Запалителни свещи
Модератор: Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
Запалителни свещи
колеги появи се един проблем снощи. при ускоряване и при тръгване особено с малка скорост на по голяма предавка придърпва колата. все едно един цилиндър не работи. а иначе като набере над 3500 об нищо й няма. ходих до софия и обротно и нищо. само при потегляне. дали свещи трябва да сменям . или някоя бубина. ама при висока скорост никакъв проблем. пък и да попитам беру свещи ли да си взема или NGK
Колега, добавих думата "запалителни" в заглавието, за да не се получи при търсене след време объркване с подгревателните свещи. Предполагам не възразяваш
.
Postman
Колега, добавих думата "запалителни" в заглавието, за да не се получи при търсене след време объркване с подгревателните свещи. Предполагам не възразяваш

Postman
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
с газов инжекцион съм. значи това го прави независимо дали съм на газ или бензин. на място никакъв проблем и във високите обороти. само като тръгваш да ускоряваш.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Според мене не се занимавай с бош, а си вземи NGK или ако ти се дават малко повече пари Beru...Аз лично съм с Беру 4 полюсни и съм доста доволен... Карам ги вече 20 000км сигурно...
Относно проблема ти... Хващаш и сваляш кората над бубините... Сваляш последователно всички бубини ( те излизат заедно с лулите )... Хващаш върха на лулата и я стискаш... Има ли нацепено значи е аут... Сменяш всичките и трябва да се оправи... Огледай се добре за масло при лулите... Ако има масло , смени си и гарнитурата на капака на клапаните... Това просто задължително... Иначе отново ще съсипеш новите лули... Ако ги няма тия признаци... Идва ред на бубините... Хващаш си една сигурна бубина и почваш да сменяш по цилиндрите, до подобряване на работата на мотора...
Успех
Относно проблема ти... Хващаш и сваляш кората над бубините... Сваляш последователно всички бубини ( те излизат заедно с лулите )... Хващаш върха на лулата и я стискаш... Има ли нацепено значи е аут... Сменяш всичките и трябва да се оправи... Огледай се добре за масло при лулите... Ако има масло , смени си и гарнитурата на капака на клапаните... Това просто задължително... Иначе отново ще съсипеш новите лули... Ако ги няма тия признаци... Идва ред на бубините... Хващаш си една сигурна бубина и почваш да сменяш по цилиндрите, до подобряване на работата на мотора...
Успех
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
тринта като излезох паля и проблем днес няма. всичко си е нормално. ама ще проверя лулите де. снощи я напсувах. да не се е оправила от това. да се е стреснала нещо 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
виж свещите и лулите-ако пак остане проблема ще ти кажа кво е станалоtdk написа:тринта като излезох паля и проблем днес няма. всичко си е нормално. ама ще проверя лулите де. снощи я напсувах. да не се е оправила от това. да се е стреснала нещо

- tdk
- кандидат ентусиаст
-
отивам да видя свещите при един приятел. ако са напукани всичките ли да сменям. беру добра марка ли е за лули
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
може да се каже че проблема е намерен. 2 свещи хич ги нямаше. беше ми разхлабен един кабел за маса което е завито на първия цилиндър към стъклото. 3 лули онази година смених. та другите 3 са понапукани. сложих нови свещи ngk. колата си заработи добре. ама трябва да сменя тия дни лулите
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
tdk написа:може да се каже че проблема е намерен. 2 свещи хич ги нямаше. беше ми разхлабен един кабел за маса което е завито на първия цилиндър към стъклото. 3 лули онази година смених. та другите 3 са понапукани. сложих нови свещи ngk. колата си заработи добре. ама трябва да сменя тия дни лулите
Колега лулите и свещите ти сухи ли бяха... Ако са сухи сменяй всичките лули не само 3 ...
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Явно ще трябва и аз да направя тази процедура - сутрин като тръгна и е студена направо не може да вдигне оборотите (на бензин) до към 3500-4000, после е добре. Като мине на газ (инжекция) пак придърпва чак докато загрее - загрее ли проблема изчезва и на двете горива, но сякаш на газ не поддържа оборотите както трябва - и така докато изстине. Чистих клапата и въздуховода (имаше подобрение 1-я ден и след това стана по-зле), другата седмица сменям филтъра (не е мн мръсен, но му е време). Гарнитурите при свещите съм сменил че едната бе до средата в масло като тогава почистих много добре и лулите - свещите нямат и 10К километра и са оригинал БМВ, но за лулите има ли някакви по-хубави или "просто лули" - не разбирам 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
blacksapphire написа:DENSO IRIDIUM (къде е muhihi емотиконката? )
хахаха преиминували са я ... вече се казва mha
Само дето нещо й направиха и не излиза... ама и за това си има кяр

Последна промяна Ненко Вранков на 22 Яну 2009, 8:30, променена общо 1 път
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
в какъв смисъл дали са сухи свещите и лулите. сухи от какво. 3-те стари лули не ми харесаха хи другите си бяха ок
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
И при мен прекасва,но само на газ и най-много се усеща на място и го прави чак когато се покара повече време 1-2 часа.
Предполагам че ми се същия проблема?
Само дето не разбрах какви свещи да си взема последно???
Предполагам че ми се същия проблема?
Само дето не разбрах какви свещи да си взема последно???
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4