Странни звуци (дингове)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Странни звуци (дингове)

Мнение от Legba » 22 Окт 2004, 8:24

Някви много странни звуци дето незнам от какво са чух вшера и днес пак. Звука е като тоя като външната температура падне до 3 градуса.
Вчера бях на резерва и се чу веднъж и помислих че е от това че имам много малко бензин и е някакво предупреждение. Да ама днес имам 20+ литра и се чу пак и то не веднъж ами 3 пъти един след друг (пиип-пиип-пиип). Погледнах всичко дето можеше да се види...
Бях на 5та с ~80 км/ч, температурата на водата показваше 12 ч., външна темшература 16 градуса...

Някой да има някаква идея от какво може да е това ?

П.С. Оил и Инспекшън не са ми занулени ама си карам така вече 6-7 хил. км.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 22 Окт 2004, 9:23

Колата е мноо умна и ти казва да внимааш че може да е заледено.Ама ти не я слушай :wink:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 22 Окт 2004, 9:28

За "динг"-овете - :dunno:
:OT:Абе що не си купиш един кламер за 2 лева :wink: . И иди на майстор да ти го занули :wink: .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 22 Окт 2004, 10:59

ivantchoG написа::OT:Абе що не си купиш един кламер за 2 лева :wink: . И иди на майстор да ти го занули :wink: .

Не става ;) Пробвах. И с кламер, и с резистор, и с мултицет, и на комп.. намира колата, модела сичко.. вика че го е занулил.. ама не е.
Наи-накрая ще ида в Дару.. ама трябва да имам малко време...

За динговете до сега не е пищяла никога така...
Принципно знам че като падне температурата под 3 градуса тогава пищи.. ама тва е друго.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivantchoG » 22 Окт 2004, 11:16

Legba написа:Не става ;) Пробвах. И с кламер, и с резистор, и с мултицет, и на комп.. намира колата, модела сичко.. вика че го е занулил.. ама не е.
А батериите смени ли? Щото първия път, като занулих на мойта, светна пак в движение след 1-2 км. Смених батериите, и сега всичко е ОК.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 22 Окт 2004, 14:07

Не съм ги сменял. Може да е от това ...
те АА ли бяха ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivantchoG » 22 Окт 2004, 14:37

На моето бяха АА/R6/, на друга Е30 сменях- бяха някакви по-къси и по-дебели. Абе, като ги свалиш, отиваш в магазина /аз ходих в магазин за фотоматериали/ и търсиш същите волтаж и капацитет /mAh/, а размерите са от значение само колкото да влиза свободно платката и да можеш стабилно да ги закрепиш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 22 Окт 2004, 15:15

Да не си включил да пищи на всеки час (по-точно на 14.59 мин;15.59 мин..)? Става въпрос за бутон МЕ (ако не бъркам). То може да бибка два пъти.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Окт 2004, 17:57

Ако колата ти е с големия компютър,има едно копче "LIMIT" - от него си правиш лимит на скоростта и като превишиш 80 км/ч напр. задейства предупредителен звуков сигнал.Натисни го /ако има такова и с 1,10,100 и 1000 си го настрой на друга скорост/ 8)

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 22 Окт 2004, 23:24

Sve написа:Да не си включил да пищи на всеки час (по-точно на 14.59 мин;15.59 мин..)? Става въпрос за бутон МЕ (ако не бъркам). То може да бибка два пъти.

Тва било. Явно съм го натиснал без да забележа... Ама що веднъж пиука след тва 2ри пъти пиука 2 пъти и 3ти 3 пъти...

Както и да е... Вече го няма, и съм Happy ;)

Мерси много

Назад към E34