Желаещи за гумички клапани парно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Гумички клапани парно

Анкетата свършва на 19 Ное 2008, 20:12

Трябват ми 2 или колкото искате бр.
15
83%
Не ме интересува, имам си майстор
3
17%

Общо гласове : 18
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Желаещи за гумички клапани парно

Мнение от NikiNikolov » 14 Ное 2008, 15:29

Здравейте, намери се нужния майстор да направи тези прословути уплътнителни гумички. Питам има ли желаещи за нови ?
Последна промяна NikiNikolov на 14 Ное 2008, 20:12, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 14 Ное 2008, 20:10

Колеги, най-учтиво Ви приканвам който има, имал и ще има в бъдеще проблеми с парното на колите ни които са доста стари вече и остаряват още. Ще се прави матрица за тези уплътнения и който желае резервни гумички, моля да ме информира. Предполагаемата цена за 2 броя гумички ще е около 5 лв.

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 14 Ное 2008, 20:13

Пиши ме :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alb » 14 Ное 2008, 21:36

И мен.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 15 Ное 2008, 0:31

Имаш петаче и от мен - парното ми е ОК - засега, но не се знае докога.
2 броя за резерва няма да са ми излишни.
ПП: тези клапани отпред до бушоните ли са?

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 15 Ное 2008, 7:01

+1
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 15 Ное 2008, 10:32

Колеги, без да се опитвам да ви засегна с това мнение, искам да кажа че според мен не е нужно да се ангажира специално майстор да ги прави. Убеден съм, че в каталожите на съответните фирми (SKF, B+S и т.н.) ще има гумички с този размер от материал много по-добър за съответното приложение, от този който майсторът би могъл да си представи. Въпрос на малко търсене в онлайн каталозите и нищо повече е това, за което ви говоря.
Ето ви например един линк за онлайн каталога на SKF за хидравлични уплътнения (всякакви):
http://www.skf.com/portal/skf/home/prod ... &newlink=7
Ето и линк към уплътненията за валове:
http://www.skf.com/portal/skf/home/prod ... &newlink=4
Недейте да откривате топлата вода в 21 век ;) пък майстора нека пие една ракия, ако го отървем от тази custom order ;)... няма да е недоволен в никой случай.

П.П. Или още по-лесен вариант: дайте размерите и бройката и лично ще ги поръчам от SKF в чужбина. Гаранцията за качеството мисля ще бъде безспорна. Колкото по-рано, толкова по-бързо ще ги донеса - примерно другата събота вероятно ще са в мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 15 Ное 2008, 11:27

И мене ме пиши за гумички 8)

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Явор да провери

Мнение от MadVanio » 15 Ное 2008, 11:39

Postman написа:Колеги, без да се опитвам да ви засегна с това мнение, искам да кажа че според мен не е нужно да се ангажира специално майстор да ги прави. Убеден съм, че в каталожите на съответните фирми (SKF, B+S и т.н.) ще има гумички с този размер от материал много по-добър за съответното приложение, от този който майсторът би могъл да си представи. Въпрос на малко търсене в онлайн каталозите и нищо повече е това, за което ви говоря.
Ето ви например един линк за онлайн каталога на SKF за хидравлични уплътнения (всякакви):
http://www.skf.com/portal/skf/home/prod ... &newlink=7
Ето и линк към уплътненията за валове:
http://www.skf.com/portal/skf/home/prod ... &newlink=4
Недейте да откривате топлата вода в 21 век ;) пък майстора нека пие една ракия, ако го отървем от тази custom order ;)... няма да е недоволен в никой случай.

П.П. Или още по-лесен вариант: дайте размерите и бройката и лично ще ги поръчам от SKF в чужбина. Гаранцията за качеството мисля ще бъде безспорна. Колкото по-рано, толкова по-бързо ще ги донеса - примерно другата събота вероятно ще са в мен.

Едвам ме нави освен колегата НИки да пусне размера и Ти да Ги намериш ще е най добре и според мен.
Важното е гумички да има в крайна сметка. !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 15 Ное 2008, 18:39

Здравейте, не съм сигурен, че може да се намерят но сега ще прегледам каталозите. Гумичката - понеже остана само една от моите клапани е при майстора, както и клапаните от една Е36 с М52Б20, ще прави две матрици.
Качеството му е равносилно на заводско производство, предполагам това е достатъчно.
Този майстор който съм намерил и търсил доста време /пролетта/ прави каквото се сетите, имате проблем със шайбата на компресора на климата, не купувайте нова, той заменя старата гума с нова, доста коли са му минали през ръцете и си знае работата, може да рециклира и разни тампони включително.
Колкото и да ми струва матрицата, ще си направя при него 20-30 бр. да си имам резерва, пък и като Ви трябват да ги пращам по пощата.

кандидат ентусиаст
Аватар

И аз

Мнение от Joro2004 » 15 Ное 2008, 18:50

И аз искам!
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 16 Ное 2008, 16:35

Макар че съм закрепил нещатата с парното ми, ще ми трябват и на мен поне 2 бр. гумички.
Пишете от къде и кога ще ги имаме.

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Ное 2008, 17:22

NikiNikolov написа:Здравейте, не съм сигурен, че може да се намерят но сега ще прегледам каталозите. Гумичката - понеже остана само една от моите клапани е при майстора, както и клапаните от една Е36 с М52Б20, ще прави две матрици.
Качеството му е равносилно на заводско производство, предполагам това е достатъчно.
Този майстор който съм намерил и търсил доста време /пролетта/ прави каквото се сетите, имате проблем със шайбата на компресора на климата, не купувайте нова, той заменя старата гума с нова, доста коли са му минали през ръцете и си знае работата, може да рециклира и разни тампони включително.
Колкото и да ми струва матрицата, ще си направя при него 20-30 бр. да си имам резерва, пък и като Ви трябват да ги пращам по пощата.

Хубаво е да дадеш координати на този майстор, например адрес и телефон и какви тампони рециклира точно. Надявам се да е от София.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 16 Ное 2008, 17:45

ще взема за всеки случай ;)

Потребител
Аватар

Мнение от svettko » 16 Ное 2008, 21:00

и аз искам 4 броя че съм без парно

Следваща

Назад към E34