Относно неработещи километраж+разходомер(икономайзер)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Относно неработещи километраж+разходомер(икономайзер)

Мнение от justboy » 14 Яну 2009, 18:39

Та работата е следната:
Излизам от нас да ходя до един познат, всичко е наред.
Видяхме се и ще си тръгвам, качвам се, паля, потеглям, километража(скоростомера) не работи заедно с разходомера - изобщо неработят.
Спирам колата по друга работа, бавя се около час, качвам се всичко работи. Карам, карам ту работи километража(скоростомера), ту не, пак заедно с разходомера.
Потърсих теми с търсачката.
В една от тях се казваше почистане на датчик на диференциала. Или батерий на таблото, ама аз май нямам такива, тъй като километража ми е цифров(на изминаните километри и дневния брояч).
Решението било почистване с ВД40. Понякога се появявал проблема при влизане в голяма локва.
Докато карах валеше дъжд, макар да не съм влизал в някаква голяма локва, явно това е проблема (дано да е това).
Някой може ли да каже къде се намира тази кутия с датчици на диференциала, като снимковия материал би свършил най-добра работа.
А и още един въпрос имам.
Как се сваля цялата предна броня?

ПС Всички други уреди работят - оборотомер, стрелката на температурата, бензиномер и всичко останало работи.
Изображение
E34, E38

Потребител
Аватар

Мнение от titi23 » 14 Яну 2009, 20:41

Махаш лайсните на брониата и развиваш гайките които са 4 на брои или само две.Отсрани има едни като тапи които триабва да развартиш с тьнки клещи и след като махнеш кабелите от халогените я издарпваш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 14 Яну 2009, 20:42

За бронята - свалят се двата панела с плъзгане отпред на бронята, след което се развъртат 4-те болта дето държат бронята към демферите за купето, и внимателно отстрани се освобождава със дърпане напред пластмасовите държачи, които между впрочем служат и за регулиране на положението (страничното) на бронята.. (поне при мен е така) Местата на болтовете и държачите са посочени с червени стрелки ;)
Изображение
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от titi23 » 14 Яну 2009, 20:46

Колега,таблото с уредите може ли да се замени с друго от друга серия ТДС

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 14 Яну 2009, 21:01

Сигурно може, но според мен имаш някаква механична повреда (например лош контакт на букси) та нз дали е оправдано.

П.П. Да незабравя, ако сваляш таблото изключи акумулатора и изчакай поне 15 минути преди да направиш това... иначе ще имаш проблеми с беговете :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от titi23 » 14 Яну 2009, 21:36

Преебаха ми се пикселите и не мога да намеря друго.

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 14 Яну 2009, 23:27

Благодаря много, колеги, за помощта.
Ако някой може да помогне и за километража, бих бил много благодарен.
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 15 Яну 2009, 0:49

И на мене ми го направи тоя същия номер със разходомера и километража.... Не ми стана ясно къде точно трябва да се оправи връзката? Защото на диф-а свалях една букса и я пръсках с ВД40 ама файда никва... Това го прави само при голям дъжд... Много е странно... Оборотомера си работи а другите не ....
Изображение

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Яну 2009, 1:20

Сега се качих.. викам ще снимам проблема, да е по-нагледно, но пък беше изчезнал.. Ако намеря въпросната кутийка с датчици по диференциала и ако даде ефект почистването, ще пиша.
Изображение
E34, E38

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 15 Яну 2009, 15:19

Не е никаква кутийка ве една единствена букса е и се намира точно отзад.Откачаш я разглабяш внимателно самата букса чистиш и леко стискаш клемите, згабяш, пръскаш там с квото ще пръсщаш закачаш и си шести номер ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 15 Яну 2009, 16:40

Според мен кодинг плъг-а отзад на таблото се е прецакал - защото и аз имах същия проблем... смених таблото и след това един приятел ми поиска кодинг плъг-а от старото табло.. След като го сложи и при него отказаха оборотомера и разходомера... :roll:

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Яну 2009, 17:56

dinozab написа:Не е никаква кутийка ве една единствена букса е и се намира точно отзад.Откачаш я разглабяш внимателно самата букса чистиш и леко стискаш клемите, згабяш, пръскаш там с квото ще пръсщаш закачаш и си шести номер ;)

Благодаря, просто от четенето в друга тема ми е останало в главата, че е кутийка. :mhihi:
skylord, на мен разходомера и скоростомера не ми работят, аз това и съм написал, с оборотомера нямам проблеми :-)
Изображение
E34, E38

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 15 Яну 2009, 19:08

justboy написа:
dinozab написа:Не е никаква кутийка ве една единствена букса е и се намира точно отзад.Откачаш я разглабяш внимателно самата букса чистиш и леко стискаш клемите, згабяш, пръскаш там с квото ще пръсщаш закачаш и си шести номер ;)

Благодаря, просто от четенето в друга тема ми е останало в главата, че е кутийка. :mhihi:
skylord, на мен разходомера и скоростомера не ми работят, аз това и съм написал, с оборотомера нямам проблеми :-)

Той Динозабъра ти го е написал. Няма кутийки, няма торбички :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 15 Яну 2009, 19:09

ох, сори и аз съм се зачел в едно счетоводство тука и вече карам през редовете :uups:

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Яну 2009, 19:20

@skylord, позната работа. Само че при мене зачитането е по Математически анализ :mhihi:
@rado_rf, да, разбрах, просто написах причината поради, която съм останал с грешно впечетление.
Изображение
E34, E38

Назад към E34