В 80% от случеите като спирам колата ми загасва(525 тдс)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

В 80% от случеите като спирам колата ми загасва(525 тдс)

Мнение от cecko » 13 Дек 2008, 23:32

Здравейте приятели ами появи се един проблем с колицата ми.Когато спирам повечето пъти гасне за това са налага да я исфорсирам и тогава да спирам,но по някой път и това непомага.та въпросчето ми е дали некои може да ми каже на какво се дължи това гаснене,че ми писна вече да ми гасне.
п.с. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Потребител
Аватар

Re: В 80% от случеите като спирам колата ми загасва(525 тдс)

Мнение от dani_94 » 14 Дек 2008, 8:48

cecko написа:Здравейте приятели ами появи се един проблем с колицата ми.Когато спирам повечето пъти гасне за това са налага да я исфорсирам и тогава да спирам,но по някой път и това непомага.та въпросчето ми е дали некои може да ми каже на какво се дължи това гаснене,че ми писна вече да ми гасне.

Да не се случва колега, но следващата стъпка е че ще угасне и повече няма да можеш да я запалиш... Прегледай това, и при желание се свържи с човека...

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2008, 9:53

cecko написа:Здравейте приятели ами появи се един проблем с колицата ми.Когато спирам повечето пъти гасне за това са налага да я исфорсирам и тогава да спирам,но по някой път и това непомага.та въпросчето ми е дали некои може да ми каже на какво се дължи това гаснене,че ми писна вече да ми гасне.

Колега,направи или отиди да ти направят регулировка на ГНП-да пуснат малко повече гориво ако е на усет или да нагласят милимоловете на 5 ако е с уред за диагностика.Общо взето работата е елементарна и е описана в подписа ми.

dani_94 чудесно знаеш ,че нещата опират до регулировка на плочката ,а не до загадъчните ти методи за рециклирането и ,така ,че защо искаш да му вземеш 150 лв. напълно ненужно на човека. :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от cecko » 14 Дек 2008, 10:08

Мерси колега.Прочетох темата и май ще се ходи до Монтана след празниците.И аз така мислех че е плочката от това кадето преди прочетох във форума.

Потребител
Аватар

Мнение от cecko » 14 Дек 2008, 10:11

значи първо на регулаш на гнп па ако нестане вече ще се истрелвам до Монтана

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2008, 11:18

cecko написа:значи първо на регулаш на гнп па ако нестане вече ще се истрелвам до Монтана

Ако не стане по-добре си потърси плочка втора ръка-в Монтана не е ясно в какъв филм се включваш и дали няма само да си загубиш времето и парите. ;)

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 14 Дек 2008, 14:50

dani_94 написа:

Да не се случва колега, но следващата стъпка е че ще угасне и повече няма да можеш да я запалиш... Прегледай това, и при желание се свържи с човека...

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0

Абе на тебе няма ли кой да ти набие един бан най -накрая .. :roll: :roll:
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Дек 2008, 15:51

Здравей колега-
1-во Добре дошъл във форума
Според мене е недостиг на гориво.
Много вероятно е да е от плочката ,но преди да провериш някой неща не се хвърляй на скъпи ремонти-
-горивения филтър -кога за последно е сменян?
-цедката на резервоара-чистена ли я някога?
Ако е от плочката би трябвало да ти прави проблеми и в движение ,не само при спиране-опиши ако има проблеми в работата на мотора в други случаи,като тресесене на тихи обороти или при подаване на газ,светва ли ти лапма дюза на таблото и т.н.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 14 Дек 2008, 16:24

Здравей колега-
Много вероятно е да е от плочката ,но преди да провериш някой неща не се хвърляй на скъпи ремонти-
Ако е от плочката би трябвало да ти прави проблеми и в движение ,не само при спиране-опиши ако има проблеми в работата на мотора в други случаи,като тресесене на тихи обороти или при подаване на газ,светва ли ти лапма дюза на таблото и т.н.[/quote]

И при мен се получава същото отвреме на време но пове4ето пти без да гасне само забива за малко кат сложа по високата предавка светва ми точно тая лампа-дюза на таблото и се оправа или пак иска да варна пак една надолу!Искам точно теб ванка да попитам-Какво точно показва тая лампа на таблото кат светне!Аи другия кахър е че на ппазни обороти кат работи кат дам газ и кат я пусна кат паднат до долу оборотите претриса леко се дигат за секунда и пак падат!Понеже не сам чел много по форумите-ПЛОЧКА?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Потребител
Аватар

Мнение от cecko » 14 Дек 2008, 16:25

ivan. написа:
Здравей колега-
Ако е от плочката би трябвало да ти прави проблеми и в движение ,не само при спиране-опиши ако има проблеми в работата на мотора в други случаи,като тресесене на тихи обороти или при подаване на газ,светва ли ти лапма дюза на таблото и т.н.

добре заварил колега.Ами филтара за горивото е сменян наското за цедката не съм я чистил от както съм я взел колата има малка игра на оборотите когато навия волана като съм на место(оборотите прескачат за секунда и пак заработва нормално )не ми светва лампата за дюзите

Потребител
Аватар

Мнение от dani_94 » 14 Дек 2008, 17:03

zvetiko написа:Колега,направи или отиди да ти направят регулировка на ГНП-да пуснат малко повече гориво ако е на усет или да нагласят милимоловете на 5 ако е с уред за диагностика.Общо взето работата е елементарна и е описана в подписа ми.

dani_94 чудесно знаеш ,че нещата опират до регулировка на плочката ,а не до загадъчните ти методи за рециклирането и ,така ,че защо искаш да му вземеш 150 лв. напълно ненужно на човека. :evil:

Искам да те питам теб като специалист по регулирането... Когато я отрегулира на 5-6-7мг. какъв разход на гориво ще му даде и какъв ще бъде вървежа на автомобила??? И да кажа само, че след моята интервенция помпата може спокойно да се настрой на 2-2.5мг... Кажи ми тогава как ще бъде педала на газта, разхода на гориво и съответно вървежа на колата???

Methodius написа:Абе на тебе няма ли кой да ти набие един бан най -накрая .. :roll: :roll:

Нещо лично ли долавям???
Ако нямаш нищо против, тук съм да помагам, и ако усетя от хората които имат такъв проблем, че съм не желан, ще се разкарам от форума, но докато се заяждат само злобарите с мен, ще продължавам да помагам на хората, с минимална сума пари да продължават да ги радват автомобилите им... В Супер дизел тази интервенция с помпата я оправят за 700лв. и то само тези помпи с излишното гориво отзад... А в България, може ли да ми кажеш кой може да ти оправи тази помпа с излишното гориво което е отгоре, пък и да ти даде 5 години гаранция и то за такава мин. сума???
Успех колеги...

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Дек 2008, 18:16

dani_94 написа:
zvetiko написа:Колега,направи или отиди да ти направят регулировка на ГНП-да пуснат малко повече гориво ако е на усет или да нагласят милимоловете на 5 ако е с уред за диагностика.Общо взето работата е елементарна и е описана в подписа ми.

Искам да те питам теб като специалист по регулирането... Когато я отрегулира на 5-6-7мг. какъв разход на гориво ще му даде и какъв ще бъде вървежа на автомобила??? И да кажа само, че след моята интервенция помпата може спокойно да се настрой на 2-2.5мг... Кажи ми тогава как ще бъде педала на газта, разхода на гориво и съответно вървежа на колата???

Methodius написа:Абе на тебе няма ли кой да ти набие един бан най -накрая .. :roll: :roll:

Нещо лично ли долавям???
Ако нямаш нищо против, тук съм да помагам, и ако усетя от хората които имат такъв проблем, че съм не желан, ще се разкарам от форума, но докато се заяждат само злобарите с мен, ще продължавам да помагам на хората, с минимална сума пари да продължават да ги радват автомобилите им... В Супер дизел тази интервенция с помпата я оправят за 700лв. и то само тези помпи с излишното гориво отзад... А в България, може ли да ми кажеш кой може да ти оправи тази помпа с излишното гориво което е отгоре, пък и да ти даде 5 години гаранция и то за такава мин. сума???
Успех колеги...
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Колега гледам,че си в час с милиомовете,били там 5,6 или 7 дори и 2,5 :mhihi: абсолютно съм сигурен,че знаеш на 2.5 каквя ще е работата на мотора
и спри с тези реклами-повярвай ми ,че ако ми се развали плочката -ти ще я правиш :!:
Нищо против тебе ,ама с тея изказвания нямям думи-
П.П. После аз съм бил писъл глупости :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 14 Дек 2008, 21:26

dani_94 написа:Нещо лично ли долавям???
Успех колеги...

:mhihi: Нищо лично .. уверявам те, че ти си последния човек, с който бих си губил времето да обеждавам, че не е прав .. но все пак .. Казваш 'помагам' а ? Това не е никаква помощ, а няква доза избиване на комплекси .. ;) Всеки в тоя форум, ако пвавеше така като теб, нямаше да е автомобилен форум, в който всички да си помагаме като има нужда и да се открехваме на далаверки по колите, а щеше да е някъв прост сайт за рекламки и кой к'во може, ма дай 200лв. да ти го опрай, че се има за голям майстор .. :mhihi: :roll: Пак ти казвам, нищо лично, дреме ми на мене ти какво пишеш и на кой какво и за колко пари правиш, просто не се рекламирай ту и не дразни хората пишейки глупости .. ;)
Обясни ми само едно (че аз съм човек без никаква техническа култура, да не говорим пък и за електрониката), какви са тия "2.5мг" дето ги настройваш тия помпи, как я настройваш, кажи че ми стана интересно моля те .. :roll: Според мен говориш наизуст и незнаеш за какво става въпрос, оборвайки ме, обясни за какво говориш и само не ми казвай, че говориш за милиграми моля те .. :roll:
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Потребител
Аватар

Мнение от dani_94 » 14 Дек 2008, 21:49

Methodius написа:
dani_94 написа:Нещо лично ли долавям???
Успех колеги...

:mhihi: Нищо лично .. уверявам те, че ти си последния човек, с който бих си губил времето да обеждавам, че не е прав .. но все пак .. Казваш 'помагам' а ? Това не е никаква помощ, а няква доза избиване на комплекси .. ;) Всеки в тоя форум, ако пвавеше така като теб, нямаше да е автомобилен форум, в който всички да си помагаме като има нужда и да се открехваме на далаверки по колите, а щеше да е някъв прост сайт за рекламки и кой к'во може, ма дай 200лв. да ти го опрай, че се има за голям майстор .. :mhihi: :roll: Пак ти казвам, нищо лично, дреме ми на мене ти какво пишеш и на кой какво и за колко пари правиш, просто не се рекламирай ту и не дразни хората пишейки глупости .. ;)
Обясни ми само едно (че аз съм човек без никаква техническа култура, да не говорим пък и за електрониката), какви са тия "2.5мг" дето ги настройваш тия помпи, как я настройваш, кажи че ми стана интересно моля те .. :roll: Според мен говориш наизуст и незнаеш за какво става въпрос, оборвайки ме, обясни за какво говориш и само не ми казвай, че говориш за милиграми моля те .. :roll:

Бате, мисля да спра до тук с изказванията си и да кажа че ще копитам и сейфам твоето изказване и след няколко месеца ще го копирам отново какво си казаъл...

Отново казвам, НЕ говоря никакви глупости, а това мисля че с думи не се изразява, а с дейстия, и това ще се докаже в следващите ми дейности...

ivan. написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Колега гледам,че си в час с милиомовете,били там 5,6 или 7 дори и 2,5 :mhihi: абсолютно съм сигурен,че знаеш на 2.5 каквя ще е работата на мотора
и спри с тези реклами-повярвай ми ,че ако ми се развали плочката -ти ще я правиш :!:
Нищо против тебе ,ама с тея изказвания нямям думи-
П.П. После аз съм бил писъл глупости :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хайде бате пак да кажем че се обзалагам, ако ти отремонтирам, дори и на угаснал автомобил, IQ - знаещите знаят за какво става на въпрос, под 2.5мг., и разходът спадне с поне 1 литър, а вървежа се вдигне с 20%, а това се усеща усезаемо, колата започне да пали, и съответно оборотите НЕ играят дори и минимално, ти какво даваш за облога??? Не се обзалагай за стотинки, ако си сигурен в думите си...

Ще ви помоля да замълчите, злобарите и не знаещите, за да не се излагате повече...

Успех на страдащите, който ще загубят от некомпетентните и злобни заяждания на колегите...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 15 Дек 2008, 1:04

dani_94 ,много си зле -когато милимоловете се намаляват ,количеството на горивото се увеличава-би трябвало "специалист" като теб да го знае. :mhihi: :mhihi: :mhihi:Виж стойностите си ги понаучил ,но очевидно не знаеш за какво става въпрос-фабрично колата излиза с 7.5,за компенсиране износването на двигателя се нагласяват на 5,за вдигане на к.с.-2.5-4-дай сега 150 лв. за урока.

Айде бе -няма ли кой да го разкара тоя от тука.Не знам защо за някои се реагира светкавично ,тоя е пуснал вече 200 теми във всички подфоруми в които рекламира сервиза си и никаква реакция. :?: :?: :?:

Следваща

Назад към E34