Как да си освежа интериора.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Как да си освежа интериора.

Мнение от LiTtLeRoCk » 07 Мар 2009, 19:57

Въпроса ми е следния има ли някакъв препарат или каквото да е там с което мога да си освежа салона и таблото на колата всички знаем как с времето черното леко избледнява и се матира дръжките на вратите таблото и другите пластмасови елементи в купето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 07 Мар 2009, 20:27

Има едни който аз го ползвам от година.Той е за пластмаса и кожа,едно бяло като с.....а.Много е добро дори и за външните пластмаси става,но иска поне веднаш в месеца да се минава целия салон.Незнам как се казва,но го ползват по автомивките от там можеш да си го земеш ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 20:40

Има един мнооого добър. Струва 1.50. Боя за кожени якета. Таблото и вратите станаха като нови и не е мазно или нещо др. не оставя петна и тн. Страшно е. Чакай да го снимам и да го приложа. Ще останеш мнооого доволен.

те снимка

Изображение

А кожа на седалки не съм мазал с това, но таблото и вратите станаха като нови. Все едно си мазал с тези препарати със силикона в тях, но не стои мазно ами си е нормално. Нито цапа нито нищо. Страшно съм доволен. Жалко, че не си в Сф да ми видиш таблото и вратите.

На самия препарат пише, че е специално за кожа! И това е боя, и не се трие с времето нито избледнява. При мен за 6 месеца няма промяна в цвета :shock:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 07 Мар 2009, 20:55

Zubcho написа:Има един мнооого добър. Струва 1.50. Боя за кожени якета. Таблото и вратите станаха като нови и не е мазно или нещо др. не оставя петна и тн. Страшно е. Чакай да го снимам и да го приложа. Ще останеш мнооого доволен.

те снимка

Изображение

А кожа на седалки не съм мазал с това, но таблото и вратите станаха като нови. Все едно си мазал с тези препарати със силикона в тях, но не стои мазно ами си е нормално. Нито цапа нито нищо. Страшно съм доволен. Жалко, че не си в Сф да ми видиш таблото и вратите.

На самия препарат пише, че е специално за кожа! И това е боя, и не се трие с времето нито избледнява. При мен за 6 месеца няма промяна в цвета :shock:

От къде го купи колега, гледам си от младост... тука в квартала някъде ? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Мар 2009, 20:57

Серго ти как го нямаш тва мазило? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Мар 2009, 20:58

///peter написа:Серго ти как го нямаш тва мазило? :mhihi:

хаха, незнам и аз се очудих, мислех че съм пробвал всичките...
то не бяха сонакс, търтъл вакс, мистър кожа, киви и някакви още световно неизвестни :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 07 Мар 2009, 21:01

И аз съм маняк на такива препарати и чистотата,но този несъм го пробвал :( Колега казвай от къде го купуваш?
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 21:02

Колега има го по разните будки. Аз лично от Метро го взех, но го има и в СВА (варненските магазини) виж и на пазара Пътеките. Може и в Т-Маркет да го има. Също в Бриколаж или Практикер, както и в Кауфланд. Абе там където са гъбичките и разните др. препарати за обувки трябва да го има и това.

Може да се видим ако искаш да видиш резултата от мазането и да тестваш на кожен салон как ще е. Имам малко в тубичката дето снимах. Иначе промяната е неузнаваема. :)

ПП.

Не съм от Младост от центъра съм ;)
Последна промяна Zubcho на 07 Мар 2009, 21:06, променена общо 1 път
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Мар 2009, 21:04

Zubcho написа:Колега има го по разните будки. Аз лично от Метро го взех, но го има и в СВА (варненските магазини) виж и на пазара Пътеките.

Може да се видим ако искаш да видиш резултата от мазането и да тестваш на кожен салон как ще е. Имам малко в тубичката дето снимах. Иначе промяната е неузнаваема. :)

ПП.

Не съм от Младост от центъра съм ;)

хаха объркал съм се по темите :uups: иначе да, може да се видим, но утре ще свалям седалката и после съм на работа :confused: иначе ще гледам тея дни да мина през пътеката на младост 1а предполагам... да проверя!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 07 Мар 2009, 22:42

Зъбчо благодаря ти много ще го потърся да го купя и ще пиша за резултата .

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Мар 2009, 22:58

Zubcho написа:Таблото и вратите станаха като нови и не е мазно или нещо др. не оставя петна и тн.

Някакъв слой отгоре ли създава или попива (в пластмасата?!) Не става ли на "ленти" таблото?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 23:18

Хаос написа:
Zubcho написа:Таблото и вратите станаха като нови и не е мазно или нещо др. не оставя петна и тн.

Някакъв слой отгоре ли създава или попива (в пластмасата?!) Не става ли на "ленти" таблото?

Ако си от Сф ела и виж сам таблото. Нищо мазно не остава, това е боя не лайната дето ги продават със силикон вътре, където всичкия прах се лепи по таблото и оставя мазни следи.

А това за лентите знам ли на мен не ми седи на ленти. Ако не си доволен повтаряш и потретяш и ще стане :)

Да знаеш, че веднъж намажеш ли, няма да го изтриеш с кърпа. Или го правиш или не.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 09 Мар 2009, 9:57

Как се освежава интериор - много лесно. За момента ползвам за таблото и вратите едно от Кауфлант за 4,50 лв., някакво силиконово мазило с мирис на лимонче. А колегата Зъбчо остана много очарован от съсипаната ми тапицерия - нея пък излекувах с една бърза Българска добавка за 60 лв. - калъфчета разни и доста добре си седи, остава таванчето и дребните детайли, но за тях има време.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 09 Мар 2009, 10:53

остава таванчето и дребните детайли, но за тях има време.

Това за тавана и аз ще го мисля как да е ;)

Zubcho - дай да се саберем най - накрая писна ми само да се разминаваме по светофарите :D вече няколко теми пускаме за София и все не се получава - тамън ще видим чудното мазило как е :)
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 09 Мар 2009, 11:04

saint85 написа:
остава таванчето и дребните детайли, но за тях има време.

Това за тавана и аз ще го мисля как да е ;)

Тавана се сваля и се претапицира много лесно преди около месец извърших тази интервенция.

Следваща

Назад към E34