автоматична печка
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- lift_dakata
- Потребител
-
автоматична печка
колата ми е е34 525тдс имам подгряващта винтелациа на борт ком. но като я включа да ми подгпява сутрин,на сутринта ми духа студено. ДАИТЕ ИДЕИ !!!!
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Колега предполагам някой от датчиците за температурата да ти е заминал
Но я води на диагностика за да се уточни точния проблем 

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Я ми разяснете (ако може) какво е това подгряваща вентилация... за печка ли става дума?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Бат Стефчо (Neoprint) има печка. До колкото знам, печката подгрява малкия кръг на охладителната система до 70 градуса и пуска автоматично парното на 1-ва степен. Ако ти духа студено имаш проблем нейде. Колата ти бензинова ли е или дизелова? Ако е на бензин има ли газ?
Ако има газ може заради газовата да не може да подгрее хубаво и за това да включва да духа ама да няма топло. Има и още неща. Погледни темите за клапаните на парното.
Ако има газ може заради газовата да не може да подгрее хубаво и за това да включва да духа ама да няма топло. Има и още неща. Погледни темите за клапаните на парното.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Имам една печка на бензин, само трябва да я събера и да я върна на колегата. Нейните електроники и карантий са дали фира и са налични други неща и си работи нормално. Остана помпата към печката да проверя и тогава ще и се реши съдбата. 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- lift_dakata
- Потребител
-
дизел 525 тдсZubcho написа:Бат Стефчо (Neoprint) има печка. До колкото знам, печката подгрява малкия кръг на охладителната система до 70 градуса и пуска автоматично парното на 1-ва степен. Ако ти духа студено имаш проблем нейде. Колата ти бензинова ли е или дизелова? Ако е на бензин има ли газ?
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Тази сега ми е втора печка у живот. Първата беше на Мерцедес 123 200д,но и двете са на фирма Вебасто.
http://www.webasto.com/products/en/3115_3422.html
Провери дали стига гориво до печката. Има един температурен датчик,който прекъсва подаването на гориво при прегряване. Когато се прецака той /струва 100+лв./ печката бучи,но не работи защото няма гориво.
Аз на Мерка по липса на пари само го дадох на късо и така си работеше до самия край без проблеми.
На БМВ-то като го взех не тръгваше,но беше заради умрял допълнителен акумолатор /БМВ
/,който смених с нов е сега е на 6
Прави ми впечатление различния начин по който са решили отоплението от БМВ и Мерцедес.
При МБ първо се затопляше мотора и чак когато достигне поне 60-тина градуса пускаше вентилатора в купето да затопли и размрази.За да затопли купето му трябваше поне 25-40 мин.
При БМВ-то започва да топли незабавно почти купето,но двигателя си седи студен. След 15-20мин. в колата е приятно топло и аз сега го ползвам винаги когато имам възможност.
В София има официален сервиз на Вебасто:
Rhea MP GmbH
Boris-Iliev-Strasse 17
1839 Sofia
Tel. +359 2 9420-555
Fax +359 2 9420-566
http://www.webasto.com/products/en/3115_3422.html
Провери дали стига гориво до печката. Има един температурен датчик,който прекъсва подаването на гориво при прегряване. Когато се прецака той /струва 100+лв./ печката бучи,но не работи защото няма гориво.
Аз на Мерка по липса на пари само го дадох на късо и така си работеше до самия край без проблеми.
На БМВ-то като го взех не тръгваше,но беше заради умрял допълнителен акумолатор /БМВ

Прави ми впечатление различния начин по който са решили отоплението от БМВ и Мерцедес.
При МБ първо се затопляше мотора и чак когато достигне поне 60-тина градуса пускаше вентилатора в купето да затопли и размрази.За да затопли купето му трябваше поне 25-40 мин.
При БМВ-то започва да топли незабавно почти купето,но двигателя си седи студен. След 15-20мин. в колата е приятно топло и аз сега го ползвам винаги когато имам възможност.
В София има официален сервиз на Вебасто:
Rhea MP GmbH
Boris-Iliev-Strasse 17
1839 Sofia
Tel. +359 2 9420-555
Fax +359 2 9420-566
- lift_dakata
- Потребител
-
какжи са тия теми на парнотоZubcho написа:Бат Стефчо (Neoprint) има печка. До колкото знам, печката подгрява малкия кръг на охладителната система до 70 градуса и пуска автоматично парното на 1-ва степен. Ако ти духа студено имаш проблем нейде. Колата ти бензинова ли е или дизелова? Ако е на бензин има ли газ?
- lift_dakata
- Потребител
-
какжи са тия теми на парнотоZubcho написа:Бат Стефчо (Neoprint) има печка. До колкото знам, печката подгрява малкия кръг на охладителната система до 70 градуса и пуска автоматично парното на 1-ва степен. Ако ти духа студено имаш проблем нейде. Колата ти бензинова ли е или дизелова? Ако е на бензин има ли газ?
- lift_dakata
- Потребител
-
какви са тези темиZubcho написа:Бат Стефчо (Neoprint) има печка. До колкото знам, печката подгрява малкия кръг на охладителната система до 70 градуса и пуска автоматично парното на 1-ва степен. Ако ти духа студено имаш проблем нейде. Колата ти бензинова ли е или дизелова? Ако е на бензин има ли газ?
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3