Странен шум от клапаните на парното!
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Nickola
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 550
Странен шум от клапаните на парното!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
регулира топло студено от ляво и от дясно.
това му е работата.
а шума е възможно да идва от помпата под него, но ако я има на твоята кола.
това му е работата.
а шума е възможно да идва от помпата под него, но ако я има на твоята кола.

- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
виж дали не ти е малко нивото на антифриза - тогава спомагателната помпа се мъчи и почва да жужи малко кофти - ако скоро си смениял антифриз и не си обезвъздушил също 

- Nickola
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 550
Имаше един момент когато доливах антифриз, но не съм сигурен дали се справих с обезвъздушаването..
ОК, благодаря за съвета!
Научих нещо ново за колата си .
ОК, благодаря за съвета!
Научих нещо ново за колата си .

И аз имам такъв проблем. Появява ми се шум от тези клапани(предполагам че е от тях), когато се движа по магистралата продължително време със скорост над 140км/ч. Незнам защо се получава това. Но при мен се губи течност и съм доливал два пъти антифриз и незнам дали няма нещо общо с обезвъдушаването на системата. Интерсното е че не всеки път се появява този шум. Шумът го чувам по време на движение и идва зад таблото на километража. Как мога да разбера дали съм си обезвъдушил системата или не. И дали има значение дали си си пуснал парното на 6 или не.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
cassper06 написа:И аз имам такъв проблем. Появява ми се шум от тези клапани(предполагам че е от тях), когато се движа по магистралата продължително време със скорост над 140км/ч. Незнам защо се получава това. Но при мен се губи течност и съм доливал два пъти антифриз и незнам дали няма нещо общо с обезвъдушаването на системата. Интерсното е че не всеки път се появява този шум. Шумът го чувам по време на движение и идва зад таблото на километража. Как мога да разбера дали съм си обезвъдушил системата или не. И дали има значение дали си си пуснал парното на 6 или не.
Здрасти колега, темата е за съвсем друго нещо от твоето питане

Имах подобен проблем като твоя на предната си Е34 е при мен се получаваше над 170-180 км. та проблема го търси някъде пред челното стъкло, самото стъкло или чистачките, рамена,самите пера

Успех
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
cassper06 написа:Колега но защо тогава не ми го прави всеки път когато вдигна над тази скорост, пък и друго в ппървите 15-20 мин от пътуването ми по магистралата с 150 и на горе нямам такъв шум. Аз си мисля че неможе да е от стъклото или рамената на чистачките, просто няма логика.
Здрасти, да и при мен беше така

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
cassper06 написа:Говориш за луфт в лостовата система на чистачките, да възможно е да е от там защото аз имам луфт в чистачките, колко ти струваше удоволствието да си смениш рамената и от каде си ги купи.
Да май ще намериш проблема

След малко мога да се поровя и да ти дам парт. номера на Дару с цени
10 мнения
• Страница 1 от 1