Проблем с стрелката за горивото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Проблем с стрелката за горивото

Мнение от dinozab » 06 Окт 2005, 15:20

Здравейте.
На някой правил ли му е мизерии дачика за горивото?Моят не показва точно като стрелката падне под 20л. т.е. ми засяда на 20 и след време изведнаж падне на 0.После пак трябва да налея поне 20-25л.зада помрадне нагоре.Даже веднаж ми сварши бензина ,а тъпата стрелка ми седеше на 10л.Иначе други проблеми с таблото нямам.Калата ми е 92г. с дигитални цифри за километри.На сервиз я карах и там ништо не направиха.Ебати майсторите.Моля за помощ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 06 Окт 2005, 21:19

Виж си датчика за горивото в резервоара, може да засяда. Въпрос: лампата за резервата свети ли ти, когато горивото е на свършване - ако не, значи най-вероятно е датчика, ако да - значи ма проблем в таблото.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Аватар

Мнение от dinozab » 07 Окт 2005, 6:56

Лампата ми свети ама незнам на колко литра.Например тази сутрин като ходих на работа ми светна на 20л. и стрелката ми падна след около 10-на мин. на 10л.Така покарах малко и лампата изгасна,а стрелката е на 10л. и сага незнам просто колко гориво имам.Май пак трябва да зареждам. :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 07 Окт 2005, 8:08

резервата по-принцип е 8 литра ако не бъркам... според мен ти се ебава датчика в резервоара. май отива към смяна...
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

Аватар

Мнение от dinozab » 07 Окт 2005, 8:53

В интернет бях прочел ,че в таблото имало някакъв диод който правил проблеми.Много често като дам на контакт и стрелката отива примерно на 40-50л. и пада на пак на 10 на 20 л.зависи колко бензин има.Дали не е от това.Пак имало и някакъв кодир-щекер на таблото.Какво е това изобщо незнам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 07 Окт 2005, 18:52

честно да ти кажа, изказвам само предположения. моята стрелка работи нормално и не съм се сблъсквал с подобен проблем, това дето го написа за таблото ме подсеща за нещо обаче - що не вземеш да изолираш (откачиш) датчика и да видиш поведението на стрелката и лампата. датчика сигурно има клема някъде близо до резеревоара. ако стрелката пак се ебава, значи е от таблото най-вероятно, иначе трябва да е от датчика. това са двете алтернативи на този проблем според мен... :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 08 Окт 2005, 12:37

по мои лични наблиудения естествено има значение положението на колата - ако е наклонена надолу показва повече, ако е нагоре - по-малко, надясно повече, наляво по-малко и така. Под 20 литра общо взето е много трики да кажеш колко точно имаш - трябва ти дигитален
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

Аватар

Мнение от dinozab » 10 Окт 2005, 8:42

Аз го знам тва за наклона на колата.И като я сложа някаде на наклон на долу или надясно веднага стрелката се дига нагоре.Ама примерно колата има 5-6л. и зареждам 10-15л. срелката като дам контакт хич не помрадва.Така няколко пати давам на контакт без да паля колата и стрелката се вдигне.Това е при положение че колата да кажем е още до колонката и нито е помрадвала и нито е палена след зареждане.Но това с откачането на дачика на резервоара ще го пробвам.Благодаря! :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 13 Окт 2005, 19:21

И аз имам същият проблем но само ако нафтата ми е под 20л. Когато имам повече няма проблем. И сега наливам преди да стигне 20 и карам. Не че това ще реши проблема ама... Ще взема и аз да пробвам този вариант дето го споменахте по горе

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Окт 2005, 7:01

Да бе сащото е под 20л. се ебава стрелката а нагоре няма проблемация.Като направиш и ти теста с откачането на дачика драсни някой ред да видим каво е станало и при теб.Аз сигорно утре ще пробвам и ще пиша какво е станало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 14 Окт 2005, 21:40

Аз не само бях откачил датчика ами и смених помпата с поплавъка и файда нейсе.5_пъти свалях табло ефект нулев и накрая се отказах поне лампата работеше а стрелката от 20 нагоре само ама това ако не се лъжа май го четох ,че е заводски проблем при Е-34 около 90 г. Ааааа колата беше 520/М-50 а при 520/М-20 нямах такива проблеми.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 14 Окт 2005, 22:18

И при мен е същата проблемация :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 15 Окт 2005, 13:42

И аз тези дни си извадих поплавъка да го видя дали не е от него. Ама си е здрав. Значи не е и от него. А мейду другото моята кола е 93г. Старата ми Е34 беше 89г. Карах я почти 3 години и не сам имал никакви проблеми. Дори ми е правело впечатление че не се влияеше дори и от никакъв наклон, просто перфектна работа. Може наистина някакъв фабричен дефект да е ама не е приятно наистина

Аватар

Мнение от dinozab » 17 Окт 2005, 8:13

И аз направих опита и с откачен датчик стрелката пак правеше проблеми.Извадих поплавака от резервоара и видимо нищо му нямаше.Имаши много малко бензин а стралката ми стоеше на 10л.Изключих датчика и стрелката падна на 0.След това пробвах като дадох няколко пъти контакт и стрелката се вдигна веднъж до 10л и пак падна на 0.Според мен проблема трябва да е в таблото щом стрелката се вдига без да е включен дачика, но какво трябва да се направи точно незнам.И си мисля да не е нещо сварзано с този кодир щекер (ако така се нарича ,а всъщност представлява прекодиране на таблото) и разбрах ,че можел да се прави само няколко пъти след което таблото ставало само за боклука. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от filipf » 23 Окт 2005, 10:20

При мене проблема е, че като сипвам бензин колкото и да сипа стрелката се вдига съвсем валко - дори до горе съм пълнил а стрелката седи на 20л. Като покалам и прлимерно останат 30л. и стрелката вземе че се оправи, друг път пък въобще не се оправя, просто си късам нервите и не знам какво да правя!!!

Следваща

Назад към E34