Скърцане при студен старт.
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- lester
- Потребител
-
- Кара: Велосипед :)
- Мечтае да кара: F10 550i xDrive
Скърцане при студен старт.
Здравейте колеги!
Доста теми за скърцане прегледах, но явно моето е уникално...
Проблемът започна преди около 10 дни. В началото, когато завъртах ключа на студен двигател, точно в момента на паленето, отпред се чуваше леко прискърцване с продължителност под 1 секунда. Веднага заподозрях бендикса или втулките, но вече не мисля че са те. След няколко дни, скърцането започна да трае по-дълго – не само при палене, но и при рязко подаване на газ (независимо дали е на скорост или не). След като колата позагрее (1-2 мин.), скърцането изчезва. Не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че периода след който изчезва скърцането, нараства с всеки ден. Може би защото времето застудява, но последния път ми скърцаше на всяко тръгване, около 5-6 мин. след като я запалих... Ще отбележа, че звукът не е много силен и се появява само при запалване на напълно изстинал двигател. Чувал съм доста коли да скърцат при подаване на газ (и вероятно причината е ремък), но при повечето от тях е доста по-шумно.
Сменял съм ролките и големия ремък преди няма и месец. Този на климатика е сменян преди година и ми се вижда малко хлабав, но колкото и да го дърпам с ръка – не приплъзва. Двигателното масло е на ниво. (Колата е 1991, M50B20.)
Доста теми за скърцане прегледах, но явно моето е уникално...

Сменял съм ролките и големия ремък преди няма и месец. Този на климатика е сменян преди година и ми се вижда малко хлабав, но колкото и да го дърпам с ръка – не приплъзва. Двигателното масло е на ниво. (Колата е 1991, M50B20.)

ıYı
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Скърцане при студен старт.
А ролката на ремъка на климатика?
И двата обтегача, този на ремъка на помпата и този на ремъка на климатика?
Поздрави,
Д
И двата обтегача, този на ремъка на помпата и този на ремъка на климатика?
Поздрави,
Д

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега- може нито да е хлабав ремъка, нито да са проблемни ролките. Просто късмет- понякога ремъците свиря. Пример- мой познат бе скъсал ремък на динамото на Форда си, сложил друг- втора употреба, но присвирваше. Аз лично го сменях с нов, поръчан по каталог. След 20 дни- свиреше повече от старият. И пак нов- от друго място, на друга фирма. И спря да свири. Това е.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Също е възможно и на алтернатора да му присвирват лагерите.
На моя се обаждат, но само като им дойде музата
И съм сигурен че са те защото ролки нямам
На моя се обаждат, но само като им дойде музата

И съм сигурен че са те защото ролки нямам

4 мнения
• Страница 1 от 1