Скърцане при студен старт.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Велосипед :)
Мечтае да кара: F10 550i xDrive

Скърцане при студен старт.

Мнение от lester » 24 Окт 2010, 19:27

Здравейте колеги!
Доста теми за скърцане прегледах, но явно моето е уникално... :mhihi: Проблемът започна преди около 10 дни. В началото, когато завъртах ключа на студен двигател, точно в момента на паленето, отпред се чуваше леко прискърцване с продължителност под 1 секунда. Веднага заподозрях бендикса или втулките, но вече не мисля че са те. След няколко дни, скърцането започна да трае по-дълго – не само при палене, но и при рязко подаване на газ (независимо дали е на скорост или не). След като колата позагрее (1-2 мин.), скърцането изчезва. Не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че периода след който изчезва скърцането, нараства с всеки ден. Може би защото времето застудява, но последния път ми скърцаше на всяко тръгване, около 5-6 мин. след като я запалих... Ще отбележа, че звукът не е много силен и се появява само при запалване на напълно изстинал двигател. Чувал съм доста коли да скърцат при подаване на газ (и вероятно причината е ремък), но при повечето от тях е доста по-шумно.
Сменял съм ролките и големия ремък преди няма и месец. Този на климатика е сменян преди година и ми се вижда малко хлабав, но колкото и да го дърпам с ръка – не приплъзва. Двигателното масло е на ниво. (Колата е 1991, M50B20.) :dunno:
ıYı
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Скърцане при студен старт.

Мнение от ddddk » 24 Окт 2010, 19:43

А ролката на ремъка на климатика?
И двата обтегача, този на ремъка на помпата и този на ремъка на климатика?

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 24 Окт 2010, 23:41

Колега- може нито да е хлабав ремъка, нито да са проблемни ролките. Просто късмет- понякога ремъците свиря. Пример- мой познат бе скъсал ремък на динамото на Форда си, сложил друг- втора употреба, но присвирваше. Аз лично го сменях с нов, поръчан по каталог. След 20 дни- свиреше повече от старият. И пак нов- от друго място, на друга фирма. И спря да свири. Това е.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Окт 2010, 1:25

Също е възможно и на алтернатора да му присвирват лагерите.
На моя се обаждат, но само като им дойде музата :paranoid: :paranoid: :paranoid:
И съм сигурен че са те защото ролки нямам :mhihi:
Изображение

Назад към E34