ТАМПОНИ ЗА ЗАДНИТЕ НОСАЧИ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ТАМПОНИ ЗА ЗАДНИТЕ НОСАЧИ

Мнение от prestige6969 » 05 Дек 2008, 8:46

Колеги,дайте координати на фирми, от който мога да си купя тампони за задните носачи, оказва се че проверих на 3 места и ударих на греда! Намерих си ЗАДЕН ДЕСЕН НОСАЧ , но ще сменя всички тампони на носачите, включително и на задния мост - магаренцето!Не искам да слагам полиуретанови, гумените са си достатъчно здрави! Благодарности на всеки отзовал се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Мнение от i D r i v e » 05 Дек 2008, 18:36

За тампоните на задния мост мога да ти кажа че си ги смених в ДаруКар отне им 1,5 часа със специалната им скоба, а и не беше много скъпо т.е. струва си!!!

...в обикновен сервиз борбата със задните тампони е безмилостно жестока, мъчителна и продължителна :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 05 Дек 2008, 19:10

i D r i v e написа:За тампоните на задния мост мога да ти кажа че си ги смених в ДаруКар отне им 1,5 часа със специалната им скоба, а и не беше много скъпо т.е. струва си!!!

...в обикновен сервиз борбата със задните тампони е безмилостно жестока, мъчителна и продължителна :mhihi:

кажи колко пари излезе,че на мен ми предстой и се чудя каде да ги сменям.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Мнение от i D r i v e » 05 Дек 2008, 19:23

колега, не мога да си спомня точно, нещо от порядъка на двеста :roll: труд + оригинални два тампона

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Дек 2008, 22:03

i D r i v e написа:колега, не мога да си спомня точно, нещо от порядъка на двеста :roll: труд + оригинални два тампона

По последни спомени Пенчев каза, че тампоните за задния мост струват 60 лв. бройката и 60 лв. за труд в Дару Кар.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 05 Дек 2008, 22:06

аз гледах последно бяха по 65 кинта. Ми ще пусна едно запитване и ако това са цените си заслужава там да се направи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 06 Дек 2008, 0:43

Е, тампоните на магарето се сменяват за макс. 5 мин. без скоба, :mhihi: , той българина си е българин, :mhihi: , кой ще прави скарата :mhihi: . Технологията работи без грешка, изпитано на 100 %.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Дек 2008, 1:16

кои са тия тампони отзад че не се сещам???
черешките или биалетките или има още нещо което съм пропуснал ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 06 Дек 2008, 9:08

Доколкото разбирам колегата пита за това под № 2 , Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 06 Дек 2008, 9:21

Колегата баш за тях пита и няма да отнеме час и половина със сигорност.Трябва да се свали носача да се избиват и после да се набиват на преса тампоните обездувашаване на спирачките бе играчка си е не че е невъзможно.Аз съм го сменял такъв носач на крик и легнал на земята не питайте колко майни изядоха и носача и колата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Дек 2008, 9:47

NikiNikolov написа:Е, тампоните на магарето се сменяват за макс. 5 мин. без скоба, :mhihi: , той българина си е българин, :mhihi: , кой ще прави скарата :mhihi: . Технологията работи без грешка, изпитано на 100 %.

кажи малко по - подробно за тези тампони, че се назландисвам да ги почвам. вкарването ми се вижда не толкова трудно на подемник, ама свалянето на старите - нагряване, разпробиване? как ги работиш?

опа, имам предвид други тампони №2 от линка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2008, 10:19

@2bar написа:
NikiNikolov написа:Е, тампоните на магарето се сменяват за макс. 5 мин. без скоба, :mhihi: , той българина си е българин, :mhihi: , кой ще прави скарата :mhihi: . Технологията работи без грешка, изпитано на 100 %.

кажи малко по - подробно за тези тампони, че се назландисвам да ги почвам. вкарването ми се вижда не толкова трудно на подемник, ама свалянето на старите - нагряване, разпробиване? как ги работиш?

опа, имам предвид други тампони №2 от линка.

№2 може да се махне или със специална скоба в Дару или както правят в повечето сервизи с много мъка и изгаряне или с едно мое изобретение(може и на друг да му е хрумнало) ;) -с обикновена скоба ,но лошото е ,че като почнеш да я навиваш купето се вдига нагоре и нищо не става,затова се отваря багажника и колата с една яка греда се запъва в тавана. ;) :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Дек 2008, 10:30

скобите ги гледам, около 100 € струват. или ще купя една и после ще я продам, или ще се мъча. самото слагане на новият го виждам като се подпре с нещо и колата започне да се сваля с подемника, ама изкарването на старите е малко еб@но.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Дек 2008, 10:48

Аз едно време ,когато повече от две години сменявах всичко отдолу заради сеене ,което ме убиваше буквално (оказа се крив макферсон отпред) за задните тампони на носачите ползвах услугите на едно сервизче в стария ми квартал Дружба ,та майсторите - изключително дълновидни люде ,взеха тази въпросната скоба от техен приятел в Дару , направиха си тяхна и ми смениха за нула време тампоните за нищо пари (не мога да се сетя колко ми взеха ,но определено се зарадвах си спомням).

За цената на тампоните също не мога да се сетя :roll:
Общото е че винаги след като сменях тампони или някакви други "potrosni delovi" дето са го нарекли много точно сърбите :mhihi: ходех на реглаж и след всеки си събирах спецификацийте в един джоб ,който пазя до ден днешен в жабката на комбито.По този начин виждах със смяната на коя нова част ,кой ъгъл от параметър в червеното , отиваше към и в зеленото - няма по-точен начин човек да си следи състпоянието на ходовата си част.Е вярно ,че всеки реглаж струва пари ,но аз не съжалявам.Бях се изнервил тотално след като изпосмених почти всичко отдолу и към края след две години мъки брат ми си беше сменил макферсоните на колата му и ми каза да пробвам ,защото неговата се беше успала.Оттам със смяната на този от мойта страна ,настана пълен леж с реглажа на предницата ,едвам отидох на сервиза и когато се пререгулира наново основно ,колата стана до такава степен неутрална на пътя независимо от това с каква скорост преминавам през какви неравности ,че просто нямаше по-щастлив човек от мен :D Докато мой приятел с комби като моето се оплакваше ,че му сее задницата ,аз след смяна на почти всичко отзад + нова течност на нивомата порех завоите ,като касапин прасе на коледа :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 11 Дек 2008, 16:22

Мда, не стана ясно от къде могат да се купят тези тампони. Ама като превите дрифтове, после що гумите са на една страна.

Следваща

Назад към E34