Клатене/Лашкане на ниски предавки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Клатене/Лашкане на ниски предавки

Мнение от 5етко 5етицата » 16 Дек 2004, 17:07

Когато подам леко газ и веднага след това отнема газта се получва едно лашкане с неприятен звук (чък, чък ...) много е гадно.

Това го има и при мен, аз пък мислех, че е от масло на скоростна кутия-смених го, преди това смених съединител-комплект.

Много ще бъда благодарен ако кажете защо се клати, "сеца" (дък-дъг) колата на 1-2-3, сякаш си на 5 скорост с 20км?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Дек 2004, 17:38

И аз го имам тва, не че се гордея :lol: . А на празен ход чува ли се чукане като натиснеш и пуснеш рязко съединителя?

п.с. на мен и ми вие лагер на скоростите и ще ги сменям...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

празен ход

Мнение от 5етко 5етицата » 16 Дек 2004, 18:02

А на празен ход чува ли се чукане като натиснеш и пуснеш рязко съединителя?

Не, слава Богу :winky:
Все пак сменях съединител-комплект: феродов и притискателен LuK.

Гледахме гуменото кръгче при кардана: не е напукано, но не знам кога е сменяно. Струва 60лв.
Опитват се да ми продат 2бр.
За 1990, 520И, ръчни скорости колко имам :?:

Нека някой да каже: Може ли тая кола да я карам като лимузина :?: :!: Или, за да избегна това лашкане/клатушкане на всичко, трябва да я ръчкам яко? Понякога искам да я карам по-леко.
А това клатене "изчезва" на 4 и 5 скорост над 100км/ч., но на ниски предвки возията е като трактор.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 16 Дек 2004, 21:43

а карето на диференцияла отзад?за гуменото става въпрос...аз имах същия проблем на старото ми бмв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атила » 16 Дек 2004, 21:52

Провери тампоните по предното окачване и тампоните на двигателя ако някой е скъсан се получава нещо такова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Казаха ми, че е здарво, но не знам кога е сменяно

Мнение от 5етко 5етицата » 17 Дек 2004, 9:29

grnka написа:а карето на диференцияла отзад?за гуменото става въпрос...аз имах същия проблем на старото ми бмв
Казаха ми, че е здраво, но не знам кога е сменяно

:roll:
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

кандидат ентусиаст
Аватар

Метрси!

Мнение от 5етко 5етицата » 17 Дек 2004, 9:30

атила написа:Провери тампоните по предното окачване и тампоните на двигателя ако някой е скъсан се получава нещо такова.

Ще кажа да чекнат, балгодаря!

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes

Мнение от pe6o666 » 26 Яну 2005, 20:59

и моята имаше такъв проблем
смених тампон на кардана и се оправи
115 лева ми взеха за него

Назад към E34