Chip Tuning

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Chip Tuning

Мнение от His Shadow » 09 Окт 2004, 22:34

Здравейте ониа ден попаднах на следния сайт www.digitaltuning.bg и там пише че мойто BMW 524 td от 115 може да стане на 145ph и даже ще намали разхода според вас ще имали ефект

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 09 Окт 2004, 22:36

Ми зависи за какъв ефект говорим... Ако искаш да почне да ти препича филиики за закуска - няма да има ефект. Ако търсиш промяна във вървенето - може би, но не съм сигурен, че повишаването на мощността ще е чак толкова голяма...
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 09 Окт 2004, 22:54

Турбо-двигателите откликват много добре на чип-тунинг, така че намери някой който го прави качествено и смелно напред ;) Определено ще усетиш разлика във вървежа, но разлика в горенето няма да има ако използваш десния крак често. Иначе на теория, допълнителния въртящ момент ще ти позволи да я караш по-икономично, но практиката показва че колкото коне имаш под крака си - толкова ползваш.

Другия голям ъпгрейд за твоята кола би бил да си монтираш един интеркулер, доколкото ми е известно 2.4тд е без такъв. Виж на 2.5тдс как са го направили, може би най-лесното е да си намериш 2ра ръка от друго БМВ. Иначе може някой да ти направи от камион, но трябва да се реже и да се измисли как и къде ще се прекарат тръбите.

Успех, и ни кажи какво си постигнал после! ;)

Потребител
Аватар
Кара: Civic Coupe , S13 200sx
Мечтае да кара: NSX turbo

Мнение от ASUfen » 15 Ное 2004, 3:09

и аз съм чел ,че турбо ( дизели ) носят на чип , и то с много добри резултати :) до 30 % по-голяма мощност !?!? и намален разход
Ама тва за ползването на конете е много вярно :P

Назад към E34