Адско чукане 2.5tds
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Адско чукане 2.5tds
Колеги днес си взех колата от сервиз причината беше че течеше обилно нафта от тръбичката на последната дюза(2.5tds) смениха я с нова запалих покарах 5-6км и се прибрах без проблеми.Одеве реших да изляза паля колата и се чува адско тркане все едно в двигателя няма капка масло,изгасих я запалих я наново и изчезна.Покарах я известно време работеше идеално на следващото палене се получи същото тракане и съответно след 10сек. изчезна.Възможно ли е при свалянето на тръбичката да е влязъл въздух и да не се е обезвъудушила и от него да идва това силно чукане или проблема според вас е по сериозен?
Мерси предварително!
Мерси предварително!
Re: Адско чукане 2.5tds
Какво са й правили на дюзата?fatix написа:Колеги днес си взех колата от сервиз причината беше че течеше обилно нафта от тръбичката на последната дюза(2.5tds) смениха я с нова запалих покарах 5-6км и се прибрах без проблеми.Одеве реших да изляза паля колата и се чува адско тркане все едно в двигателя няма капка масло,изгасих я запалих я наново и изчезна.Покарах я известно време работеше идеално на следващото палене се получи същото тракане и съответно след 10сек. изчезна.Възможно ли е при свалянето на тръбичката да е влязъл въздух и да не се е обезвъудушила и от него да идва това силно чукане или проблема според вас е по сериозен?
Мерси предварително!
Все пак чуй дали от нея идва шума,въздух не е ,по вероятно да има друга течност в нея освен нафта.
Не я карай така,че има вероятност да развалиш цилиндъра,ако евентуално е от дюзата.Аз бих им я върнал в сервиза да я почистят и да видят разпръсквача й

by ''kompleksa''
на дюзата са и шлайфани челата а тръбичката е нова!Това ми го направи само в началото 2 пъти!Утре ще я запаля на студен мотор да видя дали ще трака.Подобно тракане ми се получи миналата година когато чистих кулера и не го бях изсушил добре от нафтата и при запалването изтрака по същия начин за 2-3 сек и изчисти но сега ми го направи няколко пъти и ме притеснява да не е друго!!!
Колега първо чуй шума от къде идва-дали е от дюзата?fatix написа:на дюзата са и шлайфани челата а тръбичката е нова!Това ми го направи само в началото 2 пъти!Утре ще я запаля на студен мотор да видя дали ще трака.Подобно тракане ми се получи миналата година когато чистих кулера и не го бях изсушил добре от нафтата и при запалването изтрака по същия начин за 2-3 сек и изчисти но сега ми го направи няколко пъти и ме притеснява да не е друго!!!
Когата почне да трака вдигни капака и слушай и виж какъв цвят е пушека от ауспуха.

by ''kompleksa''
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
fatix написа:Шума е много силен от сорта на едно "крррррр"немога да определя от къде идва много е пронизителен ,последния път на място не се чуваше а само като я изфорсирах затрака силно изгасих я и после изчезна,исках и аз да видя каъв е пушека но беше тъмно.утре ще пробвам!
Колега като почне да трака взимаш една дървена пръчка слагаш единия край на пръчката с палец на ухото и с другия край на всеки цилиндър така 100% ще откриеш откъде идва шума

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
и ще приличаш на доктор Охболиdinozab написа:fatix написа:Шума е много силен от сорта на едно "крррррр"немога да определя от къде идва много е пронизителен ,последния път на място не се чуваше а само като я изфорсирах затрака силно изгасих я и после изчезна,исках и аз да видя каъв е пушека но беше тъмно.утре ще пробвам!
Колега като почне да трака взимаш една дървена пръчка слагаш единия край на пръчката с палец на ухото и с другия край на всеки цилиндър така 100% ще откриеш откъде идва шума

Не е било въздух а нещо останало в самата дюза,пречещо на работата й-щом е изчистила не й се коси само карайfatix написа:Днеска я заплих сутринта нямаше никакво чукане карах я доста време върви си непуши само при запалването малко прекъсваше п2-3сек.редполагам е имало въздух още и това беше.

by ''kompleksa''
9 мнения
• Страница 1 от 1