Питане към знаещите
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане към знаещите
Здравейте колеги,питането ми е следното;Има ли начин да се измери или покаже моментния разход на гориво при нашите дизелови автомобили?Благодаря на всички предварително>
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Нали имаш на оборотомера временен разходомер, стрелката не ти ли показва моментния разход ? Как повече искаш да го измериш от него, ако се чудиш за общия разход сметни литри/километри ?
BMW only!
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Има
Здравей, колега под оборотомера има една стрелка дето се мандахерца тя мери моментния разход, само трябва да се закрепиш на една скорост ,че много играе. За друго не се сещам в момента
ето линк-че за ко иде реч
http://picbg.net/img.php?file=57ce773706ac6ed4.JPG
ето линк-че за ко иде реч
http://picbg.net/img.php?file=57ce773706ac6ed4.JPG
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
А, всъщност объркал съм се - прав си, че този много мърда, той реагира при всяко движение на педала на газта. Трябва ти големия борд компютър (с многото копчета), той отчита при определена скорост какъв разхо на гориво дава колата (даже май можеше и да сметнеш колко километра можеш да изминеш с останалото гориво и при един каква си скорост). Стои на мястото на часовника, с дата и температура, но не всички коли са екипирани с него.
BMW only!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Питане към знаещите
valeri написа:Здравейте колеги,питането ми е следното;Има ли начин да се измери или покаже моментния разход на гориво при нашите дизелови автомобили?Благодаря на всички предварително>
В скритите функции на ОВС го има,ако ти трябва за настройка на ГНП милимоловете са на 3-та скрита функция

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Извинявайте,че снощи не можах да отговоря получих срив в тока на блока и стана тя една но по темата.Не съм с големия борд,а си направих пълен работен комплект за реглаж на помпата(всеки който иска комплекта и е от София може да ми се обади и ще му го дам да го ползва стига да го пази)Та искам да направя реглаж на плочката и ми трябва точно измерване .За тази цел стрелката е неточна и постоянно играе а при реглажа трябват точни стойности.Опитах с мултицет.Взех стойностите от здрава помпа неотваряна и ги приложих на моята,но нещата нестанаха.Добре,че бях маркирал и върнах положението както беше преди,но не ми харесва.Просто ми се иска да направим едно хубаво пособие за да можем да си ги правим сами.(Относно комплекта който си направих там има скоба ,индикатор и фиксатор за маховика.)Благодаря предварително за инфото.С поздрав приятели!
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
valeri написа:Извинявайте,че снощи не можах да отговоря получих срив в тока на блока и стана тя една но по темата.Не съм с големия борд,а си направих пълен работен комплект за реглаж на помпата(всеки който иска комплекта и е от София може да ми се обади и ще му го дам да го ползва стига да го пази)Та искам да направя реглаж на плочката и ми трябва точно измерване .За тази цел стрелката е неточна и постоянно играе а при реглажа трябват точни стойности.Опитах с мултицет.Взех стойностите от здрава помпа неотваряна и ги приложих на моята,но нещата нестанаха.Добре,че бях маркирал и върнах положението както беше преди,но не ми харесва.Просто ми се иска да направим едно хубаво пособие за да можем да си ги правим сами.(Относно комплекта който си направих там има скоба ,индикатор и фиксатор за маховика.)Благодаря предварително за инфото.С поздрав приятели!
Колега в заблуда си -с уреда ,който показваш се регулира момента на впръскване на горивото,като се върти ГНП.
С плочката се регулира количеството на подаваното гориво и освен с OBC или уред за диагностика не виждам как можеш да я нагласиш по някакви стойности.
Като се има в предвид на колко километра са колите ни използването на фабрични стойности за двете регулировки на ГНП е безсмисленно-с въртене на ГНП се компенсира износването на веригите,с плочката се компенсира износването на двигателя.

Колега ще съм ти благодарен ,ако ми дадеш размерите на клина за маховика
На мене ми трябва за друга центровка
Иначе съм съгласен с Пепи-с този комплект за да направиш точна статична центровка(по книга),най-малко веригите и зъбните колела на агренажа трябва да са нови и като имаш превид,че след смяна на веригите се препоръчва след,около 20-30 000 км да се промени отново леко ъгъла на впръскване,сигурно някъде пише с колко точно ,но не знам къде-според мене тази центовка се пипа след смяна на вериги или при проблеми с паленето,наложително и при смяна на гнп.
За плочката -чукни я леко назад и на принципа-''харесва ми ,не ми харесва работата на мотора''
Комплекта е хубав и е достатъчен ,за да докараш 1-ви цилиндър на гмт,както и гнп.От където я взимаш информацията има ли нещо за центроване на разпределителния вал

На мене ми трябва за друга центровка

Иначе съм съгласен с Пепи-с този комплект за да направиш точна статична центровка(по книга),най-малко веригите и зъбните колела на агренажа трябва да са нови и като имаш превид,че след смяна на веригите се препоръчва след,около 20-30 000 км да се промени отново леко ъгъла на впръскване,сигурно някъде пише с колко точно ,но не знам къде-според мене тази центовка се пипа след смяна на вериги или при проблеми с паленето,наложително и при смяна на гнп.
За плочката -чукни я леко назад и на принципа-''харесва ми ,не ми харесва работата на мотора''
Комплекта е хубав и е достатъчен ,за да докараш 1-ви цилиндър на гмт,както и гнп.От където я взимаш информацията има ли нещо за центроване на разпределителния вал

by ''kompleksa''
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2