Помагайте колеги за връзването на една аларма

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Помагайте колеги за връзването на една аларма

Мнение от cassper06 » 26 Яну 2009, 15:14

Здравейте колеги. Имам нужда от помощ. Реших да си поставя аларма на моето БМВ 520 Е34 комби. Купих си една българска аларма но имам проблем с свързването и към ел. инсталацията на автомобила. Моля ако някой разполага с ел. схема за връзване на алармата към централното и въобще към цялата инсталация да ми я прати за да знам каде по точно да я свържа. Ако ли пък някой е поставял аларми и има опит, бих се радвал ако го сподели с мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Яну 2009, 19:20

Като начало може да кажеш марка и модел

Потребител
Аватар

марка и модел на алармата

Мнение от cassper06 » 26 Яну 2009, 19:40

Алармата е марка Millenium модел Giordon http://millenium-bg.net/default.aspx/giordon/bg . На саита има и схема на свързване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kisshunter » 26 Яну 2009, 21:54

kabelite sa sledmite:
+ 4erven
- kafqv
ACC(plus pri kontakt)zelen,benzinova pompa zelen s lilavo
miga4i sin s kafqvo i sin s zeleno (+)
vrati(-) kafqv s sivo s jylti prusteni(predna lqva vrata)kafqv s sinuo s jylti prysteni(predna dqsna) zadni vrati sa kafqv s zeleno drugiq shte si go vidish ot butona ,buton na zadniq kapak e (4erven s bqlo) toe e po plus!.
centralno bql s zeleno i bql s 4erno po plus.
vrati shte gi namerish pod zadnata sedalka kydeto e bloka za upravlenie.Zadyljitelno se slagat diodi za da ne se obedinqvat vratite.
centralno miga4i i fuel pomp predna lqva kolonka do govoritelq
Последна промяна kisshunter на 26 Яну 2009, 22:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Яну 2009, 22:21

Колегата те е уредил вече.

Потребител
Аватар

Огромни благодарности на колегата kisshunter.

Мнение от cassper06 » 26 Яну 2009, 23:40

Разбрах какви кабели и каде трябва да ги търся по автомобила, но имам още едно питане.По схемата на алармата имам 6 кабела които отиват към централното на колата и немога да разбера кои каде да го свържа.
А те са имено:
Оранжев-NC
Бял-COM
жълт-NO
оранжево/черен-NC
бяло/черен-COM
жълто/черен-NO
Също имам изход от алармата за интериорна лампа на колата(-), Управление на реле за блокировка(-)
Искам да попитам и каде се намира модула за управление на ел. стъклата на предните врати които се казва до колкото знам "комфорт" за да си го свържа и него към алармата, защото имам и изход за управление на ел. стъклата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Огромни благодарности на колегата kisshunter.

Мнение от 5seriq » 27 Яну 2009, 21:47

cassper06 написа:Разбрах какви кабели и каде трябва да ги търся по автомобила, но имам още едно питане.По схемата на алармата имам 6 кабела които отиват към централното на колата и немога да разбера кои каде да го свържа.
А те са имено:
Оранжев-NC
Бял-COM
жълт-NO
оранжево/черен-NC
бяло/черен-COM
жълто/черен-NO
Също имам изход от алармата за интериорна лампа на колата(-), Управление на реле за блокировка(-)
Искам да попитам и каде се намира модула за управление на ел. стъклата на предните врати които се казва до колкото знам "комфорт" за да си го свържа и него към алармата, защото имам и изход за управление на ел. стъклата.
колега да си чувал за сервизи за АЛАРМИ или хора където ги слагат!?
не си играи с токовете защото после ще ревеш!!!!
ако искаш ще ти дам номер на човек които ще ти сърши рабита но наи близкото е в софия

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2009, 22:00

според зависи с какъв сигнал се управлява централното избираш как се връзват тези кабели на схемата ти трябва да има друга допълнителна на която е оказано как се връзват тези кабели има управление с + и-;има само с +;има и само с - а комфорт модула е под седалката този който ти е за лампата го връзваш за копчето на вратата то подава - към алармата и така тя разбира че вратата е отворена
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Огромни благодарности на колегата kisshunter.

Мнение от cod-cdbp » 27 Яну 2009, 22:50

5seriq написа:колега да си чувал за сервизи за АЛАРМИ или хора където ги слагат!?
не си играи с токовете защото после ще ревеш!!!!
ако искаш ще ти дам номер на човек които ще ти сърши рабита но наи близкото е в софия

е аз рева точно такива пишман майстори ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 27 Яну 2009, 22:53

мда що като може да го направи сам трябва да дава пари по майстори(и несе знае какво е направил майстора )

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 28 Яну 2009, 9:11

мда що като може да го направи сам трябва да дава пари по майстори(и несе знае какво е направил майстора )

Благодаря на колегата Голов за инфото. Смятам че вече ще се справя с алармата. А ако беше да ми я монтират в сервиз и после да ги пцувам изобщо нямаше да се захващам с тази дейност. Но като знам какви са повечето майстори изобщо не ми се вкарва в сервиз.
Още веднъж благодаря на колегите които ми отговориха на въпросите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 28 Яну 2009, 11:16

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 01 Фев 2009, 22:46

Колега, какво стана? Направи ли я?
Днес отивам да отключвам моята и неще, отварям с ключа, въртя да паля и няма грам ток. Акумулатора 2.3V :shock: :confused: И друг път ми е правила мизерии, ама не чак толкова... един съсед каза че сутринта като минал покрай нас и мигали аварийните... като аларма се беше скапала от доста време и си я ползвах само като централно... но сега явно ще се наложи да купувам нова... и понеже не ми е единствения разход на главата може би ще се наложи да си я монтирам сам. :roll:
Искам да попитам - как да разбера кой кабел от инсталацията на колата ми е за мигач (L,R), кой е за машинките на вратите... :roll: :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 01 Фев 2009, 22:55

най лесния дигаш капака и гледаш на фасунката на мигачите какви са кабелите:малко помощ единия е кафяв

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 06 Фев 2009, 10:31

Да колеги вързах си алармата. С помоща на двама мои приятели и борба от около 4 часа успяхме да я вържем. Проблемът беше че информацията с цветовете на кабелите които ми ги бяхте дали тук от форума неотговаряха, за което нямам обяснение. Видимо няма реконструкция в инсталацията на БМВ-то ми, всичко си е оригинално. Аз лично не си вързах мигачите да ми мигат при работа на алармата. Централното го управлявах от кабелите на предна лява врата. ACC за плюс на контакта го хванах от конзолата на волана- зелен с бяло. За захранването си намерих един постоянен плюс у една маса и това беше. Прекарах и един кабел от плафона за да мога да симулирам отваряне на коя да е врата на автомобила.

Следваща

Назад към E34