Проблем със срязана инсталация Е34 комби

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от JORDANGT » 25 Яну 2009, 11:41

Tрябва ми малко помощ за тази 5-та врата.Колата е нов внос от Италия и отзад всички кабели са рязани запоявани скъсани и тн.Няма такава плетеница в резултат на което нищо не работи като хората.Ако някой има някаква схема или поне читави снимки ще съм много благодарен.Самите агрегати работят след като им подавахме директен (+),но примерно чистачката работи само когато е на нулево положение.Давайте всякакви идеи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Яну 2009, 19:56

купи си исталация от някой колега които продава на части - това е най-хубавия вариант
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Яну 2009, 11:27

Защо да купува, да си я ремонтира сам, както съм ремонтирал на колегата Престиж, иначе хич не разбирам от жици, само проследих цветовете на кабелите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Яну 2009, 20:17

NikiNikolov написа:Защо да купува, да си я ремонтира сам, както съм ремонтирал на колегата Престиж, иначе хич не разбирам от жици, само проследих цветовете на кабелите.

ники повярвай ми не е никак лесно да се направи на ново инсталация
ако при колегата инсталацията не е много орязана може да заповяда да му се погъзурча в неговата кола.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Яну 2009, 22:22

Знам какво е, хич не е лесно.

Потребител
Аватар

Мнение от JORDANGT » 28 Яну 2009, 21:14

Колеги наистина е много накълцана инсталацията.Вързахме почти всичко цвят по цвят,но при десният стоп също има нарязани жици и на един цвят от едната страна има (-) а от другата (+).Голяма бъркотия.Стигнахме до работа на чистачката(все едно е без реле)заедно с пръскалката и отваряне на багажника.А стъклто се отваря само когато 5-та врата е отворена на 5 или повече сантиметра(много странно).По едно време изчезна централното и 4-те ел.стъкла,но след проверка открихме под задната седалка точните бушони и ги сменихме и това се оправи.

Ако някой все пак има здрава ел. инсталация и се подменя сравнително лесно нека да свирка.И дали може да се смени от някакви куплонги или пак трябва да се реже някъде.

Благодаря ви предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Яну 2009, 21:16

ако си от София идвай да я правим тия дни по книга както си е било от време оно.
Тия дни ревизирах моята инсталация на Е32-ката и бих казал че не е толкова трудно. Просто трябва да имаш поне малка идея кое за какво е
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от JORDANGT » 29 Яну 2009, 20:41

_65536_kb_sec_ написа:ако си от София идвай да я правим тия дни по книга както си е било от време оно.
Тия дни ревизирах моята инсталация на Е32-ката и бих казал че не е толкова трудно. Просто трябва да имаш поне малка идея кое за какво е

Дай адрес и телефон на ЛС. да се разберем нещо

Назад към E34