"глъхне" дъртото - мъка?
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
"глъхне" дъртото - мъка?
Здравейте колеги. Днес привечер каручката ( М50Б25, 1995 автомат) ми направи следния проблем: запалих я студена без проблем, след няколко секунди подадох газ и не можа да вдигне обороти ( като че ли работи на 3-4 цилиндъра), след малко упорито подаване на газ се оправи, но след малко нещата се повториха, направих и едно кръгче 400-500 метра и ако имаше някой с дърта "украйна", щеше да ме резне без проблем - някъде към 20-30 коня, едвам мърда :-( Днес си я карах градско около обяд, без никакъв проблем. Тъпа история. Дайте акъл какво му е на дъртака!? На 6 месеца от смяна гарнитура е, на два месеца от бобини и свещи, сичко ново, има газов инжекцион ( проблема го направи на бензин и изобщо не я изчаках да загрее та да включи на газ). Преди седмица сложих големия борд с ръчката на мигачите и смених датчика за нивото на охладителната течност. Нищо друго не е "бърничкано". Помагайте !!!
Сетих се, че от десетина месеца мени обороти на средна температура и от Дарукар казаха, че проблема е в "основния модул" - да не е тая простотия :-( :-(
Сетих се, че от десетина месеца мени обороти на средна температура и от Дарукар казаха, че проблема е в "основния модул" - да не е тая простотия :-( :-(
Внимание - тежък десен крак !!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
мененето на обороти = моторче за празен ход или вакууми
а това че караш със студен изпарител на газ - ми много ясно че няма да върви като замръзва изпарителя

а това че караш със студен изпарител на газ - ми много ясно че няма да върви като замръзва изпарителя

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Кабели сменил ли си, щото и мойта по някой път го прави тоя номер - свещите ми са нови, но кабелите ми са стари и това го прави когато е влажно времето и си мисля , че е от кабелите. Иначе почистих стъпковото моторче и от тогава го прави много рядко - незнам дали е имало ефект от това, или е просто случайност? 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ти на М50В25 газ ли сложи??? Развали цялата работа с тази газ па макар и инжекцион. Извинявай за тона, ама защо си бастисваш колата с тези газ-маз глупости?
В този форум като гледам бенз. двигател като му се сложи газ и почват темите с проблеми - свещи, лули, глави, дебитомери и тн. Питай Пенчев дали е по-добре на газ или на бензин да се кара.
Иначе виж дебиломера дали е здрав, ламбда сонда. Аз с тези мотори съм до тук. Slavianko има същия мотор питай и него. Пробвай с диагностика някъде примерно при Acorp и _65538_kb_sec.
Ако имах кинти - вземам едно е32 740iL да си седи в гаража и си карам дизеляка из София. Лошото, е че нито кинти има нито гараж. За сега всичко е в света на мечтите
Нафтовия филм продължава да се предава по нашите пътища, а кубатурата 2.5 с турбо и интеркулер 
В този форум като гледам бенз. двигател като му се сложи газ и почват темите с проблеми - свещи, лули, глави, дебитомери и тн. Питай Пенчев дали е по-добре на газ или на бензин да се кара.
Иначе виж дебиломера дали е здрав, ламбда сонда. Аз с тези мотори съм до тук. Slavianko има същия мотор питай и него. Пробвай с диагностика някъде примерно при Acorp и _65538_kb_sec.

Ако имах кинти - вземам едно е32 740iL да си седи в гаража и си карам дизеляка из София. Лошото, е че нито кинти има нито гараж. За сега всичко е в света на мечтите

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
ре
Здравей, колега и аз имам подобен проблем според мен ходи на диагностика може да имаш грешки на компа 30-тина лева е тамън ще те опътят каде е проблема в Младост 3 в СБА-то момчетата са печени не са кои знае какви разбирачи но работят с желание 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: ре
saint85 написа:Здравей, колега и аз имам подобен проблем според мен ходи на диагностика може да имаш грешки на компа 30-тина лева е тамън ще те опътят каде е проблема в Младост 3 в СБА-то момчетата са печени не са кои знае какви разбирачи но работят с желание
ти що не каза последния път да ти направя и една диагностика???

Zubcho написа:Ти на М50В25 газ ли сложи??? Развали цялата работа с тази газ па макар и инжекцион. Извинявай за тона, ама защо си бастисваш колата с тези газ-маз глупости?
Иначе виж дебиломера дали е здрав, ламбда сонда. Аз с тези мотори съм до тук. Slavianko има същия мотор питай и него. Пробвай с диагностика някъде примерно при Acorp и _65538_kb_sec.![]()
Ако имах кинти - вземам едно е32 740iL да си седи в гаража и си карам дизеляка из София. Лошото, е че нито кинти има нито гараж. За сега всичко е в света на мечтите![]()
Нафтовия филм продължава да се предава по нашите пътища, а кубатурата 2.5 с турбо и интеркулер
Прав си, колега, ама от икономически причини. Междо другото в момента като позагря малко се оказа, че на газ работи добре и проблема го няма. На бензин обаче проблема остана.
Внимание - тежък десен крак !!!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Zubcho написа:Ти на М50В25 газ ли сложи??? Развали цялата работа с тази газ па макар и инжекцион. Извинявай за тона, ама защо си бастисваш колата с тези газ-маз глупости?
Иначе виж дебиломера дали е здрав, ламбда сонда. Аз с тези мотори съм до тук. Slavianko има същия мотор питай и него. Пробвай с диагностика някъде примерно при Acorp и _65538_kb_sec.![]()
Ако имах кинти - вземам едно е32 740iL да си седи в гаража и си карам дизеляка из София. Лошото, е че нито кинти има нито гараж. За сега всичко е в света на мечтите![]()
Абе не разбирам защо някой като каже че е на газ и всички му скачат отгоре ,човека има проблем , някой се намира акъл да му дава ...
Пари му дайте , не акъл !
Ей сега Е60 да си зема , пак на газ ще я направя , всеки спестен лев е изкаран лев! Карайте си там на нафтата и оставете хората на мира кой с кво кара и на коя страна пикае ...
Всеки като напищше че има проблем и е на газ и ареее газта е виновна? Сигурно боба така показва ? на 15 годишни кофтори последното виновно е газта...
Ае със здраве и без лоши чувства!
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Колега,хайде по-полека с тона!!!
И да,когато се сложи газ на кола именно тя се оказва в 90% от случаите причината за проблемите после. Нищо чудно,че реакцията на хората е такава.
И да,когато се сложи газ на кола именно тя се оказва в 90% от случаите причината за проблемите после. Нищо чудно,че реакцията на хората е такава.

.
Добре де
в неделя свалих акумулатора за 2-3 часа
и от тогава мимени оборотите
Това пак ли е от газта?

в неделя свалих акумулатора за 2-3 часа
и от тогава мимени оборотите
Това пак ли е от газта?

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
ре
ти що не каза последния път да ти направя и една диагностика???
Ми дедазнам забражих пък и нали ми правиха у СБА-то сега събота и неделя че свалям стъпково и маркучи че видя и ако пак не се оправи ще дойда за една диагностика че и на мене ми е интересно

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
проблема може въобще да не е свързан с ваденето на акумулатора... понякога просто събитията съвпадат... на тез нашите стари коли въобще не можеш да им хванеш спатиите...
понякога промяна в монотонната дългогодишна работа на агрегата предизвиква дефектиране на елементи, които не са пряко свързани с нововъведенията и иначе не биха дефектирали още... извесно време... бог знае колко...
... искам да кажа, че понякога на иначе супер агрегат слагаш супер газово, ама то агрегата си е стар и само чака някой да го пита "как си ве батка" и той да почне "ох!" - "ах!" и т.н.
ИЗВИНЕТЕ ЗА
понякога промяна в монотонната дългогодишна работа на агрегата предизвиква дефектиране на елементи, които не са пряко свързани с нововъведенията и иначе не биха дефектирали още... извесно време... бог знае колко...
... искам да кажа, че понякога на иначе супер агрегат слагаш супер газово, ама то агрегата си е стар и само чака някой да го пита "как си ве батка" и той да почне "ох!" - "ах!" и т.н.
ИЗВИНЕТЕ ЗА

Имах абсолютно същия проблем на старото М50Б20, с ГИ Бардолини.
Появи се около 3 месеца след като сложих газовата.
Гледам много други със същите симптоми са с ГИ.
Явно има връзка, но има хора се оплакват от същото и са без газ.
Иначе възможни причини от четене из форума са:
Стъпково
Бобини, Тоци
Дюзи
Бенз. Филтър
Датчик Колянов вал
Смуче въздух
Лошо монтирана газова
Това е синтезирано от това какво съм прочел тук, дали е така
Колата я продадох, така и не установих от какво е, но си свалих газовата и сега ще си я монтирам на новата, само да се позатопли малко, ако ще да се прецаква, аз парите ще съм си ги избил вече.
Появи се около 3 месеца след като сложих газовата.
Гледам много други със същите симптоми са с ГИ.
Явно има връзка, но има хора се оплакват от същото и са без газ.
Иначе възможни причини от четене из форума са:
Стъпково
Бобини, Тоци
Дюзи
Бенз. Филтър
Датчик Колянов вал
Смуче въздух
Лошо монтирана газова
Това е синтезирано от това какво съм прочел тук, дали е така

Колата я продадох, така и не установих от какво е, но си свалих газовата и сега ще си я монтирам на новата, само да се позатопли малко, ако ще да се прецаква, аз парите ще съм си ги избил вече.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2