помощ няма температурата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw525tds

помощ няма температурата

Мнение от sokol79 » 09 Фев 2009, 22:22

Здравейте , машината е 94 525тдс проблема ми е че не отчита никаква температура. Като дам контакт стрелката на уреда трепва леко И до там , после никакъв го няма. Пробвах да дам към маса куплонга до датчика ( стрелката трябвало да забие ) , да ама не - не трепва.Някой знае ли колко ома трябва да показва датчика и КОЙ точно е той (мисля че е втория) ??? МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ - благодаря ви предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Фев 2009, 22:30

синия датчик (поне при мен) е за ЕКУ-то, а черния е за таблото и вероятно той е дефектирал или има лоша връзка до него.
Намират се на главата, някъде около термостата
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw525tds

Мнение от sokol79 » 09 Фев 2009, 22:42

Нямам такъв цвят - два черни зелен и някъв (явно има сменяни части). И се намират от страни около дюзите.Втория (черен) има връзка с куплунга на таблото , директно и за това си мисля че е той.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Фев 2009, 23:03

sokol79 написа:Нямам такъв цвят - два черни зелен и някъв (явно има сменяни части). И се намират от страни около дюзите.Втория (черен) има връзка с куплунга на таблото , директно и за това си мисля че е той.

вероятно е той, просто сега не съм ровил специално в ЕТМ за да ти кажа със сигурност.
Изображение

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 09 Фев 2009, 23:28

Еднопинов е датчика за таблото .. така най- лесно ще го разбереш, макар че съм виждал и двупинови за таблото .. :roll: Провери кой от датчиците е еднопинов и той ти е за таблото .. ;)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 10 Фев 2009, 0:54

тоя проблем и аз го имах ето ти готово решение http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=

Назад към E34