3а турбото на ТДС...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

3а турбото на ТДС...

Мнение от ms » 15 Яну 2009, 12:53

Въпроса е колко струва рециклирането на турбото на ТДС-а :?: И разбира се ако кажете свестен майстор за Варненски регион цена няма да имате...
Да уточня, ако има някакво значение- колата е Опел Омега, но мотора нали е ТДС-а на БМВ. До колкото съм наясно разликата е в електрониката само... Все си мисля, че не е малка цифра и може да се окаже по-скъп ремонта от колата :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 15 Яну 2009, 14:08

Здрасти, по въпроса:

Първо фирма и до колкото знам на ниво има само в Техническия Университет - Варна
Второ - един приятел си духна на седмицата турбото от чип и ръчка здраво и знам че ремонта пълен му излезна около 750 лв. с части, диагностика и т.н.
Трето също от него знам че тази фирма извършва преглед на място, диагностика и ти казва за какво става въпрос! Пича до сега до колкото знам няма оплаквания...
Удпех

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 15 Яну 2009, 19:32

Тези нашите турбини с втулки ли са или лагери :roll:
колега за втора ръка мислил ли си?
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 15 Яну 2009, 22:04

ivan. написа:Тези нашите турбини с втулки ли са или лагери :roll:

Здрасти, аз лично си нямам на идея. До сега не ми се е налагало грам да погледна за какво става въпрос. Мога да питам ако е необходимо, просто имах инфо за ремонта и между другото смятам на пролет да взема да видя и моето просто една диагностика на място...

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 15 Яну 2009, 22:15

имам читаво турбо-ако решиш на ЛС че тука не е местото да приказваме за пари-а цената е доста под 750лв
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Яну 2009, 22:35

Не е за мен- то си пише, че напоследък карам кенеф, разбирай Ауди 90 :puke: Но понеже шанса да е отишло турбо го има, питам колко е цифрата да се подготви човека... Поне не съм се излъгал като си мислех за едни 500+лв. за ремонта...

ПС: Сигурно ли е, че са абсолютно еднакви нещата в БМВ и Опел Омега- то мотора е М51, ама знам ли от Опел дали не са бутнали нещо...
Изображение
Изображение

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 15 Яну 2009, 23:12

Около 300-350лв. е рециклирането и ако турбото е фабрично слагано на колата има и гаранция .. ;) На dizelboy като я взехме готова бях наистина очарован от извършената работа по турбото .. Буквално беше като ново, като под "пълно рециклиране" хората си разбират и пребоядисване и т.н. .. :) Ако незнаех, че е рециклирано със сигурност щях да си помисля, че е ново .. ;) А за тези цифри от рода на 700-800лв. - или там взимат наистина скъпо или турбото е с променлива геометрия на лопатките и т.н. .. ;)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 15 Яну 2009, 23:28

Methodius написа:Около 300-350лв. е рециклирането и ако турбото е фабрично слагано на колата има и гаранция .. ;) На dizelboy като я взехме готова бях наистина очарован от извършената работа по турбото .. Буквално беше като ново, като под "пълно рециклиране" хората си разбират и пребоядисване и т.н. .. :) Ако незнаех, че е рециклирано със сигурност щях да си помисля, че е ново .. ;) А за тези цифри от рода на 700-800лв. - или там взимат наистина скъпо или турбото е с променлива геометрия на лопатките и т.н. .. ;)

Наще турбини не са с променлива геометрия. Къде се е случила тази рециклация. Моля да кажеш сервиз с телефон и тн. или поне нещо. За Сф става въпрос.

Мерси.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 16 Яну 2009, 0:03

Знам какви са турбините, просто казвам за примера на колегата за седмата серия защо може да е толкова пари .. :) А сервизчето е на тец-а (202-ра), от орландовци посока надлеза вдясно, имаше някакъв склад там, влиза се в една пряка след склада .. Дизелчето да даде по -точна информация, защото незнам точния адрес .. :) Или се ориентирате по табелите .. :mhihi:
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 16 Яну 2009, 0:25

В Сф. рециклират и дават гаранция. Сервиза е в Орландовци и цените са м/у 350 и 850 лв. в зависимост от ремонта...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 16 Яну 2009, 0:27

Как го каза само, все едно, че е само един сервиз тука .. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 16 Яну 2009, 0:29

Methodius написа:Знам какви са турбините, просто казвам за примера на колегата за седмата серия защо може да е толкова пари .. :) А сервизчето е на тец-а (202-ра), от орландовци посока надлеза вдясно, имаше някакъв склад там, влиза се в една пряка след склада .. Дизелчето да даде по -точна информация, защото незнам точния адрес .. :) Или се ориентирате по табелите .. :mhihi:

Здрасти, просто споделих какво ми каза, не знам и какво точно е било.
най добре е да се пита в фирмата а и колегата до колкото виждам е от варна така че на място при хората...

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Яну 2009, 10:00

Ванка аз турбо с лагери не съм чул до сега. :roll:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Яну 2009, 11:29

dinozab написа:

а за ракия 80 градуса чувал ли си :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Яну 2009, 11:37

bmwfena написа:
dinozab написа:

а за ракия 80 градуса чувал ли си :mhihi:

А ти виждал ли си 80гр. ракия как излиза от чучура на казана све едно я бълва пожарникарски маркуч :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34