E34 много разход на diesel

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: 2.4TD 140hp
15/100 razhod
''neshte si gumite''

E34 много разход на diesel

Мнение от pablo-vr » 18 Сеп 2010, 21:33

колеги,някои може ли да подскаже -нормално ли е да ми гори 15/100 нафта ,мотора е 2.4TD както и я карам не пада разхода :dunno:

кандидат ентусиаст
Кара: 324 ТД

Re: E34 много разход на diesel

Мнение от dupeto » 18 Сеп 2010, 23:00

не е нормално колега. ако дадеш малко повече инфо, може и някой да ти помогне. дизел да харчи 15 е просто немислимо, според мен поне...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 18 Сеп 2010, 23:09

Тая кола автомат ли е? Ръчка ли е? Този разход на градско ли е ? На извън градско ли е?
ако колата е автомат и я караш градско да ходиш до работа или на кафе на 2 км от вас и после я гасиш е напълно нормален разход

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 19 Сеп 2010, 0:43

ми колега з съм с 24ка но повече от 9 градско в пловдив със настъпка не ми е давало
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 26 Сеп 2010, 0:01

Както и да го мисля, не е нормално. Все пак можеше да кажеш при какво каране гори толкова?
Наблюдения - градско 8/100.
Извън - 6.5/100, може и 7.
Ако впрегнеш всички тежкотоварни коня извън града можеш да качиш до десет на сто. Повече не.
Зимно каране на сняг с много плъзгане, колкото градското - 8/100.
По-подробна информация не мога да се сетя, ако има нещо, питай, колегите тук разбират от тези двигатели.
Точно този е много икономичен, не би трябвало да харчи така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 27 Сеп 2010, 10:11

tisho_ написа:Тая кола автомат ли е? Ръчка ли е? Този разход на градско ли е ? На извън градско ли е?
ако колата е автомат и я караш градско да ходиш до работа или на кафе на 2 км от вас и после я гасиш е напълно нормален разход

Ако е автомат и я караш в София е нормално,но извън града-определено не е.Моята е автомат и интензивно градско харчи около 14-15/100,а извън-8-8,5/100.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Сеп 2010, 10:19

BMario написа:
tisho_ написа:Тая кола автомат ли е? Ръчка ли е? Този разход на градско ли е ? На извън градско ли е?

Ако е автомат и я караш в София е нормално,но извън града-определено не е.Моята е автомат и интензивно градско харчи около 14-15/100,а извън-8-8,5/100.

И моята толкова лапа. Според мен не е нормално. Има и значение от нафтата която сипваш. Ако е боклук качва с 2-3 литра на 100.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Сеп 2010, 12:39

Zubcho написа:
BMario написа:

И моята толкова лапа. Според мен не е нормално. Има и значение от нафтата която сипваш. Ако е боклук качва с 2-3 литра на 100.

Толкова си горят тия коли в София . Митовете и легендите за 9 градско нафта и 6 извън е като 520бензин със 11 градско и 7 извън. ДА ама НЕ!
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от lariii » 30 Сеп 2010, 9:25

Колеги , миналата седмица напълних резевоара до капачката след като минах 235к допълних(27л.) и останових че харчи 11.5 точно на смесено каране , след сменени консумативи и в никакъв случей не сам карал едвам едвам давах си газ.Колата е тдс автомат.Под смесено имам предвид само градско просто тук там си и подавам доволно газ :yes: :yes: :yes:
-------------------------------------
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 13 Окт 2010, 9:37

Привет и от мен,
аз от четири месеца карам 2.4ТД, обаче на магистралата повече от 6.5 максимум 7 не ми е качвала, а в градски условия е някъде между 8 и 9 на сто. Това 15л/100км ми се вижда ужасно много. Колегите са прави, може и да е от некачествена нафта, ама пак е много. Аз като я купих и не знам с каква нафта беше карана, обаче харчеше повечко и чадеше като ненормална, ама за десетина дни я издухах тая нафта, смених филтрите и всичко се оправи. Така че колега, ако продължава да ти разходва токова, бягай при някой опитен майстор, че при тия цени на горивата няма насмогване.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMario » 13 Окт 2010, 22:33

alchohol написа:Привет и от мен,
аз от четири месеца карам 2.4ТД, обаче на магистралата повече от 6.5 максимум 7 не ми е качвала, а в градски условия е някъде между 8 и 9 на сто. Това 15л/100км ми се вижда ужасно много. Колегите са прави, може и да е от некачествена нафта, ама пак е много. Аз като я купих и не знам с каква нафта беше карана, обаче харчеше повечко и чадеше като ненормална, ама за десетина дни я издухах тая нафта, смених филтрите и всичко се оправи. Така че колега, ако продължава да ти разходва токова, бягай при някой опитен майстор, че при тия цени на горивата няма насмогване.

Това с 8-9 на сто градско в София просто няма кой да го повярва :paranoid:Останалите колеги и аз сме правили доста опити за по малък разход и доста сме спонсорирали различни диагностици.Това за магистралата мога да го приема някак,ако караш с 85-100 км/ч. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 13 Окт 2010, 22:41

BMario написа:
alchohol написа:Привет и от мен,

Това с 8-9 на сто градско в София просто няма кой да го повярва :paranoid:Останалите колеги и аз сме правили доста опити за по малък разход и доста сме спонсорирали различни диагностици.Това за магистралата мога да го приема някак,ако караш с 85-100 км/ч. :mhihi:

Абе с помпа на фабрични настройки си дава 7/100 по магистралата кенефа. Ама и толкова върви колата
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 13 Окт 2010, 23:19

130 на магистралата 7л.и като и дадеш газ си тръгва не е да се мъчи.236336 реални километра е колата и не се жали.и даже при мен трябва да гори повече отколкото в софия щото я паля за 1 километър гася след 1:30ч пак.почти студена я карам 9ка повече не говоря за м21д24 не за тдс разлика голяма

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMario » 14 Окт 2010, 11:43

:OT: Ставаме като таксиджийте по колонките :mhihi:Едно трябва да е ясно,Е 34,било то бензин или дизел не е малолитражен автомобил.А на кой колко му харчи,или иска да му харчи е друго нещо :winky: Разхода на една кола зависи не само от мотора,а и от задкормилното устройство :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 14 Окт 2010, 11:48

СЪГЛАСЕН!!! :ok:

Следваща

Назад към E34