Проблем с вентилацията на парното
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Проблем с вентилацията на парното
Kолата е E34 525TDS Touring '95, а проблема е, че вентилатора на парното се беше скапал (почна да ручи, а един ден спря да работи) и го свалихме, беше отремонтиран и поставен обратно - сега вече върти ОК. Но сега пък, дори на 4-та степен на оборотите вътрре въобще не се усеща поток на въздух - играх си с всичките клапи (изглежда, че не са откачени), има някакъв съвсем лек полъх (вместо да те брули вятъра, на максимална степен трябва да е доста силно). Какво може да се е скапало, въздухопроводите не сме ги пипали въобще! Само извадихме моторчето от зад двигателния отсек и после го върнахме обратно. Видях, че няма филтър за климатика (ще си сложа, но не това е проблема сега). Преди свалянето на моторчето си духаше нормално!
BMW only!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
да не сте объркали перките на вентилатора?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Имахме съмнения за перките на моторчето, но се нормално поставени, огледахме ги хубаво, а самото моторче върти добре.
Съмнява ме да не се е откачил някой въздуховод, но не ми е явно какво точно може да е станало, днес ще разглабяме от страна на купето (махаме жабката, да стигнем до мястото за филтър на климатика) и дано от там се види кое е откачено/не наред.
Съмнява ме да не се е откачил някой въздуховод, но не ми е явно какво точно може да е станало, днес ще разглабяме от страна на купето (махаме жабката, да стигнем до мястото за филтър на климатика) и дано от там се види кое е откачено/не наред.
BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Проблема решен - оказа се най-тъпото нещо, "майстора" е обърнал четките на моторчето и въртеше наобратно - разменихме му буксите и стана. Егати мръзненето падна и разглабяне 100 пъти 

BMW only!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
amd написа:Проблема решен - оказа се най-тъпото нещо, "майстора" е обърнал четките на моторчето и въртеше наобратно - разменихме му буксите и стана. Егати мръзненето падна и разглабяне 100 пъти
аз ти казах че ще е нещо с обратно въртене

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Колеги извинявам се ама за да не пускам нова тема ще използвам темата на колегата.При мен само средните клапи отпред не духат-от какво може да е
мерси предварително
мерси предварително

- kocta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 540i/6
- Мечтае да кара: същото аа турбо
amd написа:Проблема решен - оказа се най-тъпото нещо, "майстора" е обърнал четките на моторчето и въртеше наобратно - разменихме му буксите и стана. Егати мръзненето падна и разглабяне 100 пъти
Мерси много колега. Абсолютно същия проблем го имам и аз на е34-ката точно след такава смяна миналия месец. Спести ми сваляне на табло!!!
Благодаря!
Time Attack Driver...
9 мнения
• Страница 1 от 1