за подгрева на страничните огледала

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

за подгрева на страничните огледала

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 0:59

колеги, дайте схема на подгрева с управлението, че онзи ден покарах колата и барнах огледалото и се упарих направо.
и на 36-цата ми греят постоянно, ама тия на 34-ката са като котлони :D
ако нямат някакви термо датчици или реле време ще им бодна едно ЦК ключе, ама не ми се иска да "тунинговам", предпочитам да си възтановя фабричното положение ;)
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: за подгрева на страничните огледала

Мнение от bmwfena » 29 Юли 2009, 1:00

Stanchev написа:колеги, дайте схема на подгрева с управлението, че онзи ден покарах колата и барнах огледалото и се упарих направо.
ако нямат някакви термо датчици или реле време ще им бодна едно ЦК ключе, ама не ми се иска да "тунинговам", предпочитам да си възтановя фабричното положение ;)

Станчев оня ден не беше ли 40 градуса :| :| :|
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 1:02

bmwfena написа:
Stanchev написа:колеги, дайте схема на подгрева с управлението, че онзи ден покарах колата и барнах огледалото и се упарих направо.

46 пишеше на борда ама гадините грееха ли грееха :shock:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Юли 2009, 1:03

Stanchev написа:
bmwfena написа:

що ми се струва че пущините работят в синхрон с задния джам или бирите ми дойдоха в повечко таа вечер :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 1:08

bmwfena написа:
Stanchev написа:
bmwfena написа:

що ми се струва че пущините работят в синхрон с задния джам или бирите ми дойдоха в повечко таа вечер :mhihi: :mhihi:

в повечко са ти. :D
винаги като запаля колата и почват да греят...докато не изгася :evil:
да поразсъждаваме малко, ако греят да кажем 5 мин при запалване на колата, то при дъжд градско ще се намокрят и трябва да загасим и пак да запалим - няма да го направят така от БМВ.....
ако греят само под определени градуси, как подяволите при пролетен дъжд ще бъдат сухи...
понеже реотаните на стъклата не бяха свързани към буксите и ги отворих да ги свържа - имаше 2 начина на свързване - единият беше рехаво - леко нагряващи, а другият начин беше да свържа през всички писти - яко котлон.
и понеже язе съм алчен викам давай да греят яко (зимата беше) ама май тая опция е за аляска :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 29 Юли 2009, 3:01

Ето тук пописах малко:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
Ако мога нещо ще помогна... ако не с труд то поне с инфо :)
А като попрочетох в тази тема - да не си ги моднал малко понакъсо ;) и затуй да греят така. Моите не ги усещам да напичат, обаче сушат...

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 29 Юли 2009, 7:40

подгрева на 34-ките грее постоянно,не е свързан към задния прозорец,няма отделни кабели за самия подгрев просто използва 2 от кабелите на моторчетата на огледалото
мислел съм да прекъсна единия кабел (-) с копче някъде по таблото да го сложа,но все още не съм го направил и за в момента ,през топлия сезон само съм откачил единия кабел от реотана на огледалото и проблема е временно решен ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Юли 2009, 7:53

Станчи, тва с ключето ми хареса :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 8:27

Пеши, като едно време в градския транспорт - натискаш зеленото копче и ПССССССЪТ се отварят вратите :mhihi:

не съм вързвал огледалото на късо :mhihi: вързах го така, че да се използва всичкия наличен реотан/писти по него

и аз мислих да дръпна кабеляка, ама като завали пак ли да свързвам :D май тая идея ми допада наи-много в интерес на истината. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Юли 2009, 9:08

със реле от лада за мигачите ще стане най-добре :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Юли 2009, 9:15

аз си ги вързах към задния джам,а него го изкл,че не ми трябва

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 29 Юли 2009, 15:05

Иво не мога да те разбера кво толкова те притеснява че греят постоянно огледалата те и мойте си греят и сега лятото са котлони ама на мене ми не дреме не си държа ръката на тях я, вътре ми е ладно от климатика ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 15:08

Прав си дали ма немам термометър под ръка да ги измеря сигурен съм че се нагряват до 80 градуса. да не ми разтопи пластмасата наоколо :mhihi: иначе ме боли уя - като стане пук - 10 кинта ориджинал на брой ;)
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 29 Юли 2009, 15:15

Stanchev написа:Прав си дали ма немам термометър под ръка да ги измеря сигурен съм че се нагряват до 80 градуса. да не ми разтопи пластмасата наоколо :mhihi: иначе ме боли уя - като стане пук - 10 кинта ориджинал на брой ;)

Къв пук да стане бре мойте са си така откак съм взел колата и нема проблеми да не говорим че откакто е кола е така ай в Германия е по-хладно от тука но нямат дерт огледалата особенно при дъжд е голям кеф сичко чисто и си гледаш струята дето я дигаш отзад е ако имаш грайфер на гумите де :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Юли 2009, 20:37

Stanchev написа:Прав си дали ма немам термометър под ръка да ги измеря сигурен съм че се нагряват до 80 градуса. да не ми разтопи пластмасата наоколо :mhihi: иначе ме боли уя - като стане пук - 10 кинта ориджинал на брой ;)

Не правят пук,но сравнително бързо им потъмняват краищата-сребърният слой корозира доста бързо.Е ако си ги вързал на пълна мощност в топъл ден може и да пламнат и да замине цялата кола. :mhihi:

Следваща

Назад към E34