Неприятно заглъхване при тръгване :(

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Неприятно заглъхване при тръгване :(

Мнение от Iceman » 16 Сеп 2004, 10:09

Здравейте , отдавна не съм писал но това е защото съм нямал проблеми. Напоследък забелязвам един много, ама много неприятен проблем на моето Е34, като се забелява най-вече като позагрее (15 мин. до половин час градско каране или висене по задръствания ). Спрял си на сфетофар , на празни обороти и таман а да тръгнеш и да "изрежеш" всички около теб и след пържите 2-3 метра и двигателя заглъхва и ако не натиснеш сиединител ахаа да загасне , направо резил , ставам за смях по кръстовищата :( , и така на всяко потегляне от място или от празни обороти . Като пофорсирам леко леко на полусъединител вече си идва на място , ама не смея вече да "ръчкам" по кръстовищата :(. Та какъв ли може да е проблема ?
/usr/src/ Luke...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Kriso » 16 Сеп 2004, 18:09

Най-сигурно можеш да разбереш на диагностика.
При мен има подобен проблем само че го прави в движение(заглъхването).Вече 6 месеца не мога да разбера от какво е.Може да е от много неща:бензинова помпа,бензинов филтър,инжектори и т.н.т.
По хубаво не се набутвай излищно с пари ами отиди някъде да я видят.
Успех.
BMW - The king of the route.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 16 Сеп 2004, 23:58

ако е много загряла и при мен е така. но само по задръстванията де но пак да ти кажа нее проблем просто ако питаш мен не и достига въздух от вънка и затова така прави надявам се с спортен филтар да се пооправи все пак ще дишя по спокоино

или пак иди да ти направят диагностика и да ти регулират дебитомера и ще усетиш разликата
Последна промяна dizelboy на 26 Яну 2005, 23:26, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Мнение от Kala » 17 Сеп 2004, 8:05

Мисля,че може да е помпа или дебитомер. В крайна сметка наистина направи една диагностика при някой търпелив майстор. Иначе може да те хвърли в пета глуха. Имах такъв проблем при един M Power, бяха зацапани клеми на помпата, колата просто заглъхваше. Айде успех:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 17 Сеп 2004, 8:32

Има и друга възможност - регулатор на налягането на горивото. На постоянни обороти колата работи добре, но ако по-рязко я натовариш на по-високи обороти /стартираш по- :twisted: /, не и достига гориво и глъхне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bozi_bmw » 19 Сеп 2004, 11:24

И на мене ми правеше подобна мизерия ,при мен беше пробив във бобината на един от цилиндрите.Ходи на диягностика и ще разбереш какъв е проблерма.

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes

Мнение от pe6o666 » 26 Яну 2005, 21:08

и аз имах същия проблем
сякаш се дави коли4ката
махнах катализатора
пооправи се малко ама не напълно
ще пробвам другите съвети

Назад към E34