теч от радиатора :(

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

теч от радиатора :(

Мнение от grunge_is_dead » 23 Юни 2005, 11:34

днеска ми прокапа радиатора ... не от самата "пита" а от пластмасовото казанче отстрани което я обхваща. Тече от един от онези технологични отвори (мисля че са такива). Сега си губи от охладителната течност и ми спира климата ( защо ли ? ) главата ми не надува - маркучите са ми меки .. да ви питам заслужава ли си такъв радиатор втора употреба ... и колко струва нов ... чувал съм че не се лепят ...
Изображение
Is there another reason for your stain http://nirvana.bol.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 23 Юни 2005, 13:30

На мен ми го залепиха това казанче В Дару кар преди 2-3 години.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grunge_is_dead » 23 Юни 2005, 14:17

а случайно да знаеш с кво ? кви пари ти търгуваха услугата ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 23 Юни 2005, 15:11

Не знам с какво, но го направиха за6тото сметката вече беше преминала 2К лв, а с нов радиатор вече ги хвана срам какво ще стане и ми казаха, че ще го залепят, и го напрвиха.
Ако си намеря фактурата довечера ще видйа колко с струвало, ако го пише точно това

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 23 Юни 2005, 15:52

на мен ми струваше едно пакетче червен пипер :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 23 Юни 2005, 16:03

червения пипер доколкото знам е за самия радиатор, а проблема е във пластмасовото казанче до него...
То и аз пробвах какви ли не глупости, докато се разбере, че ми е превъртяла водната помпа и от там са всички проблеми де. Сипвах някакви течности на Wurth, които преди това бяха вършили работа при други коли, но всички тези глупости са за самия радиатор, не и за казанчето

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 23 Юни 2005, 18:01

mla86 написа:на мен ми струваше едно пакетче червен пипер :mhihi:

А след това не сменихте ли водна помпа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grunge_is_dead » 23 Юни 2005, 21:32

и аз пробвах със такива работи ... но без успех ... иначе змей викаш водната помпа ... в смисъл че ако и моя броблем е в нея ако купя нов радиатор и той ще се пукне пак там ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 24 Юни 2005, 8:22

еее, не съм казал такова нещо. При мен освен теч от радиатора имаше и загряване на колата, но аз мислех, че е заради теча. После минах през смяна на термостата при разни квартални майстори и накрая я закарах в ДАру кар...
При тебе може просто и единствено да си е спукано казанчето, което се лепи, но не знам как и с какво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 24 Юни 2005, 15:27

Breyton написа:
mla86 написа:на мен ми струваше едно пакетче червен пипер :mhihi:

А след това не сменихте ли водна помпа :mhihi:

м да сменихме я на това за червения пипер беше преди 2 години защото имаше теч по края на радиатора има някакви уплатнения ли незнам точно какво е а помпата нямаше нужда от смяна цялата а само от гарнитурка ама бащата реши да я сменят цялата 82лв. сега сичко е супер по колата остана само да се разбере от какво е клатенето на празен ход интересното е че като я изфорсираш и се оправя за няколко минути

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 24 Юни 2005, 17:07

mla86 написа:...остана само да се разбере от какво е клатенето на празен ход интересното е че като я изфорсираш и се оправя за няколко минути

Проверете дали няма някой маркуч дето да е спукан и от там да смуче въздух(имам предвид вакуумните и онзи дебелия от дебитомета към колекторите). Когато изфорсираш ДВГто се създава повече вакуум и маркуча, в следствие на свиването, се херметизира. Като паднат оборотите маркучът се отпуска и пак започва за смуче въздух(ибах как сложно го обясних). При мен се беше поразместил онзи маркуч дето е в предния край на главата(под него минава бензинопровода), наместих го(маркуча де), а и прахолякът си каза думата(единственият случай когато има полза от прахоляка по софийските улици).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 24 Юни 2005, 18:47

The Boss
абе знаиш ли че има голям смисъл в това защощо гледам че точно тоя маркуч е нацъфкан особено в нрая къдета е хванат с скоба ама не мислех че има нещо общо по скоро си мислехме че е дюза или помпа ама утре ша сменим маркуча и без тва е 3-4лв. и ще кажа резултата само дано бачка магазина че нали избори има :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 25 Юни 2005, 16:57

С теб май сме получили теч от радиотаора в един и същ ден,само 4е на мене самата пита тече,та аз бях в провинцията като стана това и нямаше даже от къде да търся,ама си купих една течност която се сипва в радиатора когато е загрял и всичко се оправи(поне за сега),проверих днес на козлодуй колко е радиатора ... само 300 левчета

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grunge_is_dead » 27 Юни 2005, 17:50

радиатора го залепихме ... но еб*си ся като ми отвори големия кръг и климатика спира да духа :( колата не загрява но при топъл мотор маркучите ми се струват по-твърди от преди
Изображение

Назад към E34