Разскърца ми се салона

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Разскърца ми се салона

Мнение от momo-1st » 25 Фев 2009, 19:00

Колеги да ви попитам-понеже ве4е две седмици си имаме сняг и в моя "прекрасен град"(Горна Оряховица) улиците се поддържат в "прекрасно състояние" и в снега се едно че карам ппез жп прелез навсякъде е с такива бабуни и тръска и тук таме мисля по вратите почнаха да проскърцват пластмасите кат в няква тъпа италиянка много ми е грозно искам карасавицата да е перфектна-на какъв принцип са захванати тея кори ли как да ги нарека и по какъв начин мога да се избавя от това неприятно проскърцване!Благодаря предварително!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 25 Фев 2009, 19:30

Корите колега се държат на едни пласмасови щипки, съответно може да има счупили се от тях или отлепили се, но първо пробвай един друг номер, купи си от някоя бензиностанция паста против замръзване на уплатнения ( паста, не спреи ), намажи си уплатненията на вратите убилно и мисля че досадното скърцане ще спре :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 25 Фев 2009, 19:45

Благодаря колега!ще пробвам но мисля че скърцането идва от самите пластмаси на вратите!Тея щипки подменят ли се?Нови скъпи ли са и откъде че мисля дару наи наблизо в руссе има!Та благодаря за съвета и него ще пробвам и да не мпомогня няма да навреди!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 25 Фев 2009, 20:02

Колега уплатненията на вратите може да ги намажеш с концентарат антифриз! А иначе по таблото и корите където има раздрънкани части може да сложиш тук-там малко болкит или нещо подобно и ще стане! ;)
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Фев 2009, 21:46

А на мен ми трябват 2-те уплътнения на предните врати... искам да питам и друго - на мен пък от постоянното стоене на слънце ми се подви таблото отпред в краищата (до колоните) и опира леко в предното стъкло... резултата е, че при минаване през дупки или неравности (а тук всичко е такова :evil: ) и скърца... някой да има идеи какво мога да направя :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 25 Фев 2009, 22:10

За скърцането на вратите - счупени щипки и разхлабени компоненти се сменят/стягат и в повечето случаи се оправя.
Уплътненията (по книга) се мажат с течен сапун или силиконов спрей - ама със спрея недей пръска директно... може би пастата ще помогне повече - както е писал колегата, но аз лично спестих малко пари на фиатчето с някакъв течен сапун за 1лев. - и то защото замръзваха, на БМВ-то такъв проблем нямам.
Относно опиращото табло в стъклото - подложи нещо между двете (в зависимост от пролуката) или ако са много плътно направи малко място с натиск и експрериментирай с различни материи под ръка... дунапрен, плат (вълнен), целофан - все малки парчета, че се гони и естетика :) и така докато не спре да скърца.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Фев 2009, 22:17

"Копчетата" за тапицериите на вратите са около 25-30 ст. от Дару (ако не са променили ценита). При отлепени пластмаси, които държат "копчетата" може да се залепят със силикон за стъкла или някое от лепилата на Бизон - има едно (Течна пластмаса)...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 25 Фев 2009, 23:33

И аз имам един подобен проблем с шум в купето!
От предна дясна врата при прозореца след 60км/ч се чува шум от вятара все едно е свален малко прозореца,и като отворя и люка направо си става течение :( с по коляма скорост е много гадно.
Проверих всички оплатнениа на вратата и прозореца,няма скъсано :|
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 26 Фев 2009, 7:57

Колега почти 90% съм сигурен, че проблема не ти е от прозореца, а именно от уплътнението на вратата. В горния край с годините уплътнението се свива малко и "бяга" надоло. После ще кача снимка за да ти покажа какво имам в предвид и да провериш твоето как е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 26 Фев 2009, 10:31

dj_ennsy_1 написа:Колега почти 90% съм сигурен, че проблема не ти е от прозореца, а именно от уплътнението на вратата. В горния край с годините уплътнението се свива малко и "бяга" надоло. После ще кача снимка за да ти покажа какво имам в предвид и да провериш твоето как е.
Моите уплатнения прилепват много плътно , даже са се отбелязали по боята и пак има лек шум от пътническата врата.
Този проблем как се решава ? Някой знае ли ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 26 Фев 2009, 12:19

Виждал съм и на други 34-ки същия проблем... вижте къде е уплътнението, а с червените точки съм отбелязал къде е било като ново.
Изображение И моята шуми, а при скорости от 140-160 един фред казва че направо духа... :roll: за толкова време от както я имам тази кола, още не съм я виждал друг да я кара или да ме повози, та видя как е "отстрани"...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Фев 2009, 12:46

dj_ennsy_1 написа:Виждал съм и на други 34-ки същия проблем... вижте къде е уплътнението, а с червените точки съм отбелязал къде е било като ново.
Изображение И моята шуми, а при скорости от 140-160 един фред казва че направо духа... :roll: за толкова време от както я имам тази кола, още не съм я виждал друг да я кара или да ме повози, та видя как е "отстрани"...

Здрасти, можеш да си смъкнеш уплътнението и да го наместиш отново до някъде става по добре и е доста лесно. Другия начин е да вземеш ново с цена около 105 лв. на бройка а за M5 са черни и цената е по ниска. аз лично направих второто и подмених въпросните уплътнения, като махнах старите бяха станали като стари галоши, размекнати и гадни парцали, новите са като чук даже зор видях при поставянето толкова са стегнати и плътни....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Фев 2009, 12:47

Много е досаден проблема с уплатненията!!!
Моито се разлепи това което е на вратата...
Гледах ги в Дару са неква адска цифра само едното уплатнение...
Та разучих малко и за залепване се предлага на Wurth лепило за стъкла, ставало идеално, та те така те.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 26 Фев 2009, 13:41

аааа, да... 210 лв за уплътнения не давам... баси. То за 600 двигател взимам... за уплътнения- 200

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 26 Фев 2009, 18:55

Колега при мен не духа от това уплатнение,а ето от тук:
Изображение
А доколкото се вижда на снимката и от външната стра,това уплатнение е здраво или греша?
Изображение
Какво мога да направя :?:
ИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E34