Странен шум от клапаните на парното!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 550

Странен шум от клапаните на парното!

Мнение от Nickola » 02 Фев 2009, 18:33

Здравейте колеги!

От няколко дни забелязвам странен шум от т.нар. "воден клапан" /#15 на схемата/. Някой може ли да каже каква е ролята на този клапан и защо вие ? Сигурно трябва да се сменя..
А и нямам капака на тоя клапан ..
Изображение
"При подходящ вятър и кокошката би могла да лети."

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Фев 2009, 18:37

регулира топло студено от ляво и от дясно.
това му е работата.
а шума е възможно да идва от помпата под него, но ако я има на твоята кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 02 Фев 2009, 18:52

виж дали не ти е малко нивото на антифриза - тогава спомагателната помпа се мъчи и почва да жужи малко кофти - ако скоро си смениял антифриз и не си обезвъздушил също :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 550

Мнение от Nickola » 02 Фев 2009, 23:09

Имаше един момент когато доливах антифриз, но не съм сигурен дали се справих с обезвъздушаването..
ОК, благодаря за съвета!
Научих нещо ново за колата си .:)
"При подходящ вятър и кокошката би могла да лети."

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 06 Фев 2009, 11:24

И аз имам такъв проблем. Появява ми се шум от тези клапани(предполагам че е от тях), когато се движа по магистралата продължително време със скорост над 140км/ч. Незнам защо се получава това. Но при мен се губи течност и съм доливал два пъти антифриз и незнам дали няма нещо общо с обезвъдушаването на системата. Интерсното е че не всеки път се появява този шум. Шумът го чувам по време на движение и идва зад таблото на километража. Как мога да разбера дали съм си обезвъдушил системата или не. И дали има значение дали си си пуснал парното на 6 или не.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Фев 2009, 11:49

cassper06 написа:И аз имам такъв проблем. Появява ми се шум от тези клапани(предполагам че е от тях), когато се движа по магистралата продължително време със скорост над 140км/ч. Незнам защо се получава това. Но при мен се губи течност и съм доливал два пъти антифриз и незнам дали няма нещо общо с обезвъдушаването на системата. Интерсното е че не всеки път се появява този шум. Шумът го чувам по време на движение и идва зад таблото на километража. Как мога да разбера дали съм си обезвъдушил системата или не. И дали има значение дали си си пуснал парното на 6 или не.

Здрасти колега, темата е за съвсем друго нещо от твоето питане :!:
Имах подобен проблем като твоя на предната си Е34 е при мен се получаваше над 170-180 км. та проблема го търси някъде пред челното стъкло, самото стъкло или чистачките, рамена,самите пера :!: Това се получава от големия поток от въздух който преминава покрай колатати, щом падне скороста и няма подобен шум...

Успех

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 06 Фев 2009, 12:21

Колега но защо тогава не ми го прави всеки път когато вдигна над тази скорост, пък и друго в ппървите 15-20 мин от пътуването ми по магистралата с 150 и на горе нямам такъв шум. Аз си мисля че неможе да е от стъклото или рамената на чистачките, просто няма логика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Фев 2009, 12:32

cassper06 написа:Колега но защо тогава не ми го прави всеки път когато вдигна над тази скорост, пък и друго в ппървите 15-20 мин от пътуването ми по магистралата с 150 и на горе нямам такъв шум. Аз си мисля че неможе да е от стъклото или рамената на чистачките, просто няма логика.

Здрасти, да и при мен беше така :!: Един път на 140, един път на 150. От посоката на вятъра и неговата сила. и мене много ме дразнеше :!: Аз направих следното, махнах рамената и чистачките, на челната пласмасова кора ми липсваха нитове, купих си и смених тогава на всякъде имах рамо с луфт и него смених и се оправи този проблем...

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 06 Фев 2009, 12:46

Говориш за луфт в лостовата система на чистачките, да възможно е да е от там защото аз имам луфт в чистачките, колко ти струваше удоволствието да си смениш рамената и от каде си ги купи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Фев 2009, 12:55

cassper06 написа:Говориш за луфт в лостовата система на чистачките, да възможно е да е от там защото аз имам луфт в чистачките, колко ти струваше удоволствието да си смениш рамената и от каде си ги купи.

Да май ще намериш проблема :yes: Имам топло инфо, на сегашната преди месец вземах две рамена, пера, праскалките, всички нитове и челната пласмасова кора. Та въпросните рамене оригинал са между 70-80 лв. На тази нямах този проблем но като дойдоха новите просто в пружината на новите има огромна разлика със старите, като якос и притискане а и въпросните луфтове...

След малко мога да се поровя и да ти дам парт. номера на Дару с цени

Назад към E34