е34 загрява,въпрос?
Модератор: Технически модератори
е34 загрява,въпрос?
Здравейте,преди няколко дена се сдобих с една е34-ка и вече почнаха проблемите   

Всичкко беше ок,преди да я взема "собственика" отвъртя там някакъв "болт" от горе на радиатора,да се обезвъздушело нещо,че бил сменял водната помпа и не било обезвъздушено...
Карам няколко дена вече и няма проблем,като изключиме,че се скъса един мъркуч и изби водата... Оправих го,преди малко излизам покарах няма и 5-4 минути и гледам температурата в червеното Спрях за 10-на минути с мисълта да поизтине и да се върна зад блока ми за да погледна какво става... Тръгвам и сега тъкмо да паркирам и колата аха да изгасне... Отварям капака и --->
 Спрях за 10-на минути с мисълта да поизтине и да се върна зад блока ми за да погледна какво става... Тръгвам и сега тъкмо да паркирам и колата аха да изгасне... Отварям капака и --->
http://picbg.net/u/22126/26688/302863.jpg
Не,че е излезнал мъркуча,а чак се е отчупила част от радиарора 

Каква може да е причината за да загрее толко бързо за толко малко време? Сега предполагам следва смяна на радиатора понеже като гледам няма как да се захване мъркуча...
П.С някаква страшна "гадост" е изтекла,сигурно е сипвано нещо във радиатора 

п.с Парното в колата духаше само студено...
Дали съм пр**бал нещо друго 

Поздрави и благодаря предварително на отговорилите

Всичкко беше ок,преди да я взема "собственика" отвъртя там някакъв "болт" от горе на радиатора,да се обезвъздушело нещо,че бил сменял водната помпа и не било обезвъздушено...
Карам няколко дена вече и няма проблем,като изключиме,че се скъса един мъркуч и изби водата... Оправих го,преди малко излизам покарах няма и 5-4 минути и гледам температурата в червеното
 Спрях за 10-на минути с мисълта да поизтине и да се върна зад блока ми за да погледна какво става... Тръгвам и сега тъкмо да паркирам и колата аха да изгасне... Отварям капака и --->
http://picbg.net/u/22126/26688/302863.jpg
Не,че е излезнал мъркуча,а чак се е отчупила част от радиарора

Каква може да е причината за да загрее толко бързо за толко малко време? Сега предполагам следва смяна на радиатора понеже като гледам няма как да се захване мъркуча...
П.С някаква страшна "гадост" е изтекла,сигурно е сипвано нещо във радиатора

п.с Парното в колата духаше само студено...
Дали съм пр**бал нещо друго

Поздрави и благодаря предварително на отговорилите

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
- 

- Мечтае да кара: Е38 740IL
Ами колата е загряла защото е изтекла водата елементарно драги ми Уотсън и като гледам май системата ти е за яка промивка този болт който е на радиатора не е това което трябва да е там там е една малка тапичка а този болт е поредното селско изпълнение ако радиатора е здрав с остър нож зачисти 5 мм пластмасовите ивици които са на входната тръба на радиатора напъхай маркуча и стегни със скоба няма нужда да сменяш радиатора на стария ми радиатор го направих така защото и моята час се отчупи и нямах проблеми.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
- 

Нормално е.lucky7o написа:Като запаля колата и перката на радиатора почва да се върти,това нормално ли е ? (преди инцидента)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
lucky7o написа:Като запаля колата и перката на радиатора почва да се върти,това нормално ли е ? (преди инцидента)
тази която е зацепена с мотора е напълно нормално да се върти
тази отпред наклиматика която е спомагателна - не е нормално да се върти

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
- 

В най добрия случай това там е било пукнато и се е счупило а най лошия пукната глава издухана гарнитура надува маркучите и прави беля.lucky7o написа:Ок ясно,но каква е причината да загрее? Смисъл колата първо загря и след това се "пръсна" там ... Вода си имашеСлед като загря,спрях,отворих капака и всичко си беше на мястото... А след това вече е избило от там...
LiTtLeRoCk написа:В най добрия случай това там е било пукнато и се е счупило а най лошия пукната глава издухана гарнитура надува маркучите и прави беля.lucky7o написа:Ок ясно,но каква е причината да загрее? Смисъл колата първо загря и след това се "пръсна" там ... Вода си имашеСлед като загря,спрях,отворих капака и всичко си беше на мястото... А след това вече е избило от там...
 Каза ми да не я карам на газ защото се се издували мъркучите...
Било някаква мембрана на изпарителя най-вероятно...
Май не е било само на газ

Има ли вариянт да разбера каква е причината? А и няколко дена я карам,защо до сега не се "издуха" тези мъркучи

Дайте съвет какво да права

Слизам,слагам мъркуча,пълня радятора с вода и паля ?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
- 

lucky7o написа:LiTtLeRoCk написа:В най добрия случай това там е било пукнато и се е счупило а най лошия пукната глава издухана гарнитура надува маркучите и прави беля.lucky7o написа:Ок ясно,но каква е причината да загрее? Смисъл колата първо загря и след това се "пръсна" там ... Вода си имашеСлед като загря,спрях,отворих капака и всичко си беше на мястото... А след това вече е избило от там...
Било някаква мембрана на изпарителя най-вероятно...
Май не е било само на газ
Има ли вариянт да разбера каква е причината? А и няколко дена я карам,защо до сега не се "издуха" тези мъркучи
Дайте съвет какво да права
Слизам,слагам мъркуча,пълня радятора с вода и паля ?
Това е вярно ако мембраната на изпарителя е спукана вкарва газ във водната система водата не може да циркулира правилно и е напълно възможно да е станало от мембраната на изпарителя.
Ами да като за начало слизаш слагаш маркуча пълниш с вода палиш и обезвъздушаваш хубаво и ако пак се получи същото честито на победителя.
- kirililiev
- ентусиаст
- 

- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
мисля че проблема може да излезе доста по дълбок.с тези обяснения и развъртане на болта преди да я купиш  има някаква интрига,просто може колата да си надува,с обясненията за мембраната на изпарителя.....
 има някаква интрига,просто може колата да си надува,с обясненията за мембраната на изпарителя.....  
и да не земеш да напълниш радиатора догоре

има някаква интрига,просто може колата да си надува,с обясненията за мембраната на изпарителя.....
и да не земеш да напълниш радиатора догоре

Колега препоръчвам ти следното
1. Докато оправиш проблема просто забрави че имаш газова уредба (спри газта от бутилката)
2. Провери дали наистина е сменена водната помпа (корпуса и е още лъскав ако е нова/сменяна скоро)
3. Провери термостата (дори по-добре след този инцидент го смени)
4. Промий цялата система до чиста вода (сега е момента)
5. Като свалиш радиатора (*) го измий (и този на климатика) от вътре на вън хубаво между ламелите (сигурно е задръстен)
6. Като сглобиш всичко обезвъздуши хубаво системата и виж надува ли (твърди ли са) маркучите
7. Покарай малко без газ и после почвай експериментите с мембрани и др. въпреки, че моето мнение за газта е меко казано отрицателно ...
(*) ако можеш да си го позволиш смени радиатора дори със втора употреба за да се возиш а не да седиш на тръни (този с вече счупен щуцер си е мъртвец и бомба със закъснител)
PS Този болт вместо пробката за обезвъздъшаването говори красноречиво за мърлявщината и техническата неграмотност на бившия собственик, за това си провери масла, хидравлика, спирачки и ходова част за да знаеш от къде почваш
Успех и не се плаши ще се оправят нещата

1. Докато оправиш проблема просто забрави че имаш газова уредба (спри газта от бутилката)
2. Провери дали наистина е сменена водната помпа (корпуса и е още лъскав ако е нова/сменяна скоро)
3. Провери термостата (дори по-добре след този инцидент го смени)
4. Промий цялата система до чиста вода (сега е момента)
5. Като свалиш радиатора (*) го измий (и този на климатика) от вътре на вън хубаво между ламелите (сигурно е задръстен)
6. Като сглобиш всичко обезвъздуши хубаво системата и виж надува ли (твърди ли са) маркучите
7. Покарай малко без газ и после почвай експериментите с мембрани и др. въпреки, че моето мнение за газта е меко казано отрицателно ...
(*) ако можеш да си го позволиш смени радиатора дори със втора употреба за да се возиш а не да седиш на тръни (този с вече счупен щуцер си е мъртвец и бомба със закъснител)
PS Този болт вместо пробката за обезвъздъшаването говори красноречиво за мърлявщината и техническата неграмотност на бившия собственик, за това си провери масла, хидравлика, спирачки и ходова част за да знаеш от къде почваш
Успех и не се плаши ще се оправят нещата

- predel
- ентусиаст
- 

- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Като я направиш - направи проба за наличие на газове в охладителната течност и ако има.... аз бих я върнал на продавача и бих си търсил друга...
			Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- golov_bg
- ентусиаст
- 

- Кара: Е38-ца
тоя радиатор не е ли малък за този мотор или си е стандартния за тдс??
			Dirty Hands are a Sign of Clean Money
		- Vlados
- с две лица
- 

- Кара: на задно предаване
То и газовата му уредба не е стандартната за тдс...golov_bg написа:тоя радиатор не е ли малък за този мотор или си е стандартния за тдс??

- TheBlame
- младши ентусиаст
- 

- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
същата глупост и на мен ми се случи преди 2 месеца ... карам си я колата и загравя отварям и пипам тоя маркуч дето на тебе ти е избягал и той хоп ми остана в ръката  от там нов радиатор за който дадох 260 лв(казвам по спомен) и всичко се оправи
  от там нов радиатор за който дадох 260 лв(казвам по спомен) и всичко се оправи 
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
		Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !