3а турбото на ТДС...
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
3а турбото на ТДС...
Въпроса е колко струва рециклирането на турбото на ТДС-а
И разбира се ако кажете свестен майстор за Варненски регион цена няма да имате...
Да уточня, ако има някакво значение- колата е Опел Омега, но мотора нали е ТДС-а на БМВ. До колкото съм наясно разликата е в електрониката само... Все си мисля, че не е малка цифра и може да се окаже по-скъп ремонта от колата

Да уточня, ако има някакво значение- колата е Опел Омега, но мотора нали е ТДС-а на БМВ. До колкото съм наясно разликата е в електрониката само... Все си мисля, че не е малка цифра и може да се окаже по-скъп ремонта от колата

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, по въпроса:
Първо фирма и до колкото знам на ниво има само в Техническия Университет - Варна
Второ - един приятел си духна на седмицата турбото от чип и ръчка здраво и знам че ремонта пълен му излезна около 750 лв. с части, диагностика и т.н.
Трето също от него знам че тази фирма извършва преглед на място, диагностика и ти казва за какво става въпрос! Пича до сега до колкото знам няма оплаквания...
Удпех
Първо фирма и до колкото знам на ниво има само в Техническия Университет - Варна
Второ - един приятел си духна на седмицата турбото от чип и ръчка здраво и знам че ремонта пълен му излезна около 750 лв. с части, диагностика и т.н.
Трето също от него знам че тази фирма извършва преглед на място, диагностика и ти казва за какво става въпрос! Пича до сега до колкото знам няма оплаквания...
Удпех
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
ivan. написа:Тези нашите турбини с втулки ли са или лагери![]()
колега за втора ръка мислил ли си?
Здрасти, аз лично си нямам на идея. До сега не ми се е налагало грам да погледна за какво става въпрос. Мога да питам ако е необходимо, просто имах инфо за ремонта и между другото смятам на пролет да взема да видя и моето просто една диагностика на място...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
имам читаво турбо-ако решиш на ЛС че тука не е местото да приказваме за пари-а цената е доста под 750лв

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Не е за мен- то си пише, че напоследък карам кенеф, разбирай Ауди 90
Но понеже шанса да е отишло турбо го има, питам колко е цифрата да се подготви човека... Поне не съм се излъгал като си мислех за едни 500+лв. за ремонта...
ПС: Сигурно ли е, че са абсолютно еднакви нещата в БМВ и Опел Омега- то мотора е М51, ама знам ли от Опел дали не са бутнали нещо...

ПС: Сигурно ли е, че са абсолютно еднакви нещата в БМВ и Опел Омега- то мотора е М51, ама знам ли от Опел дали не са бутнали нещо...
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Около 300-350лв. е рециклирането и ако турбото е фабрично слагано на колата има и гаранция ..
На dizelboy като я взехме готова бях наистина очарован от извършената работа по турбото .. Буквално беше като ново, като под "пълно рециклиране" хората си разбират и пребоядисване и т.н. ..
Ако незнаех, че е рециклирано със сигурност щях да си помисля, че е ново ..
А за тези цифри от рода на 700-800лв. - или там взимат наистина скъпо или турбото е с променлива геометрия на лопатките и т.н. .. 

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Methodius написа:Около 300-350лв. е рециклирането и ако турбото е фабрично слагано на колата има и гаранция ..На dizelboy като я взехме готова бях наистина очарован от извършената работа по турбото .. Буквално беше като ново, като под "пълно рециклиране" хората си разбират и пребоядисване и т.н. ..
Ако незнаех, че е рециклирано със сигурност щях да си помисля, че е ново ..
А за тези цифри от рода на 700-800лв. - или там взимат наистина скъпо или турбото е с променлива геометрия на лопатките и т.н. ..
Наще турбини не са с променлива геометрия. Къде се е случила тази рециклация. Моля да кажеш сервиз с телефон и тн. или поне нещо. За Сф става въпрос.
Мерси.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Знам какви са турбините, просто казвам за примера на колегата за седмата серия защо може да е толкова пари ..
А сервизчето е на тец-а (202-ра), от орландовци посока надлеза вдясно, имаше някакъв склад там, влиза се в една пряка след склада .. Дизелчето да даде по -точна информация, защото незнам точния адрес ..
Или се ориентирате по табелите .. 

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
В Сф. рециклират и дават гаранция. Сервиза е в Орландовци и цените са м/у 350 и 850 лв. в зависимост от ремонта...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Как го каза само, все едно, че е само един сервиз тука .. 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Methodius написа:Знам какви са турбините, просто казвам за примера на колегата за седмата серия защо може да е толкова пари ..А сервизчето е на тец-а (202-ра), от орландовци посока надлеза вдясно, имаше някакъв склад там, влиза се в една пряка след склада .. Дизелчето да даде по -точна информация, защото незнам точния адрес ..
Или се ориентирате по табелите ..
Здрасти, просто споделих какво ми каза, не знам и какво точно е било.
най добре е да се пита в фирмата а и колегата до колкото виждам е от варна така че на място при хората...
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
ivan. написа:Тези нашите турбини с втулки ли са или лагери![]()
Ванка аз турбо с лагери не съм чул до сега.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
dinozab написа:ivan. написа:Тези нашите турбини с втулки ли са или лагери![]()
а за ракия 80 градуса чувал ли си

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
bmwfena написа:dinozab написа:ivan. написа:Тези нашите турбини с втулки ли са или лагери![]()
а за ракия 80 градуса чувал ли си
А ти виждал ли си 80гр. ракия как излиза от чучура на казана све едно я бълва пожарникарски маркуч

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2