Скърца багажника на комбито
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Скърца багажника на комбито
Имам некво ужасно скърцане като минавам през неравности с комбито.
Чува се от към багажника, все едно гума в гума се търка или гума в желязо. Имам подозрение че е от уплътнението на врата на багажника, но не съм на 100% сигурен, а може и резервната гума да се търка в страни и да скърца макар че я стегнах здраво, Уплътненията всичките ги напръсках със силиконова смазка, но нямаше никакъв ефект. Направо ме подлудява напоследък - скръц скръц се едно карам каручка.
Предполагам не е от тампони разни - един път влезнах в багажника на отворена врата и почнах да подскачам и не скръцна грам. Разни майстори я гледаха и казаха че от зад окачването е 100% здраво.
Сега не знам какво да правя - нови уплътнения ли ..???
Чува се от към багажника, все едно гума в гума се търка или гума в желязо. Имам подозрение че е от уплътнението на врата на багажника, но не съм на 100% сигурен, а може и резервната гума да се търка в страни и да скърца макар че я стегнах здраво, Уплътненията всичките ги напръсках със силиконова смазка, но нямаше никакъв ефект. Направо ме подлудява напоследък - скръц скръц се едно карам каручка.

Предполагам не е от тампони разни - един път влезнах в багажника на отворена врата и почнах да подскачам и не скръцна грам. Разни майстори я гледаха и казаха че от зад окачването е 100% здраво.
Сега не знам какво да правя - нови уплътнения ли ..???

вдигни мрежата за багаж и я закачи горе на тавана като е закачена не би трябвало да скърца ако е от нея провери си разтегателната кора в багажника там дето се щраква ако е от нея си купи двоино залепващо и изрежи тънки парченца залепи между тях и я щракни отгоре не се притесняваи не се вижда отвън през прозореца
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
kita написа:Горни тампони на амортисьорите.Луд станах докато ги смених
И при мене скърца така но само от дясно и ми казаха че е от това
Колега би ли споделил колко ти излезе целия масраф по смяната им

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Който не е с нивомат е 130 лв а който е с нивомат ще трябва само за двата да се бръкне с по 90 лв а после разкачане на самите амортисьори + нова течност за нивото и ... мама мия
Моите ги смених 2003 година зимата и сега след 270 К км пак си отиват
Георги Пенчев

Моите ги смених 2003 година зимата и сега след 270 К км пак си отиват

Георги Пенчев
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
ре
Колеги и мойте тампони са заминали -точно това скърцане го има ама аз реших временно проблема като си вдигнах задницата от нивомата с около 2 пръста и спря да скърца
сега чакам лятото за смяна

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Penchev написа:Който не е с нивомат е 130 лв а който е с нивомат ще трябва само за двата да се бръкне с по 90 лв а после разкачане на самите амортисьори + нова течност за нивото и ... мама мия![]()
Моите ги смених 2003 година зимата и сега след 270 К км пак си отиват![]()
Георги Пенчев
Този нивомат този нивомат

и да си сложа обикновено окачване

- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Колега , 100 % са горните тампони на задните амортисьори, аз си сложих ориг. тампони Боге и филма свърши. Смяната е елементарна, а имам и скоби за пружините, така че като се затопли ела някоя неделя и за макс 2 часа сме ги сменили. Тампони на Феби са по 28 лв., а Богетата са по 40 лв.Прецени си сам какви?
- Penchev
- Сватбаря
-
Колеги ,които от вас не са с нивомат ,както казах вече имат много по-изгодно решение на проблема.Диаметъра на втулката на тампона - там където влиза стеблото на амортисьора на нормалните амортисьори е по-голям от варианта за ниво регулиране
За втория вариант тампоните са само и единствено BMW и струват скъпо естествено
Забелязвам например ,че спират всякакви паразитни шумове когато карам и навън вали и е досто мокро ,така беше и преди 6 години ...
Изобщо тази система доста усложнява обслужването в зоната на задния мост ,заради разните маслопроводи,щуцери,сфери и останали периферни устройства.С брат ми и Сашо Plague направихме миналата седмица от моя диф и един шпер 4,45 - един 3,64 и не ме питайте как се сваля диф на Е34 с малкия заден мост (518,520,525ТДС) + нивомат
Това обаче което изпълнява тази система е просто едно великолепие за мен ,вчера се разбих от каране до Смолян и обратно и ми е трудно да си представя ако нямам тази система ...
И аз на лято ще ги сменям втори път ,какво да се прави
Георги Пенчев

Забелязвам например ,че спират всякакви паразитни шумове когато карам и навън вали и е досто мокро ,така беше и преди 6 години ...
Изобщо тази система доста усложнява обслужването в зоната на задния мост ,заради разните маслопроводи,щуцери,сфери и останали периферни устройства.С брат ми и Сашо Plague направихме миналата седмица от моя диф и един шпер 4,45 - един 3,64 и не ме питайте как се сваля диф на Е34 с малкия заден мост (518,520,525ТДС) + нивомат

И аз на лято ще ги сменям втори път ,какво да се прави

Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Пенчев целия нивомат ли ще сменяш бре душо ??????
Заплювам твърдо за мен амортисьорите, и после ще пусна една Важна тема

Заплювам твърдо за мен амортисьорите, и после ще пусна една Важна тема

- Penchev
- Сватбаря
-
_65536_kb_sec_ написа:Пенчев целия нивомат ли ще сменяш бре душо ??????
Заплювам твърдо за мен амортисьорите, и после ще пусна една Важна тема![]()
![]()
КАКВОООО

Ма как ще сменям нивомата бре ,въпросните тампони на амортисьорите

Вчера като се спусках към Бачково един младеж с Ауди А6 (С4 купе) ТДИ 2,5 комби (тези ги най-обичам) се съскаше по завоите и изпреварваше наред докато не дойде Баварското комби и не мина по край него с газ в обратния завой

Следващото стъпало е или нивомат от М-ка или такъв от Алпина

Георги Пенчев
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2