MANN vs. FRAM
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
MANN vs. FRAM
Привет, колеги!
Предстои ми смяна на маслен, горивен и въздушен филтри и ми предлагат продуктите на марките MANN и FRAM.
Ценовата разлика между двете марки е незначителна, поради което реших да се обърна към вас за съвет коя да предпочета.
Поздрави
Предстои ми смяна на маслен, горивен и въздушен филтри и ми предлагат продуктите на марките MANN и FRAM.
Ценовата разлика между двете марки е незначителна, поради което реших да се обърна към вас за съвет коя да предпочета.
Поздрави

- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Re: MANN vs. FRAM
А защо пък не FIAAM ?
На всичките коли в работата ми са с такива филтри и никога не е имало проблем
Пък и са на добра цена
На всичките коли в работата ми са с такива филтри и никога не е имало проблем

Пък и са на добра цена

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
Не че игнорирам другите марки, просто трябва да избера в момента между една от тези две 
За MANN съм чувал и преди, докато за FRAM разбрах наскоро, че го предлагат и честно казано нямам никакви отзиви, така че ще се радвам ако някой от Вас използва тази марка и каже по някоя друга дума за нея

За MANN съм чувал и преди, докато за FRAM разбрах наскоро, че го предлагат и честно казано нямам никакви отзиви, така че ще се радвам ако някой от Вас използва тази марка и каже по някоя друга дума за нея

Последна промяна manos на 03 Апр 2011, 12:38, променена общо 1 път
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Аз блъскам само с МАН и е ок... Бих взел пак МАН
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Разбирам.
За MANN съм чувал добри отзиви...Няколко приятелчета си карат колите само с такива филтри(маслен,горивен,въздушен) и до сега не са имали проблем
За FRAM не съм чувал отзиви...
За MANN съм чувал добри отзиви...Няколко приятелчета си карат колите само с такива филтри(маслен,горивен,въздушен) и до сега не са имали проблем

За FRAM не съм чувал отзиви...
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ман правят филтри от мнооооооого много години преди Фрам или Фиам или тем подобните им
Аз обаче съм напринципа "Кнехт"

Аз обаче съм напринципа "Кнехт"

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
КАто цяло Щом не е на Шампион значи всички са добри 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
Колеги, не си хвърляйте парите на вятъра за въздушни филтри. Най-евтините вършат същата работа. Така или иначе се износват за няколко месеца каране в София. Само при горивните и маслените не правете компромиси.
Аз съм за Mann или Bosch. Почти еднакви цени имат.
Аз съм за Mann или Bosch. Почти еднакви цени имат.
В крайна сметка и аз заложих на MANN, тепърва предстои да разбера дали ще съм доволен от избора 
Благодаря на всички гласували

Благодаря на всички гласували

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Следващият път пробвай с MAHLE-KNECHT.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Забравих да попитам - трябва ли да "омаслявам" въздушния филтър?
В книгата за Е34 пише, че филтъра се почиства с бензин и се омаслява. Аз си купих MANN и не съм сигурен дали е предварително омаслен, но вече го сложих - проблем ли е да стои така и влошават ли му се характеристиките?
Поздрави
В книгата за Е34 пише, че филтъра се почиства с бензин и се омаслява. Аз си купих MANN и не съм сигурен дали е предварително омаслен, но вече го сложих - проблем ли е да стои така и влошават ли му се характеристиките?
Поздрави

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Колега, попълни си полето "кара" в профила, за да не гадаем дали колата ти е с М20 или М50 мотор. Ако си с М50 няма кво да мазниш - там филтъра ти е елемент, за М20 трябва леко да намазниш гумичката на филтъра, за да не се набере при стягането.manos написа:Забравих да попитам - трябва ли да "омаслявам" въздушния филтър?
Поздрави

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
mitko_n1 написа: М20 трябва леко да намазниш гумичката на филтъра, за да не се набере при стягането.
що си мисля ,че говорите за различни работи

По темата , не мисля ,че трябва да го цапаш с масло....
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
E30-Kz написа:mitko_n1 написа: М20 трябва леко да намазниш гумичката на филтъра, за да не се набере при стягането.
що си мисля ,че говорите за различни работи

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2