и препрочитам всяка тема, която ми е интересна и в която мисля да пиша. Струва ми се че ти не четеш нещо или само между редовете! Основния ми въпрос не е каква е разликата в разхода между ГИ и обикновинна. Въпроса ми беше къде и кои може да ми монтира качествено обикновенна газова на двигател с пълна инжекция! Ставаше въпрос че разхода на бензин ме е много голям. И споделих, че са ми казвали че на инжекционен двигател се монтира обикновенно газово и не е направедо добре гори много. На мен ми е ясно, че ако всичко е направено кадърно разлика в разхода почти няма да има. Така че това е форум задасе пита и отговаря.
Хайде със здраве!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Kregec написа:JIKI_RACER написа:Kregec написа:Добре де несе нерви сега! Аз от де да знам казах, че съм много гол и бос в това отношение и пиша това което ми казват. В такъв случай ако можеш да се справиш кажи колко пари ако трябва на лични е всичко и монтажно време и да действаме!
Така първо БЕ ще казваш на баща ти а не на мен!!! Второ аз много добре чета и препрочитам всяка тема, която ми е интересна и в която мисля да пиша. Струва ми се че ти не четеш нещо или само между редовете! Основния ми въпрос не е каква е разликата в разхода между ГИ и обикновинна. Въпроса ми беше къде и кои може да ми монтира качествено обикновенна газова на двигател с пълна инжекция! Ставаше въпрос че разхода на бензин ме е много голям. И споделих, че са ми казвали че на инжекционен двигател се монтира обикновенно газово и не е направедо добре гори много. На мен ми е ясно, че ако всичко е направено кадърно разлика в разхода почти няма да има. Така че това е форум задасе пита и отговаря.
Хайде със здраве!
Аз мноого добре чета , ама са ти си почети пак хубаво и стигни до извода сам кой може и кой ще ти каже какво да направиш! А ,за баща ми не бери грижа , разбра ли БЕ ? АЙ със здраве.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:Съвета е да ползваш търсачката
И да я ползва и да не я ползва все тая , отговори няма. В тия теми 3 страници писаници и 2 мнения по въпроса , другото е плюене на газта и собственика пожелал да си монтира газ .

46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4