Проблеми с ел. уреди
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
Проблеми с ел. уреди
Снощи в големия дъжд както се бях набил в задръстването ми угасна радиото . Помислих си - изгоря !!! Но установявам че освен радиото , не ми работят и чистачките !!! Пръскалките работият ! Ужас в тоя порой в тоя трафик
( по Цариградското)!!! Но освен това установявам , че и ел. стъклата не работят ! Нагревателя на задното стъкло , централното заключване , плафона в купето не свети , при отваряне на врата , като го превключа да свети постояно - работи !?!
Спрях на ОМВ под навеса проверих бушоните - всичко здраво ! Какво да правя - тръгнах , не след дълго , без да съм влизал в дупка за да се раздруса и без да съм газил в дълбока локва - гледам радиото доиде
, чистачките също - абе всичко ОК !!! След 10 мин , пак изчезнаха , после пак си доидоха и днес пак продължи така - сами си идват и изчезват ! Вентилатора на парното си работи , фарове , мигачи , клаксон , стопове , запалка - работят!????
Някаква идея има ли някой??????

- grunge_is_dead
- кандидат ентусиаст
-
някой някаде беше написал за подобни проблеми с тоците свързани с датчика за катастрофа ако имаш такъв ... може нещо от него да е ... но сърчни из темите. ..
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Провери си на пъво място един голям предпазител - пластина на плюсовия кабел на акумулатора (около 20-30 см от клемата в една кутийка). Провери като спре тока дали имаш и централно... Ако е така, значи най-вероятно е това. Пластината обикновено се пречупва и не се забелязва да е прекъснала, затова и отвреме на време работи/неработи. Готино става като спре тока при заключена кола 

Niky Georgiev
- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
Точно тая пластина се оказа Ники ! пречупена беше !!!
!!! Направих един мост със жички , но искам да попитам дали се продава такава и от каде да си купя освен от моргите ? Защото на нея пише 80 А , и ми се ще да сложа пак такава - все пак е някакъв предпазител !!! Отново благодоря на Ники Георгиев - познал верния отговор !!!

4 мнения
• Страница 1 от 1