Аман от майстории.....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Аман от майстории.....

Мнение от Pei4 » 21 Ное 2008, 19:47

Миналата седмица е водих за смяна на масло... И казах че нещо дрънчи отпред да е погледнат. Гледаха гледаха нищо не откриха... Вчера на магистралата прас.. Късам ремък на водната помпа, отварям капака ремака ама тя отишла водната помпа, айде пътна помощ до Пловдив. Супер! Оставям е в сервиза, днес си е зимам и всичко ок уж, сипали ми 1л антивриз за 12лв ?! Къв е тоя антифриз незнам... Толкова ли не можаха да ми източат антифриза, нали са майстори... М#@$(*.. Прибирам се да ама кво става колата минава 12 часа ... А уж е обезвъздушена... Това ми става ясно че не са си свършили работата. Чудното ми е че след като пусна парното на макс температурата пада под 12 !!! Да обясна значи като карам без парно минава 12 а като пусна парното седи преди 12.
Въпроса ми е колата не е обезвъздушена правилно нали ? Или проблема е някъде другаде. И ми кажете вече къде са свестните майстори на тоя свят ??

ПС. Много писах ама съм бясен колеги и искам да си споделя мъката :evil: :bcry: :bcry:

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 21 Ное 2008, 19:59

мисля че не са ти е обездушили както тябв иначе маистор мога да ти предложа ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pei4 » 21 Ное 2008, 20:06

Дам, но нека да са такива, който гарантирате за тях и вие сте доволни също :D Може на ЛС да пращате :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 & e30 & e30
Мечтае да кара: 760li

Мнение от Andriu » 21 Ное 2008, 21:17

Колега според мен трябва да се обезбъздуши колата....тея майстори да отидеш да ги взривиш всичките :twisted: Аман само от майстори :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 21 Ное 2008, 21:56

Нямаш ли пробка за обезвъздушаване?
По-принцип загрял мотор се обезвъздушава...т.е. като стане 12 ч. пускаш парното на макс. и отваряш пробката докато изкочи въздух...излезе ли антифриз си готов-затваряш!Но гледай да си на равно място или предницата ти да е на малко по-восоко!Пиша го така както е за е36!Все пак предполагам че за е34 трябва да е на същия принцип!

p.s. Решението остава когато караш градско без парно и стои на 12 ч. нямаш проблеми!
И още нещо провери нивото в раширителния съд да е до MAX чертичка...общо взето когато се обезвъздушава нивото спада и ти трябва да долееш при загасен мотор!Не отваряй капачката при работещ мотор защото тогава системата се обръща на обратния принцип-започва да изхвърля всичкия антифриз!!!
Успех!!! ;)

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 21 Ное 2008, 22:02

nikol78 написа:мисля че не са ти е обездушили както тябв иначе маистор мога да ти предложа ;)
и аз мога да му предложа 1 ама му е малко далечко :mhihi: пробвай с обезвъздушаване има и поскъп антифриз (феби Г12 14.88 лв 1.5 литра ) вижте хога отваря термостата виско как зацепва (по мое мнение има въздух в колата!!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

Назад към E34