ТАМПОНИ ЗА ЗАДНИТЕ НОСАЧИ
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
ТАМПОНИ ЗА ЗАДНИТЕ НОСАЧИ
Колеги,дайте координати на фирми, от който мога да си купя тампони за задните носачи, оказва се че проверих на 3 места и ударих на греда! Намерих си ЗАДЕН ДЕСЕН НОСАЧ , но ще сменя всички тампони на носачите, включително и на задния мост - магаренцето!Не искам да слагам полиуретанови, гумените са си достатъчно здрави! Благодарности на всеки отзовал се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
За тампоните на задния мост мога да ти кажа че си ги смених в ДаруКар отне им 1,5 часа със специалната им скоба, а и не беше много скъпо т.е. струва си!!!
...в обикновен сервиз борбата със задните тампони е безмилостно жестока, мъчителна и продължителна
...в обикновен сервиз борбата със задните тампони е безмилостно жестока, мъчителна и продължителна

i D r i v e написа:За тампоните на задния мост мога да ти кажа че си ги смених в ДаруКар отне им 1,5 часа със специалната им скоба, а и не беше много скъпо т.е. струва си!!!
кажи колко пари излезе,че на мен ми предстой и се чудя каде да ги сменям.
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
i D r i v e написа:колега, не мога да си спомня точно, нещо от порядъка на двестатруд + оригинални два тампона
По последни спомени Пенчев каза, че тампоните за задния мост струват 60 лв. бройката и 60 лв. за труд в Дару Кар.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Е, тампоните на магарето се сменяват за макс. 5 мин. без скоба,
, той българина си е българин,
, кой ще прави скарата
. Технологията работи без грешка, изпитано на 100 %.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
кои са тия тампони отзад че не се сещам???
черешките или биалетките или има още нещо което съм пропуснал ???
черешките или биалетките или има още нещо което съм пропуснал ???

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Колегата баш за тях пита и няма да отнеме час и половина със сигорност.Трябва да се свали носача да се избиват и после да се набиват на преса тампоните обездувашаване на спирачките бе играчка си е не че е невъзможно.Аз съм го сменял такъв носач на крик и легнал на земята не питайте колко майни изядоха и носача и колата

NikiNikolov написа:Е, тампоните на магарето се сменяват за макс. 5 мин. без скоба,, той българина си е българин,
, кой ще прави скарата
кажи малко по - подробно за тези тампони, че се назландисвам да ги почвам. вкарването ми се вижда не толкова трудно на подемник, ама свалянето на старите - нагряване, разпробиване? как ги работиш?
опа, имам предвид други тампони №2 от линка.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
@2bar написа:NikiNikolov написа:Е, тампоните на магарето се сменяват за макс. 5 мин. без скоба,, той българина си е българин,
, кой ще прави скарата
кажи малко по - подробно за тези тампони, че се назландисвам да ги почвам. вкарването ми се вижда не толкова трудно на подемник, ама свалянето на старите - нагряване, разпробиване? как ги работиш?
опа, имам предвид други тампони №2 от линка.
№2 може да се махне или със специална скоба в Дару или както правят в повечето сервизи с много мъка и изгаряне или с едно мое изобретение(може и на друг да му е хрумнало)

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз едно време ,когато повече от две години сменявах всичко отдолу заради сеене ,което ме убиваше буквално (оказа се крив макферсон отпред) за задните тампони на носачите ползвах услугите на едно сервизче в стария ми квартал Дружба ,та майсторите - изключително дълновидни люде ,взеха тази въпросната скоба от техен приятел в Дару , направиха си тяхна и ми смениха за нула време тампоните за нищо пари (не мога да се сетя колко ми взеха ,но определено се зарадвах си спомням).
За цената на тампоните също не мога да се сетя
Общото е че винаги след като сменях тампони или някакви други "potrosni delovi" дето са го нарекли много точно сърбите
ходех на реглаж и след всеки си събирах спецификацийте в един джоб ,който пазя до ден днешен в жабката на комбито.По този начин виждах със смяната на коя нова част ,кой ъгъл от параметър в червеното , отиваше към и в зеленото - няма по-точен начин човек да си следи състпоянието на ходовата си част.Е вярно ,че всеки реглаж струва пари ,но аз не съжалявам.Бях се изнервил тотално след като изпосмених почти всичко отдолу и към края след две години мъки брат ми си беше сменил макферсоните на колата му и ми каза да пробвам ,защото неговата се беше успала.Оттам със смяната на този от мойта страна ,настана пълен леж с реглажа на предницата ,едвам отидох на сервиза и когато се пререгулира наново основно ,колата стана до такава степен неутрална на пътя независимо от това с каква скорост преминавам през какви неравности ,че просто нямаше по-щастлив човек от мен
Докато мой приятел с комби като моето се оплакваше ,че му сее задницата ,аз след смяна на почти всичко отзад + нова течност на нивомата порех завоите ,като касапин прасе на коледа
Георги Пенчев
За цената на тампоните също не мога да се сетя

Общото е че винаги след като сменях тампони или някакви други "potrosni delovi" дето са го нарекли много точно сърбите

Георги Пенчев
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Мда, не стана ясно от къде могат да се купят тези тампони. Ама като превите дрифтове, после що гумите са на една страна.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3