Запитване за кво ли не...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

UFO Pilot
Аватар

Запитване за кво ли не...

Мнение от Azrail » 25 Яну 2005, 15:36

Та, имам запитване относно някои нещица...
1. На празен ход колата ми (е34 540и) поддържа около 550-600 оборота. Нормално ли е? Защото всичките ми коли до сега (само БМВ) са поддържали 650-700 об/мин. Някои казват, че големите двигатели поддържат по-ниски обороти, други - че нещо не ми е в ред... Та искам да чуя и вашите експертни мнения :D
2. Таблото ми като му дам да свети на мах и започва да прозира... За скоростомера и тахомера става дума. Самите циферблати все едно са направени от хартия, по същия начин прозира, но не навсякъде... Та мисълта ми е - при е34 таблата ли са си такива или мойто е нещо бъгаво? :D
Това е засега, като се сетя нещо пак - ще питам... и благодаря предварително за помощта ;)
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 25 Яну 2005, 20:46

сило предполагам мотора тие с 2 вала ако не ме поправи ,та 2валката работи на тези обороти на празен ход освен сутрин когато е студена ба4ка на 1100 някаде така4е си4ко тие ок с оборотите до колкото сам запознат се полу4ава благодарение на 2 та вала и по леката му работа ,сега дрънкам една такава колица и си ба4ка на 540 оборота

тамблото хмммммм не би трябвало да избледнятват цифрите все пак дисплеи4е то е с те4ни кристали та, нее бъгаво но пак явно запо4ва да се бъгва защото и на моита кола запо4ва да фирясва или по то4но е изфирясало ве4е
толко мога да ти кажа аз ,ако някои знае по добре и може да даде по компетентно мение от мене да заповяда ,ще нау4а нещо нови4ко
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 25 Яну 2005, 22:00

а как върви 8 мака я кажи, доволен ли си

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Re: Запитване за кво ли не...

Мнение от SlipKnoT » 26 Яну 2005, 2:40

Azrail написа:...

Всички запазени 6таци (а предполагам се отнася и за 8ците) работят на толкова оборота на празен ход. И аз бях очуден, но е така.. ;)

popai написа:а как върви 8 мака я кажи, доволен ли си

Риторичен в'прос задаваш.. :help: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 26 Яну 2005, 8:45

аве по книга на М50 са 750 +/-30 ,ако работеше на 550 щях да мисля че имам проблем .твърде ниските обороти на празен ход не са полезни .diselboy V8 има ПОНЕ 2 вала ,все пак е с 2 реда цилиндри :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 26 Яну 2005, 10:02

Alexi написа:аве по книга на М50 са 750 +/-30 ,ако работеше на 550 щях да мисля че имам проблем .твърде ниските обороти на празен ход не са полезни .diselboy V8 има ПОНЕ 2 вала ,все пак е с 2 реда цилиндри :mhihi:

аз казах 4е не сам запознат отли4но с модела ,и не вярваи какво пише в книжката

направиси средна аритметика ---пример4е моят моторр е м20 1 вал зада работи колата и да реди цилиндрите на празен ход и вси4ко да е ок работи на на има няма 800 оборота ,ако са 2 вала това усилие се предава и на 2 та вала и оборотите се намаляват на половина при 8 цилиндровите е същата далавера
ИзображениеИзображение
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 26 Яну 2005, 12:49

За оборотите... Сутрин - да, като дръпне автоматичния смукач и оборотите се качват на 800-900, ма тва е само докато загрее... Иначе след тва като се стопли и си ги връща на 550... Но от време на време връща и още по-ниски (някъде към 510-20) и започва леко да тресе. Обаче това тресене при 550 го няма, така че предполагам, че е нормално :roll:
За циферблата - не знам дали е с течни кристали (дълбоко се съмнявам), но нали ви казвам - се едно оборотомера и скоростомера са направени от хартия - е така си изрязал 2 кръгчета, надписал си ги и си ги лепнал отпред... Странна работа :help:
MORE BEER!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Яну 2005, 19:18

И моя оборотомер така показва и си работи нормално и аз си мислех че тея двигатели така трябва да си работят и като отидох на диагностика и тоя закачи стенда и гледам по оборотомер 550 по стенд май 740-60 се менят... и гледам еи така :shock: и викам на тоя вътре що показва 550 и той каза че в най-ниските обороти демек в началото на скалата грешката е най-голяма както при всички аналогови уреди за отчитане от магнитоелектрическата система :roll: та това да не те притеснява... ако не си ходил на диагностика като отидеш погледни какво показва стенда и ще се увериш че съм прав ;) а за километражите... свали ги много лесно става и разглоби да се увериш ;) :arrow: ако наистина са от няква хартия може под нея да лепнеш още нещо 8)

Дилян Пенчев
Изображение

Назад към E34