някои да има под капака си m60b30???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36

някои да има под капака си m60b30???

Мнение от dvuvalio » 16 Яну 2009, 19:22

знам че е v8 3.0 и техническите характеристики, но ме интересуват слаби местана двигателя, оринтировачен разход на 100км,които каквото може да сподели за двигателя.Мисля да си слагам на моита такав и за това питам :) предварително благодаря за садеиствието

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Яну 2009, 20:05

Чувал съм че цепи блок между цилиндрите, ама това е супер непотвърдена информация от Saso.
Ако ме питаш мен, по-добре си купи M60B40. Внасяш си едно ударено бмв е34 и си прехвърляш мотора. Ще ти излезне същото, но ще имаш по-добър мотор и по мощен :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 16 Яну 2009, 22:27

Zubcho написа:Чувал съм че цепи блок между цилиндрите, ама това е супер непотвърдена информация от Saso.
Ако ме питаш мен, по-добре си купи M60B40. Внасяш си едно ударено бмв е34 и си прехвърляш мотора. Ще ти излезне същото, но ще имаш по-добър мотор и по мощен :)

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 16 Яну 2009, 22:42

На този си въпрос едва ли ще получиш коректен отговор, щото 95% имат под капака си М20, М50,М51 мотори ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Яну 2009, 23:50

имаше тука едно Е32 с такъв матор-топовече седя в бокса отколкото на пътя :mhihi: :mhihi: замен е ташак матор-по добре М20 Б27-седин ъпгрейд прави чудеса.Нашия Иван сцепи све тежкари у региона с такава машинка :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: някои да има под капака си m60b30???

Мнение от Peicho » 17 Яну 2009, 0:23

dvuvalio написа:знам че е v8 3.0 и техническите характеристики, но ме интересуват слаби местана двигателя, оринтировачен разход на 100км,които каквото може да сподели за двигателя.Мисля да си слагам на моита такав и за това питам :) предварително благодаря за садеиствието

Със сигурност мога да ти кажа за М62Б44 - уникално здрав мотор, поне навсякъде се споделя подобно мнение, а и го казвам от личен опит-вече близо 15 хил. км карам едно 740и, което между другото е на 300 хил.км и работи безупречно. Така, че за мен този мотор е по-добрия вариант отколкото този, за който питаш, а освен това се намира сравнително лесно.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от 100letov » 17 Яну 2009, 5:15

Еми аз карам такъв в момента... На 300 000 км е и досега съм сменял само масло филтри и свещи щото реших да сложа от най-скъпите на БМВ... юркам го много, няма кво да се лъжеме далеч не върви колкото В40 но все пак бута 2 тона и половина седмица с автоматик... и пак бая си се изрязва спрямо шестаците които съм карал... разход с тва купе 20/100 в града и 8-12 извън зависи колко го мачкаш... масло въобще не доливам между смяните според индикатора...

Колата я карам вече повече от 40 000 км и съм много доволен от двигателя, но като гледам колегите кво пишат явно просто съм попаднал на добър екземпляр :)
Honda CBR 954RR
BMW e38 730d

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 17 Яну 2009, 12:54

100letov написа:Еми аз карам такъв в момента... На 300 000 км е и досега съм сменял само масло филтри и свещи щото реших да сложа от най-скъпите на БМВ... юркам го много, няма кво да се лъжеме далеч не върви колкото В40 но все пак бута 2 тона и половина седмица с автоматик... и пак бая си се изрязва спрямо шестаците които съм карал... разход с тва купе 20/100 в града и 8-12 извън зависи колко го мачкаш... масло въобще не доливам между смяните според индикатора...

Колата я карам вече повече от 40 000 км и съм много доволен от двигателя, но като гледам колегите кво пишат явно просто съм попаднал на добър екземпляр :)

Седмицата ти не е 2тона и половина а далеч по-малко... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36

Мнение от dvuvalio » 17 Яну 2009, 15:53

фен сам на v8.гласат е неповторим.няма 6 и 4 цилидрови машини с такав рев.имам една е36 и искам да и инсталирам v8, но по вазможност наии-малкта v8 на бмв е този двигател.питам за да знам като земам двигатела какво да гледам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Яну 2009, 17:42

SaSo написа:
100letov написа:Еми аз карам такъв в момента... На 300 000 км е и досега съм сменял само масло филтри и свещи щото реших да сложа от най-скъпите на БМВ... юркам го много, няма кво да се лъжеме далеч не върви колкото В40 но все пак бута 2 тона и половина седмица с автоматик... и пак бая си се изрязва спрямо шестаците които съм карал... разход с тва купе 20/100 в града и 8-12 извън зависи колко го мачкаш... масло въобще не доливам между смяните според индикатора...

Сандо той има стъклопакет и какво ли още не. Моя кораб е 1950кг, а какво остава за неговия
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 17 Яну 2009, 18:38

dvuvalio написа:фен сам на v8.гласат е неповторим.няма 6 и 4 цилидрови машини с такав рев.имам една е36 и искам да и инсталирам v8, но по вазможност наии-малкта v8 на бмв е този двигател.питам за да знам като земам двигатела какво да гледам.

Гледай компресията,трябва да е 10,5, ако е под 10 бегай,щото блока е алуминиев и основния ремонт е "специфична работа" :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 17 Яну 2009, 20:04

_65536_kb_sec_ написа:
SaSo написа:

Сандо той има стъклопакет и какво ли още не. Моя кораб е 1950кг, а какво остава за неговия

Един стъклопакет не прави 600кг.. ;) Мотора му е лек ...

Айде да не съм голословен пускам данните за 740иЛ :

Снаряженная масса автомобиля 1790 кг ....

Точка по въпроса... Неговия със сигурност е по-малко...

А това са данните за твойта кола : ( по-точно като на Ковалски ) 735иЛ

Снаряженная масса автомобиля 1600 кг

Не са толко тежки тия коли недей си мисли че тежи кой знае колко...

Ако гледаш кво пише до предния капак на колата ти... Си в дълбока грешка... Там пише за допустимото натоварване на предна ос... :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 17 Яну 2009, 22:16

SaSo, извинявам се за :OT: , но се чудя дали някога си се сетил да "положиш" една колица на кантара а не да повтаряш като "папугай" данните от сайтове и сервизни книжки. Незнам колко тежи 32-ката, но моята 34-ка с резервоар пълен до половината и това дето си возя непрекъснато с мен (инструментите на колата, резервна гума, жилетка, пожарогасител, 9' тв., влажни кърпички и презервативи :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) тежи точно 1621 кг. без мен - мерена на кантар. Сега сигурно ще кажеш, че презервативите и пожарогасителя са 600 кила, ма нц. те са под 3 кг :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
За М60 мога да кажа само, че друг такъв двигател не съм виждал... Разбира се на Ташинов и на ГегоН двигателите са "пустиняци" (виждат се буталътъ и валъ през сцепения блок) ма едната със сигурност е 92 година и няколко Х5-ци са я гонили и са се отказвали при 230 а корабът е продължавал...
И честно казано почва да ми писва това: "На баща ми брат му чул от снахата на комшията, че чичото на оня дето живее във Франция е казал, че сестрата на английския фермер от Испания, е чула да се говори, че ......."
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Яну 2009, 22:30

колеги каквото и да си говорим най-любими са ми нашите дърти кораби, които карат да киселяците с новите острилки като новата Ц-класа, ГЛ-класа, разни А8-ци и тн и тн. Точно поради тази причина ще притежавам някой ден нещо от сорта на Е34 М5 с бадж 518ig или Алпина Б12 с бадж 725ТДС :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 18 Яну 2009, 1:30

predel написа:SaSo, извинявам се за :OT: , но се чудя дали някога си се сетил да "положиш" една колица на кантара а не да повтаряш като "папугай" данните от сайтове и сервизни книжки. Незнам колко тежи 32-ката, но моята 34-ка с резервоар пълен до половината и това дето си возя непрекъснато с мен (инструментите на колата, резервна гума, жилетка, пожарогасител, 9' тв., влажни кърпички и презервативи :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) тежи точно 1621 кг. без мен - мерена на кантар. Сега сигурно ще кажеш, че презервативите и пожарогасителя са 600 кила, ма нц. те са под 3 кг :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
За М60 мога да кажа само, че друг такъв двигател не съм виждал... Разбира се на Ташинов и на ГегоН двигателите са "пустиняци" (виждат се буталътъ и валъ през сцепения блок) ма едната със сигурност е 92 година и няколко Х5-ци са я гонили и са се отказвали при 230 а корабът е продължавал...
И честно казано почва да ми писва това: "На баща ми брат му чул от снахата на комшията, че чичото на оня дето живее във Франция е казал, че сестрата на английския фермер от Испания, е чула да се говори, че ......."

Не ти ги цитирам ей така ... А и съм мерил колата си... Сигурно знаеш че имам достъп до кантари... Примерно на арматурни дворове... Именно на такъв съм си качвал мойта... С резервоар с 20л и долу-горе пълна бутилка газ... Колата ми тежи 1390кг... Свери си кантара... А тия неща чул недочул не се отнасят до мене ... Това може някой който за пръв път се качва в БМВ...

А затова и ти изкарах данните от Ауто.ру зада видиш... Просто съм склонен да им вярвам защото с очите си съм виждал килограмите на мойта кола... Мисля че са достоверни.... :winky:
Изображение

Следваща

Назад към E34