Турбина за BMW e34
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- galin_ivanov
- Потребител
-
Турбина за BMW e34
Здравеи те искам да ви питам нешто.Решил сам да слагам турбина на моята е34ка някои знае ли каде в софия се предлагат такива услуги и колко ще струва
--------------------------------
Заглавие: turbina za bmw e34
Във форума се пише на кирилица
tsb_bg
--------------------------------
Заглавие: turbina za bmw e34
Във форума се пише на кирилица

tsb_bg
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Турбина за BMW e34
Каква ти е машината? Дай повече подробности.
Не че нещо, ама мисля, че ще ти излезе златна тая кола, ако и сложиш турбина. Като знам каква е цената-за нова турбина говоря, пък и да ти я сложат на кола, която не е имала преди това..., нооо ти си знаеш най-добре.
Ето ти един сайт http://www.realturbo.net да погледнеш, там има имейл за запитвания-аз съм им писал, бързо отговарят(при мен беше на следващият ден).
Не че нещо, ама мисля, че ще ти излезе златна тая кола, ако и сложиш турбина. Като знам каква е цената-за нова турбина говоря, пък и да ти я сложат на кола, която не е имала преди това..., нооо ти си знаеш най-добре.
Ето ти един сайт http://www.realturbo.net да погледнеш, там има имейл за запитвания-аз съм им писал, бързо отговарят(при мен беше на следващият ден).
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- galin_ivanov
- Потребител
-
ето малко повече инфо за колата 520i 150k 24v 92г на 198хиляди дали мотора ще издържи на турбината или ще издаде багажа
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега първокажи какъв ти е двигателя закакво ще ползваш колата, каква е целта на турбинирането? Едно качествено турбиниране щети легне не по- малко от 5 хилки даже и повече. Вземи се разрови малко и прочети в тунинг раздела (проекти). Там има една многопрясна тема наколегата Славянко, който турбинира Е34 М50Б25-28. Там е описановсичко от А до Я запроцеса и разходите за турбиниране. Ако не можеш сам и търсиш майстор освен за части, консумативи и електроника приготви и поне още 2 хилки за труд. Това за труда са примерни цени всеки решава сам за себе си колко давземе. Отдруга страна хората в София, който магат да откликнат на мерака ти се броят на пръсти. Говоря за хората които ще го направят качествено без да ти счупят мотора. Така че преди да сложиш турбина се замисли дали искаш и имаш средства. Защото то не е само да е сложиш изапалиш колата и гас, след това има подръжка тази кола. Вярвай ми че подръжката няма да ти е както ти е сега а доста по скъпа. Аз лично нямам турбо кола но от това което чета си правя изводите! Не на последно място (макар да няма голамо значени) разхода ще ти се промени коренно. След като е турбинираш тази коласи остававечно твоя! Защото никога няма да можеш да си избиеш парите които си вложил!
Желая ти успех в начинанието...
Желая ти успех в начинанието...
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Всичко зависи от това с колко пари разполагаш и си склонен да дадеш!
Иначе вариянти много,не само турбото е начина за повече кончета
Иначе вариянти много,не само турбото е начина за повече кончета

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
по евтино е да трансплантираш м52б28 , но зависи какво търсиш все пак.А турбинирането е голям филм , повечето тръгват с идеята за 40-50 кончета и след това се почва ... - никога не стигат и айде и други лагери биели бутала , повече буст , електрониката почва да не смогва .... в тунинг има проекти да се ориентираш .

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
най-простото и здраво решение - купуваш си кола която има по-мощен мотор за тия пари и си спестяваш разправията 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
обърни се към колегата Славянко - тоя я направи тая манипулация ако не греша 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Смяна на коляновия вал с такъв от m50B25 или от tds и съответно по-къси биели. Обемите стават съответно 2.3l и 2.5l.
Някой от форума караше такава M50b23-ка с колянов вал от б25. Има тема за М50B20 + колянов вал от тдс от ludiagsm.
За разлика от турбинирането, този вариант би се справил с недостига на въртящ момент в ниските обороти, който е основен недостатък на 20-ките.
Ако всичко се прави в добър сервиз, накрая теглиш чертата и...абе аз що не си взех B25 направо
Някой от форума караше такава M50b23-ка с колянов вал от б25. Има тема за М50B20 + колянов вал от тдс от ludiagsm.
За разлика от турбинирането, този вариант би се справил с недостига на въртящ момент в ниските обороти, който е основен недостатък на 20-ките.
Ако всичко се прави в добър сервиз, накрая теглиш чертата и...абе аз що не си взех B25 направо

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Turbo_Ted написа:най-простото и здраво решение - купуваш си кола която има по-мощен мотор за тия пари и си спестяваш разправията
колко струва тази кола,дай да си купя една дето ще върви повече поне от моята която е с турбо кит на цена 1500лв?
- alchohol
- ентусиаст
-
Колега, най-добре си вземи по-мощна колица, че заслагаш ли екстри по сегашната и накрая, като теглиш чертата ще си яко на минус.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Що не хвърлиш един погледа на тази тема>
viewtopic.php?f=67&t=222226
viewtopic.php?f=67&t=222226
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
alchohol написа:Колега, най-добре си вземи по-мощна колица, че заслагаш ли екстри по сегашната и накрая, като теглиш чертата ще си яко на минус.
дай пример??дай един единствен пример за ефтина кола задно предаване с части на килограм която да върви,която да си струва да я купиш и да я караш стокова?
всички казват смени мотора,смени колата,ама дайте един пример поне с нещо което да си заслужава??
- alchohol
- ентусиаст
-
kirililiev написа:alchohol написа:Колега, най-добре си вземи по-мощна колица, че заслагаш ли екстри по сегашната и накрая, като теглиш чертата ще си яко на минус.
дай пример??дай един единствен пример за ефтина кола задно предаване с части на килограм която да върви,която да си струва да я купиш и да я караш стокова?
всички казват смени мотора,смени колата,ама дайте един пример поне с нещо което да си заслужава??
Аз не казвам, че ще е евтина колата, но според мен едно турбиниране на тази, която има ще му излезе много по-скъпо отколкото да я продаде и да си вземе друга. Да не говорим, че може да не му я направят както трябва и крайния резултат да не отговори на очакванията му. Тогава със сигурност ще съжалява, че е вложил средства в нея.
Докато при друга, фабрично направена по този начин, ще се качи ще покара, ще види динамиката на автомобила и ако не му харесва ще търси друга.
Но все пак избора си е изцяло на колегата, аз само си казвам мнението.

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Проекти с 20-ки се правят предимно от хора със знания, който влагат труд и време и така им излиза изгодно. По написаното от автора обаче, разбирам, че иска да влезе в сервиз, да каже "Добър ден, колко вървят при вас турбиниранетата" и да си купи едно.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2