Колеги как се регулира предния капак ?- Нови данни
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Колеги как се регулира предния капак ?- Нови данни
Здравейте, искам да попитам как се регулира предния капак наляво и надясно, защото при мен има голям луфт отдясно долу при фара и нагоре луфта намалява мога да си пъхна малкия пръст между калника и капака виждам има някакви неща за реглаж ама ако някои може да каже точно от каде става ще бъда благодарен 

Последна промяна saint85 на 27 Фев 2009, 0:42, променена общо 2 пъти
- kapanec_72
- Потребител
-
колега не че разбирам много но ако луфта откъм другия калник тисе вижда нормален проблема щеда е от към калника мисля аз
- saint85
- младши ентусиаст
-
- saint85
- младши ентусиаст
-
Колеги бих желал пак да повдигна въпроса за реглажа на предния капак (наляво и надясно), днеска с Митака се опитахме да го регулираме и мисля, фактически тази функция играят металните части номер 27 и 22 от фигурата която съм показал в по по горния ми пост. Значи идеята е следната от 27 може да се измести обаче при затваряне релсите го връщат обратно
дали случайно номер 5 и 4 не играят някаква роля в това движение и има ли някакви други елементи за реглаж
П.С. Мисля, че ще е интересно да разберем от каде се прави това -модераторите ако решат може да заключат пък аз като го направя пак ще пиша
П.С. 2 Изчетох света на интернета и май такъв реглаж какъвто аз искам няма
1. има нагоре и надолу 21 и 9
2. напред и назад 22
3. има и реглаж на заключването (щракването на капака) 5 и 8
Обаче настрани остава загадка

П.С. Мисля, че ще е интересно да разберем от каде се прави това -модераторите ако решат може да заключат пък аз като го направя пак ще пиша

П.С. 2 Изчетох света на интернета и май такъв реглаж какъвто аз искам няма
1. има нагоре и надолу 21 и 9
2. напред и назад 22
3. има и реглаж на заключването (щракването на капака) 5 и 8
Обаче настрани остава загадка

Колега първо провери ключалките на капака (заедно с фиксаторите) да не са причината да се измести капака като се заключи.
Бавно почни да го натискаш надолу и когато фиксаторите на ключлките влязат в отворите на купето виж дали до последния момент капака не върви успоредно на калниците и да се измества в последния момент.
Ако не е това опитай да преместиш целия детайл (4) от скицата която си дал.
Друг вариант е "ухото" което е отзад на калника където влиза фикситащата ролка да е изместено напред и да избутва капака съответно напред и в страни.
Ако и това не е премери точно разтоянието между калниците отпред при фаровете и отзад при стъклото, както и диагоналите. Това ще ти покаже дали нямаш разлика в симетрията на коша
Бавно почни да го натискаш надолу и когато фиксаторите на ключлките влязат в отворите на купето виж дали до последния момент капака не върви успоредно на калниците и да се измества в последния момент.
Ако не е това опитай да преместиш целия детайл (4) от скицата която си дал.
Друг вариант е "ухото" което е отзад на калника където влиза фикситащата ролка да е изместено напред и да избутва капака съответно напред и в страни.
Ако и това не е премери точно разтоянието между калниците отпред при фаровете и отзад при стъклото, както и диагоналите. Това ще ти покаже дали нямаш разлика в симетрията на коша
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34

По темата свали бъбреците и пластмасовите решетки на фаровете и от долу ще видиш 2 гайки които държат пантата на капака, развий ги, свали цялата панта заедно с капака и с ъглошлайв или нещо подобно разшири дупките, в зависимост как искаш да го местиш. Разхлаби водачите от другата страна от към шофьорското стъкло и нагласи капака по вкус.

- saint85
- младши ентусиаст
-
И аз го мислех този вариант обаче като го мръдна отпред изкуствено ще стане обратния ефект долу при фаровете нема да имам никакво разтояние а горе при чистачките ще е накриво - ако сложа някакви подплънки на водачите 21 дали ще стане
Обаче трябва да мръдна и заключалката 8 и 5 и става дълга и широка .......
друга ще е системата май ще видя калника утре дали може да мърда ще измеря кое каке и пак ще пиша

друга ще е системата май ще видя калника утре дали може да мърда ще измеря кое каке и пак ще пиша

- saint85
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги за съветите днеска наместих сичко значи от 4 няма голям ефект водачите 22 и 21 играят роля за горната част на капака наляво и надясно и нагоре и надолу другото го оправих от калниците и леко от 4 - колкото можеше - стана почти идеално само 1 милиметър требе да мръдна дясната част на капака надолу ама ше видим по нататък как да е
- zamer27
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
- Мечтае да кара: BMW E90
Re: Колеги как се регулира предния капак ?- Нови данни
Колега,дай тази схема за реглаж на капака да пробвам и аз,че и моят леко е изместен нагоре откъм левия фар и откачам.
11 мнения
• Страница 1 от 1